Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 20/06/2024 | 18:31 h

Abrera batega a l'estiu, viu el juliol a Abrera!

7/7/2021

Atenció, veïns i veïnes d'Abrera! Des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant intensament per oferir un mes de juliol ple d'activitats gratuïtes per a totes les edats, amb totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19. Consulta totes les propostes i viu l'estiu a Abrera!


Activitats d'Infància

Famílies! El dijous 1 de juliol ha començat el Casal d'Estiu 2021 d'Abrera amb més de 200 nens i nenes inscrits/es, que tindrà lloc al nostre municipi fins al divendres 30 de juliol inclòs, en horari de 09.00 h a 13.00 h a l’escola Ernest Lluch amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. El nostre Casal d'Estiu és una proposta d’activitats lúdiques, educatives, esportives i inclusives per a infants de 4 a 12 anys adaptades als diferents grups d’edats (nens i nenes nascuts des del 2009 al 2017). Properament informarem sobre el Casal d'Estiu del mes de setembre!

 • Trobareu tota la informació de les activitats d'infància fent clic aquí

 

Tramita el xec nadó

Amb l’objectiu de reforçar la família com estructura bàsica de les relacions afectives interpersonals i com a factor de cohesió social, des de l'Ajuntament d'Abrera donem suport a les unitats familiars del municipi amb un ajut únic i puntual de 300 euros per compensar les despeses que comporta el naixement o adopció d’un fill o filla. L'ajut és per les famílies amb fills i filles nascuts/des i adoptats/des del dimarts 1 de desembre de 2020 al dimarts 30 de novembre de 2021.

 

 

Activitats d'Educació

L'Escola Bressol Municipal Món Petit suposa per a la gran majoria dels nens i nenes la primera ocasió de participar en un context social i educatiu i ofereix espais de desenvolupament personal, social, cognitiu i emocional. L'Escola Bressol Municipal continua oferint els seus serveis durant el mes de juliol.

 

 

Activitats de Joventut

Joves d'Abrera! Des del departament de Joventut de l'Ajuntament d'Abrera treballem intensament per tornar a oferir les activitats habituals al jovent del nostre municipi. Així, per aquest mes de juliol hem programat diverses activitats culturals i esportives gratuïtes per al jovent, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19

 

 • Trobareu tota la informació de les activitats de Joventut fent clic aquí

 

 

Activitats de Cultura

Al juliol, a Abrera gaudim de les Festes Majors dels barris! Des de l’Ajuntament d’Abrera col·laborem amb les diferents associacions de veïns i veïnes en l’organització d’aquests esdeveniments, que enguany es duran a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

 

 • El barri de Ca n'Amat celebrarà la seva festa aquest cap de setmana. Consulteu tota la informació fent clic aquí.
 • La Festa Major de Can Vilalba se celebrarà el divendres 23, el dissabte 24 i el diumenge 25 de juliol. Estem treballant amb l'associació de veïns i veïnes en la programació.
 • La Festa Major de Santa Maria se celebrarà el divendres 30, el dissabte 31 de juliol i el diumenge 1 d’agost.
 • El barri de La Florida té previst celebrar la seva festa en el mes de setembre. Properament us informarem de les dates i programació.

 

 • Trobareu tota la informació de les activitats de Cultura fent clic aquí.

 

 

Activitats d'Esports

l'estiu, a Abrera gaudim de l'esport!  Del dijous 1 al divendres 30 de juliol (ambdós dies inclosos) podreu gaudir de l'esport i el bon ritme de les sessions d'Aeròbic a la fresca al pati de l'Escola Ernest Lluch. L'activitat es realitza de dilluns a divendres de 20 h a 21 h i no cal inscripció prèvia. Aquest dijous 1 de juliol també ha començat l'Escola Esportiva d'Estiu i els cursets de natació 'NedaEstiu' al Centre Aquàtic Municipal per a nens i nenes.

 • Trobareu tota la informació de les activitats d'Esports fent clic aquí.

  

 

Activitats de Gent Gran

A Abrera cuidem de la nostra Gent Gran i la mantenim activa amb diverses iniciatives! Aquest mes de juliol continuem amb les classes gratuïtes de ball en línia (batuka) que s'imparteixen dilluns, dimecres i divendres en horari de 9.30 h a 10.30 h  i que s'allargaran fins a finals d'aquest mes de juliol.

El dijous 22 Juliol es durà a terme un taller gratuït de Risoteràpia al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba, en horari de 19 h a 2o h. El dimecres 28 Juliol, el taller de durà a terme al Casal de la Gent Gran del nucli urbà, de 19 h a 20 h. Per incriure's, cal trucar al T. 93 770 18 12.

 
 • Trobareu més la informació de les activitats i serveis de Gent Gran fent clic aquí.La gent gran, protagonista a Ràdio Abrera

"Gent Gran, Gent Activa, Gent d'Abrera!" de Ràdio Abrera és un espai de col·laboració mensual del Departament de Gent Gran i el Casal de la Gent Gran d'Abrera a Ràdio Abrera que us oferim cada primer diumenge del mes, a partir de les 12 h, i al que parlem dels serveis i activitats adreçats al col·lectiu de gent gran, i al que donem veu a la gent gran d'Abrera.

 • Els podcast de tots els programes els trobareu enllaçats a l'espai de Gent Gran d'aquest web fent clic aquí  i a la programació "A la carta" de Ràdio Abrera a la que podeu accedir fent clic aquí.

 

 

Gaudim de la Piscina Municipal d'Estiu!

Des del diumenge 13 de juny, a Abrera tornem a gaudir de la Piscina Municipal d'Estiu, amb totes les mesures higiènic-sanitàries per la prevenció de la Covid-19. Abans d'anar-hi, podreu consultar l'aforament del recinte en la portada d'aquesta pàgina web. Si esteu interessats/des en tenir el vostre abonament personal o familiar per accedir a la Piscina Municipal d'Estiu tota la temporada, podeu sol·licitar-lo telemàticament en aquesta pàgina web, en l'enllaç que trobareu seguidament. Si necessiteu assessorament per fer la inscripció telemàtica, podeu sol·licitar cita prèvia presencial al departament d'Esports, trucant al T. 93 770 51 00, de dilluns a divendres de les 8 h a les 21 h, dissabtes de 10 a 19 h i diumenges d’11 a 13 h.

 

 

 

Bibliopiscina

Durant aquest mes de juliol, des de la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera posem a l’abast de totes i tots els usuaris i usuàries de la Piscina Municipal d’Estiu (passeig de l'Església, 18), la possibilitat de fer ús del servei de préstec de premsa, revistes, contes infantils i llibres per a adults, dins el recinte de la piscina.

 Aquest servei està pensat per donar una visió de la lectura més relacionada amb el període d’estiu i per això, les propostes són lectures molt amenes i fresques i estarà disponible de dilluns a divendres, des del dilluns 5 i fins al divendres 30 de juliol (ambdós inclosos), en horari de 16 h a 20 h.

 

 

Ràdio Abrera a la piscina

Des de Ràdio Abrera s'ha treballat per tornar a oferir aquesta activitat amb totes les mesures de prevenció davant la Covid-19. Enguany les dates escollides són el dilluns 26 de juliol de les 16 h a les 19 h i el dilluns 30 d'agost de les 11 h a les 14 h. Hi haurà emissió en directe des del recinte de la Piscina Municipa d'Estiu, on totes les usuàries i tots els usuaris de l'equipament podran gaudir amb música, jocs, ball, animació i activitats. Per això comptarem amb la col·laboració de Big Friday i les entitats abrerenques Vive y Baila i Juventudes Rocieras d'Abrera. Vine a banyar-te i diverteix-te amb nosaltres!

 

El dilluns 26 de juliol l'emissió del programa "El Top" de Ràdio Abrera es farà en directe des de la Piscina Municipal d'Estiu. Conduït per Jordi Bosquetdes de les 16 h a les 19 h ens punxarà una selecció musical dels temes que més sonen aquest estiu combinats amb clàssics de sempre. I en aquesta ocasió comptarà amb l'animació dels companys de Big Friday que a partir de les 17 h organitzaran diversos jocs i activitats a les que les persones que hi participin podran aconseguir regals de l'emissora! Veniu i participeu-hi!  També comptarem amb la col·laboració de l'entitat abrerenca Vive y Baila, que a partir de les 18 h ens oferirà una petita exhibició de zumba i una masterclass a la que podran unir-se totes les usuàries i usuaris de la piscina. Passaran així una estona divertida amb el ball com a protagonista!

 

El segon dia de la Ràdio a la piscina serà el dilluns 30 d'agost, amb la Gemma Vilallonga, que un estiu més tornarà a la Piscina Municipal d'Estiu al capdavant del programa "Viu l'Estiu" de Ràdio AbreraDes de les 11 h fins les 14 h ens oferirà una variada selecció musical, per amenitzar la calor amb molt bon ritme, jocs i activitats, i amb regals per als i les participants! Comptarem amb la col·laboració de l'entitat abrerenca Juventudes Rocieras d'Abrera, que en aquesta ocasió oferiran una masterclass de ioga a partir de les 12.30 h a càrrec de la professora de l'entitat Isabel Giraldo. L'activitat s'adreça a usuaris i usuàries de la Piscina Municipal d'Estiu de totes les edats, i l'objectiu és que puguin conèixer, relaxar-se i familiaritzar-se amb aquesta disciplina en un entorn lúdic i a l'aire lliure!

 

 

Aquest estiu, descobrim el patrimoni d'Abrera!

L'època estival és un bon moment per passejar pel nostre municipi i descobrir el nostre patrimoni cultural. A Abrera trobareu plafons patrimonials en alguns punts neuràlgics amb l’objectiu de donar a conèixer els elements patrimonials del municipi i explicar la seva història, així com dignificar-los. Els plafons consten de dues cares: una comuna amb l’explicació general de la història d’Abrera i a l’altra cara es detalla la història especifica de cada punt. Tots els plafons estan il·lustrats amb fotografies i documents, i compten amb un resum en castellà i properament en braïlle, per a persones amb algun tipus de disfunció visual.

 

Els plafons estan ubicats davant del restaurant Can Martinet, al carrer Major –davant la Creu-, als safareigs de La Font, al Rebato, a Santa Maria de Vilalba, al Cementiri vell, a les trinxeres del bosc de Sant Miquel i al Castell de Voltrera. Properament instal·larem un plafó patrimonial en el Pou de Glaç.

 

 • Més informació sobre les actuacions realitzades al Castell de Voltrera fent clic aquí i al pou de glaç fent clic aquí.
 • Mireu el vídeo sobre el patrimoni del nostre municipi realitzat pels departaments de Patrimoni i Infància fent clic aquí.

 

 

                                               Activitats del mes de juliol 2021. Abrera batega a l'estiu!

 

 

Propostes planificades i segures

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha explicat que "volem posar a l'abast de la ciutadania tot un ventall d'activitats, amb una visió garantista respecte a les mesures sanitàries actuals, amb un redisseny i readaptació de les activitats i els espais d'oci perquè la ciutadania d'Abrera gaudeixi del seu lleure i de la pràctica de l'esport, amb propostes ben planificades i segures".

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies