Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 21:43 h

MUNICIPI - SITUACIÓ GEOGRÀFICA

 

Latitud: 41º 31' nord
Longitud: 1º 55' est 

Situació Geogràfica 

El municipi d'Abrera es troba situat a l'extrem nord de la comarca del Baix Llobregat, a banda i banda del riu Llobregat.

Els limits del municipi són:


· 
al nord amb els municipis d'Olesa de Montserrat i Esparreguera (Baix Llobregat)
· al sud amb Martorell i Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat)
· a l'est amb Castellbisbal, Ullastrell i Viladecavalls (Vallès Occidental)
· a l'oest amb Els Hostalets de Pierola (Anoia)

El terme municipal d'Abrera ocupa una superfície de 19,89 km2 i abasta una àmplia zona a banda i banda dels prop de 5 km del riu Llobregat, que el travesa, des de la Serra d'en Ribes i el poble d'Ullastrell fins a la plana de Can Garrigosa, al límit amb l'Anoia. Abrera ocupa part de les terres planes de la Depressió Prelitoral Catalana, i es caracteritza per tenir una zona central d'orografia suau, modelada pel riu Llobregat, a banda i banda del qual trobem dues zones muntanyoses que limiten a l'oest amb l'Anoia (Ca n'Amat, Plana de Can Garrigosa i Sant Ermengol), i a l'est amb el Vallès Occidental (Serra d'en Ribes i Serral de l'Ametller).

El municipi d'Abrera es troba a una altitud d'entre els 55 metres sobre el nivell del mar a Can Bros i els quasi 330 metresen les proximitats del Turó de Ca la Carme (Serral de l'Ametller). El nucli urbà d'Abrera, però, es situa a una cota de 105 metres d'altitud.

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T