Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 21/05/2024 | 13:11 h
 • El Ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, inaugura el tram de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls, acompanyat per autoritats com el nostre alcalde, Jesús Naharro
 • El dimarts 2 d'abril entrarà en funcionament una nova línia de bus interurbà, que connectarà Abrera amb Terrassa per la B-40
 • El Ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puentes, anuncia que el túnel de la B-40 s'obrirà el proper divendres 16 de febrer

  + 5

 • El Ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puentes, anuncia que el túnel de la B-40 s'obrirà el proper divendres 16 de febrer
 • Nova línia de bus interurbà M9. Parades i horaris
 • Nova línia de bus interurbà M9. Recorregut
 • Nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel d'Abrera de la línia M1. Recorregut
 • Nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel d'Abrera de la línia M1. Horaris

Entra en funcionament una nova línia de bus interurbà (M9) i una nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel (línia M1), que connectaran Abrera amb Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pel Túnel Voltrera de la B-40

2/4/2024

Una nova línia de bus interurbà, denominada M9, connecta Esparreguera, Abrera i Terrassa des d'aquest dimarts 2 d'abril pel nou tram de l'autovia B-40 inaugurat recentment. La nova línia de bus, implementada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i gestionada l'empresa Direxis TGO, respon a les demandes dels consistoris d'Abrera i Esparreguera per connectar els municipis del Baix Llobregat Nord amb el Vallès Occidental amb un nou mitjà de transport públic eficient i sostenible, una vegada obert al trànsit el túnel de Voltrera.

També a petició de l'Ajuntament d'Abrera, la línia M1, que fa el trajecte Olesa-Viladecavalls-Terrassa-UAB inclou des del dimarts 2 d'abril una parada a demanda en el barri de Sant Miquel, en sentit Terrassa, que connecta Abrera amb Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) mitjançant la B-40. En sentit Olesa de Montserrat, la parada s'efectuarà sempre i no serà necessari demanar-la.


Alfred Delgado, regidor de mobilitat

"Aquesta nova línia, que tot just comença a funcionar, és una reivindicació dels ajuntaments d'Abrera i  d’Esparreguera per unir dues comarques que de sempre hem estat d'esquena. Val a dir que també per part de la Generalitat es veia compartida aquesta necessitat, i la prova és que ho han executat molt més ràpid del que tothom ens pensàvem."

 

"La línia d’autobusos aprofita la recent obertura del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls per a connectar els municipis del Baix Llobregat Nord,  en aquesta cas d'Abrera amb el Vallès Occidental, directament a la cocapital de Terrassa. Això serà especialment beneficiosa per qüestions laborals i d’estudi, però també d'obertura econòmica cap al Vallés Occidental, ja que hi han molts veïns i veïnes i dels sector empresarial d'Abrera que amb la posada en marxa d’aquest tram de la B-40 veuen escurçat el temps per a arribar als seus centres de treball i de formació.

 

"Tantmateix agraïts que també a petició de l'ajuntament d'Abrera s'hagi dut a terme per part de la Generalitat l'enfortiment de l'acutal de la línia M1 que uneix Olesa-Viladecavalls-Terrassa-UAB , amb la posada en marxa d'una parada a demanda al barri de Sant Miquel. Això vol dir que Abrera disposarà entre les dues línies conectades amb el Vallés Occidental, d'un total de 22 expedicions d'anada i 22 de tornada. Aixì que ara, més que mai, un transport públic amb visió sostenible".

Nova línia de bus interurbà M9 amb quatre parades a Abrera

El funcionament de la nova línia de bus interurbà és de dilluns a divendres feiners (excepte el mes d'agost) amb set expedicions per cada un dels sentits que cobreixen totes les franges diàries. El recorregut començarà a Esparreguera, amb diverses parades a l'eix principal del municipi. Seguidament, es dirigirà al nostre municipi, Abrera, amb quatre parades estratègiques en el nucli urbà, i finalment arribarà a Terrassa, amb la destinació final a l'estació d'autobusos.

 

A Abrera, la nova línia de bus M9 comptarà amb un total de quatre parades:

 • Mercat Municipal
 • Can Martinet
 • Av. de la Generalitat (alçada núm. 14)
 • Pl. del Rebato

Aquestes també són parades del Bus Urbà d'Abrera. Trobareu tota la informació del bus urbà d'Abrera fent clic aquí.

En direcció Terrassa, la primera parada d’Abrera és el Mercat Municipal, programada a les 7:10 h. En sentit Esparreguera, el primer horari de pas per Abrera és a les 7:47 h, també pel Mercat Municipal.

 Nova línia de bus interurbà M9. Recorregut


El nou bus interurbà disposarà de servei en diverses franges horàries, al matí i a la tarda:

 • Sentit Terrassa: sortides a les 7:00 h, les 8:00 h i les 9:00 h. A les 12:00 h i a les 14:30 h. I a la tarda, sortides a les  17:30 h i 19:30 h.
 • Sentit Esparreguera: hi ha dos horaris de matí, 7:30 h i 8:30 h, un a les 11:30 h i un a les 14:00 h. A la tarda s'oferirà servei en tres horaris: 17:00 h, 19:00 h i 21:00 h.

Nova línia de bus interurbà M9. Parades i horaris

 

Nova parada a demanda de bus al barri de Sant Miquel d'Abrera de la línia M1,
que connecta Olesa, Terrassa i la UAB

També des del dimarts 2 d'abril, la Línia M1, que connecta els municipis d'Olesa de Montserrat amb Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de dilluns a divendres feiners durant tot l'any, fa un trajecte més directe i ràpid per l'autovia B-40 amb una major cobertura horària i més expedicions, 15 d’anada i 15 de tornada. En la millora del servei de la línia, finançada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, destaca la creació d'una nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel del nostre municipi en sentit Terrassa i la UAB.

 

Les persones interessades hauran de posar-se en contacte amb l'empresa Direxis TGO, que realitza el servei, amb un dia d'antelació per demanar aquesta parada. Preneu nota:

 • Parada a demanda del bus interurbà (línia M1) en el barri de Sant Miquel d'Abrera en sentit Terrassa i la UAB:
  • L’heu de sol·licitar al T. 93 778 00 88 abans de les 16.00 h del dia feiner (de dilluns a divendres) anterior al servei.

 

El recorregut de la línia de bus M1 comença a Olesa de Montserrat, amb diverses parades a l'eix del municipi. Seguidament, si hi ha sol·licitud de la parada a demanda, es dirigeix al nostre municipi, Abrera, amb parada a l'accés del barri de Sant Miquel. Continua a Viladecavalls, Terrassa i finalment a la UAB, ubicada a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).

 

En sentit Olesa de Montserrat, tots els busos de la línia M1 faran parada en el barri de Sant Miquel.

 

Nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel d'Abrera de la línia M1. RecorregutEn direcció Terrassa, la primera parada a demanda al barri de Sant Miquel d'Abrera està programada a les 6.41 h. En sentit Olesa de Montserrat, el primer horari de pas per la parada a demanda abrerenca és a les 7.21 h (dies feiners de setembre a juny) i a les 7.51 h (mes de juliol, a l'agost no circula).

 

 Nova parada a demanda en el barri de Sant Miquel d'Abrera de la línia M1. Horaris

 

 

Bitllet senzill de 3,65 € i sistema tarifari integrat

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies