Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 18/07/2024 | 06:57 h

Acció Social i Drets a la Ciutadania > SERVEIS - ACCIÓ SOCIAL - INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I FAMÍLIES

 • Centre Obert

Un centre obert a tots i totes

 

El Centre Obert "La Galàxia" és un servei municipal d’atenció a la infància i a les seves famílies, que fa una tasca educativa i preventiva des de la vessant de l’educació social especialitzada.

Durant el temps lliure dels infants, s'atenen infants de 5 a 12 anys de casos en seguiment per part de l’equip bàsic d’atenció social primària que requereixen un suport socioeducatiu.  Actualment el centre compta amb un total 30 places.

 

La permanència de l'infant al Centre Obert es fixa conjuntament entre l’equip del Centre i el treballador/a o educador/a social de referència. La seva continuitat i la de la seva familia es podrà valorar tècnicament.

 

Què fem?

 • Protegir els drets dels infants.
 • Ajudar en la millora de les relacions amb els iguals, tant dels infants com de les seves famílies.
 • Estimular el creixement dels infants.
 • Motivar l’interès per aprendre.
 • Acompanyar a les famílies en l’educació dels seus fills i filles.

 

 

Els nostres programes

 

 • CASAL D’ESTIU
  Aquest programa que es desenvolupa durant el mes de juliol al matí, de 9 a 13 h, està dirigit als infants d'Abrera de P3 fins a 3r d'ESO. Té com objectiu promoure activitats de lleure, es realitzen tallers i sortides on els més petits s'ho passen bé en aquest mes de vacances escolars.

 • ESPAI JOVE
  És un programa d’intervenció socioeducativa, en espai extraescolar, adreçat a joves de 12 a 16 anys, i a les seves famílies. L’objectiu del programa és poder fer un abordatge comú de les principals dificultats i problemàtiques que afecten als joves i adolescents. Es fa un acompanyament als joves en el procés de passar d’infant a adult, s’ofereix suport acadèmic i es realitzen diverses activitats i sortides. El projecte té una durada de nou mesos, d’octubre a juny en horari de dilluns a dijous de 17:00 a 19:00h

  Contacte
  T. 607 294 246
  espaijove@abrera.cat

 

 • CABALBAIX
  És un Programa supramunicipal de prevenció de consums problemàtics i altres conductes de risc. L’objectiu del programa és oferir a la ciutadania intervencions que permetin plantejar activitats preventives, afavorir l’accés al tractament i activar recursos d’inserció.

  Contacte
  T. 653 454 500
  cabalbaix@cabalbaix.org

 

 • INTERVENCIÓ GRUPAL
  Són grups de pares/mares, amb un màxim de 10 participants, on s’ofereix un espai terapèutic de reflexió sobre els diferents rols familiars, en un marc acollidor, per tal d’afavorir la parentalitat positiva. Les dinàmiques que es creen faciliten la creació d'un espai d'intercanvi parental on compartir dubtes i experiències respecte la criança/educació dels flls.

  Tambè s'aborden diferents temàtiques en funció de la composició del grup: límits, autoritat, procés migratori, etapes del cicle vital, gelosia, adopció, separació...

 

 • ZAS
  És el nom d'un programa de teràpia psicològica adreçat a joves de 12 a 16 anys i a les seves famílies. S’articula en sessions de teràpia grupal adreçades als adolescents (periodicitat setmanal), sessions de suport i assessorament a pares, mares i tutors (periodicitat quinzenal) i, en els casos que sigui necessari, sessions de teràpia
  individual.

 

 

DRETS DELS INFANTS

 

L'objetiu d'aquesta campanya és difondre i sensibilitzar a la població sobre els drets de la infància, i el desenvolupament de polítiques de promoció de la Infància i l’Adolescència a través d'activitats amb els alumnes de les escoles i dins l'espai de tutories i treball per la convivència.

 

El dia 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquesta data commemora l'aprovació de la  Convenció sobre els Drets de l'Infant

 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Acció Social i Drets a la Ciutadania > Infància, adolescència i famílies