Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 00:50 h

Salut Pública > SERVEIS - SALUT PÚBLICA - PLAGUES

 • Mosquit tigre

Informació i conscienciació

La llei 18/2009, del 22 d'octubre, estableix al seu article 52.g com a servei mínim dels ens locals la gestió dels riscs per a la salut derivats dels animals domèstics, dels animals de companyia, dels animals salvatges urbans i de les plagues.

Des de la Regidoria de Salut Pública i Benestar tenim com un dels nostres objectius prioritari la promoció i difusió de campanyes informatives i de conscienciació sobre tot tipus de plagues que puguin afectar les persones i també la fauna i la flora del terme.

Què fem

 • Els programes de vigilància i control de plagues urbanes  es fonamenten en el concepte de control integrat. Aquesta metodologia prioritza les mesures de sanejament i higiene del medi, i les mesures de tipus biològic, físic i mecànic de les poblacions per sobre de les mesures químiques; i en el cas de ser necessari l’ús de biocides, s’escullen els més específics, selectius i menys perillosos per a la salut de les persones i per al medi ambient.
 • Pel control del mosquit tigre s’ha establert un pla de control periòdic a embornals i zones humides del municipi. Es realitzen tasques d’inspecció visual i d’aplicació de biocides biològics o específics per a mosquits a les zones considerades problemàtiques o amb presència de larves. Els tractaments es basen en l’aplicació de productes específics que permeten l’eliminació un cop el producte es ingerit per les larves. La decisió de fer servir aquest tipus de producte garanteix un impacte mínim tant per a persones i animals com pel medi ambient. Aquests tractaments es complementen amb l’aplicació de IGR’s (Insect Growth Regulator) que actua inhibint el creixement de les larves impedint d’aquesta manera el creixement fins a convertir-se en mosquits adults.
 • Distribució de tríptics i pòsters informatius sobre el mosquit tigre (veure document), veure consells contra el mosquit tigre (veure notícia)
 • Campanya informativa sobre combatre i prevenir la presència de la processionària del pi, i que suposa una important plaga per a algunes espècies d’arbres, sobre tot pins. Les larves mengen les fulles, si bé només és letal en alguns casos d'arbres molt joves.
  Veure consells contra la processionària del pi.
 • Avís sobre la detecció al municipi de la vespa asiàtica (veure notícia).

 

 

 

 

 

Contacte

T. 93 770 03 25

 

Regidor

José Antonio Zafra
zafraaja@abrera.cat

 

 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Salut Pública > Control de plagues