Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 20/06/2024 | 17:12 h

ABRERA PARTICIPA

  • Abrera Participa

 

“La participació és la capacitat d’expressar decisions que siguin reconegudes per l’entorn social i que afecten la vida pròpia i/o la vida de la comunitat on un viu.” (Roger Hart, 1993)

 

La participació ciutadana és un procés que proporciona als ciutadans l’oportunitat d’influir en la presa de decisions públiques, no es tracta de consultar, sinó de traspassar el poder als veïns, que passen a tenir un paper protagonista.

 

Per aconseguir-ho, és necessari encetar accions, iniciatives i processos i els mecanismes que garanteixin que tots els veïns/nes puguin participar-hi, sense necessitat de pertànyer a cap grup polític o administració pública.

 

Els ciutadans/es tenim el dret i l’obligació de participar en la presa de decisions que ens afecten, i podem i hem d’emprar aquest dret, que ens permet millorar la comunicació entre els ciutadans i l’Ajuntament, fomenta la implicació i ens fa fer poble.

 

Amb aquest tarannà neix ABRERA PARTICIPA, un espai obert al web municipal, on informarem de tots els processos participatius oberts i facilitarem les eines necessàries per poder participar-hi de manera efectiva. Amb l’objectiu que els abrerencs i abrerenques puguem construir un Ajuntament més democràtic i pròxim als veïns i veïnes; i una Abrera més oberta, transparent i col·laborativa.

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T