Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 06:53 h

Activitats i Urbanisme, Aigua, Acció Climàtica i Sostenibilitat Energètica, Promoció de l'Habitatge, Espai públic, Obres > Parcs i Jardins > SERVEIS - OBRES I SERVEIS - ABRERA, VILA FLORIDA

  • Vila florida web 1
  • Vila florida web
  • Vila florida web 2

Abrera, Vila Florida

Abrera s’ha incorporat al projecte Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Aquesta iniciativa distingeix les localitats que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds, el respecte al tractament i canvi de l’aigua i aqüífers.

 

Per a Viles Florides, l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

Abrera, tres flors d’Honor

La gala Flors d’Honor 2017 va reunir, a mitjans del mes de setembre passat, al Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet del Vallès a més de 275 persones en els reconeixements anuals del moviment Viles Florides. L'alcalde, Jesús Naharro, i el regidor de Parcs i Jardins, Albert Roca, van assistir a la gala, presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Les Flors d’Honor són el distintiu que certifica els municipis com a Viles Florides i s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat. El nostre municipi va ser distingit amb tres flors d'honor, que certifiquen la nostra participació a Viles Florides i reconeixen la nostra aposta per la millora de l'espai urbà.

Amb les Flors d'Honor es valoren aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds o l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal. A Abrera disposem d’un ràtio de 8,6 m2 de parcs per habitant, i de 7 m2 de zona verda per habitant. En total, disposem de 10,6 hectàrees de parcs i de 21 hectàrees de zones verdes.

Treball intens i continu

El guardó de Vila Florida l’hem obtingut gràcies al treball dels nostres tècnics. Des de l’Ajuntament d’Abrera agraïm a la Brigada Municipal, a la seva cap, Cecília Gaete, i als tècnics del departament de Medi Ambient el seu treball intens i continu per la millora de les nostres zones verdes.

Espais de convivència

Per l’Ajuntament, els parcs del nostre municipi són espais de convivència familiar, per això són la nostra prioritat. Animem els nostres veïns i veïnes a continuar gaudint dels espais públics!

 

Des de la Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Abrera promovem l’enjardinament de les nostres zones verdes. Viles Florides ens ajudarà a seguir millorant els espais verds i la qualitat de vida dels nostres vilatans i vilatanes.

 

Patrimoni vegetal i paisatgístic

El nostre municipi té en els seus espais verds i enjardinats una garantia de la qualitat urbana en l’espai d’ús ciutadà. Tenim dos tipus d'espais verds: parcs i zones verdes.

Els parcs són d'ús i gaudi de la ciutadania, amb zones d'esbarjo infantil i bancs (Parc de Can Morall, Parc de Walt Disney, Plaça de Pau Casals, Plaça Rafael Casanova...), parcs paisatgístics (entorn de l'entrada a la carretera C-55, la gespa de la Plaça de Rafael Casanova) i parcs mixtes, que combinen  els valors paisatgístics i el sentit pràctic d’ús quotidià (Parc de l'Estació).

D'altra banda, la utilitat de les zones verdes és “cosir” visualment espais aparentment dissonants. Per exemple, poden ser talussos, rotondes, franges, i tenen una vessant més ornamental. També poden servir per finalitzar espais de manera visualment agradable i ajudar a la integració paisatgística de l’entorn urbà (rotonda dels porrons, rotonda de Can Morral)

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Activitats i Urbanisme, Aigua, Acció Climàtica i Sostenibilitat Energètica, Promoció de l'Habitatge, Espai públic, Obres > Parcs i Jardins > Abrera, Vila Florida