Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 20:31 h

Cultura > SERVEIS - CULTURA - ACTIVITATS

Serveis - Cultura - Activitats a la Sala Municipal 

 

Activitats de la Regidoria de Cultura

 

 

24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera!

El concurs de teatre es durà a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19

1/3/2022

A Abrera som Cultura! Un any més, des de l’Ajuntament d’Abrera organitzem el Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera, una de les cites culturals més arrelades al municipi i a la comarca. El concurs se celebrarà al nostre municipi els mesos març, abril i maig a la Sala Municipal (Ptge. Telefònica s/n), remodelada i millorada per acollir les representacions teatrals. Els diumenges a la tarda, de les 18 h a les 20 h, gaudiu amb nosaltres del teatre amateur ben a prop de casa amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

 

El regidor de Cultura, Francisco Sánchez, ha posat en relleu que al nostre municipi “por fin, podemos volver a disfrutar del teatro. Es importantísimo que, poco a poco, vayamos volviendo a las salas. En este caso, a nuestra Sala Municipal, y disfrutar del teatro en directo. Este año, contamos con seis representaciones. Tenemos un cartel de teatro des del mes de marzo hasta finales del mes de mayo cuando tendrá lugar la cloenda y entrega de premios. Tenemos las mismas categorías que en años anteriores. Y, por supuesto, el público tiene un papel destacadísimo, como no puede ser de otra manera. ¿Cómo invitaría a los vecinos/as de Abrera a disfrutar de este concurso de teatro? De la edición número 24, se dice pronto, 24 años ya realizando este concurso de teatro. Yo les diría simplemente que vengan a disfrutar de la cultura y, en este caso, que vengan a disfrutar del teatro.” 


Diumenge 6 de març. Mamaaa!!

El diumenge 6 de març iniciarem el Concurs de Teatre Amateur d'Abrera amb Mamaaa!!, de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez, a càrrec de l'Associació Teiatròlics de Banyoles.

Sinopsi: de mare només n’hi ha una, però quan aquesta passa dels 100 anys i no té cap intenció de morir-se, la cosa canvia. I si a més té un patrimoni que pot resoldre la vida dels fills...l’espera es fa eterna. “Mamaaa!!!” és una comèdia que entre timbres, pastilles i llibretes d’estalvis mostra una realitat que tot just comencem a viure: una generació que ronda la seixantena que ningú no va preparar per aguantar uns pares incombustibles.

 

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'Mamaaa'

 


Diumenge 20 de març. Play-off

La segona representació del Concurs de Teatre Amateur d'Abrera es durà a terme el diumenge 20 de març amb l'obra Play-off, de Marta Buchaca, a càrrec del Grup de Teatre Deixalles de Sant Feliu de Codines.

 

Sinopsis: un equip de futbol femení es troba davant el partit més important de les seves vides. L’obra reflexiona sobre el paper de la dona i de l’esport femení en una societat que encara manifesta un masclisme ferotge. Dins el camp de joc, apareixeran les enveges, els somnis, els dubtes i les pors d’unes noies que l’únic que volen és viure de la seva passió.

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'Play off'

 

Diumenge 17 d'abril. La Venus de les pells

El Concurs de Teatre Amateur d'Abrera continuarà el diumenge 17 d'abril amb La deessa de les pells, versió pròpia de l’obra La Venus de les pells, de David Ives, a càrrec de la companyia El Magret Teatre de Vilafranca del Penedès.

Sinopsis: Un teatre. Un director, Thomas, que al final d´una tarda d´audicions, cansat i desanimat perquè cap noia està a l´alçada d’interpretar el paper protagonista de la seva obra, una adaptació de “La Venus de les Pells”, que va donar origen al sadomasoquisme, es disposa a marxar cap a casa. En l’últim moment apareix Vanda, una jove actriu que és tot el que ell detesta: ordinària, vulgar, sense cervell, però que no s’aturarà fins aconseguir el paper. A través d’una increïble metamorfosis, proveïda d’accessoris i disfresses, entra en el personatge recitant cada línia del guió. Ella és el que estava buscant i mentre el càsting s’allarga sorgeix entre ells un joc de poder i seducció, on la realitat i ficció es barregen i els rols de director i actriu, dominador i dominat encara estan per decidir.

 

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'Deessa Pells'

 

Diumenge 24 d'abril. La reina de bellesa de Leenane

El diumenge 24 d'abril continuarem gaudint del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera amb la representació de La reina de bellesa de Leenane, de Martin McDonagh, a càrrec de l'Associació Artística Teatral El Centru de Canet, de Canet de Mar.

 

Sinopsis: Al petit poble irlandès de Leenane, a la comarca de Connemara, hi viuen la Maggie Folan i la seva filla Maureen. Mare i filla conviuen a base de manipulacions, enclaustrades a l’antiga casa familiar. La Maureen passa els dies veient com la joventut se li en va, tenint cura de la seva mare. L’arribada d’en Pato i d’en Ray Dooley sacsejarà la rutina de les Folan i farà incrementar encara més la tensió entre ambdues.

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'La Reina de Bellesa de Leenane'

 


Diumenge 1 de maig. Somnis de teatre

El diumenge 1 de maig gaudirem de la posada en escena de Somnis de teatre, basada en Stage Door d’Edna Ferber i George S. Kaufman, a càrrec de la Companyia Els Carlins de Manresa, de Manresa.

Sinopsis: Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights, s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant dels obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama; totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'Somnis de Teatre'

 


Diumenge 15 de maig. Terapèutic

I la cloenda del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera tindrà lloc el diumenge 15 de maig amb la representació de Terapèutic, de Jordi Ferragut, a càrrec de Teatre Centre d'Arbúcies (Arbúcies).

Sinopsis: el Senyor Peric pateix una singular malaltia mental, per això decideix visitar un prestigiós psiquiatre que voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió sorprenent on situacions inesperades s’alternaran amb les còmiques. El terapeuta voldrà resoldre l’enigma d’aquesta estranya patologia fent ús de sagacitat i imaginació portades tant a l’extrem que farà dubtar si el problema el té el pacient o el doctor. La metodologia del terapeuta es transformarà en desconcert en el desenvolupament d’una sessió atípica que cap dels dos oblidarà. La dialèctica psiquiatre-pacient es barreja amb emoció, crueltat i, sobre tot, bon humor.

 

Tot a punt per iniciar la 24a edició del Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! 'Terapèutic'


Cloenda i entrega de premis el diumenge 29 de maig

La cloenda i entrega de premis tindrà lloc el diumenge 29 de maig, amb la funció (estrena) d' "El miracle d'Anna Sullivan", a càrrec del grup teatral Illets d'Abrera Us hi esperem!

 

Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera 2022

 


Entrades i abonaments

Podeu adquirir la vostra entrada u/o abonaments pel Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera telemàticament en aquest web municipal. També hi haurà suport presencial per la compra online abans de l’inici de l’activitat a la Sala Municipal.

 

Consulteu seguidament els preus de les entrades:

 • Entrada general 4,5 €
 • Entrada preu reduït 2,5

 Poden acollir-se al preu reduït les persones més grans de 60 anys. Els/les joves d’11 a 18 anys. Ciutadans/es en situació d’atur. Veïns i veïnes amb discapacitat. Veïns i veïnes amb carnet de la Biblioteca i veïns i veïnes amb carnet del Casal de Joves.

 

Abonament 3 sessions

 • Entrada general: 10,50€
 • Tarifa a partir de 60 anys, menors d'11 a 18 anys, ciutadans amb situació d'atur, veins i veïnes amb discapacitat, veins i veïnes amb carnet de la Biblioteca: 6,5 €

 

Abonament 4 sessions

 • Entrada general: 14,00€
 • Tarifa a partir de 60 anys, menors d'11 a 18 anys, ciutadans amb situació d'atur, veins i veïnes amb discapacitat, veins i veïnes amb carnet de la Biblioteca: 8,0 €

 

Abonament 6 sessions

 • Entrada general: 20,50€
 • Tarifa a partir de 60 anys, menors d'11 a 18 anys, ciutadans amb situació d'atur, veins i veïnes amb discapacitat, veins i veïnes amb carnet de la Biblioteca: 12,50 €

 

Jurat abrerenc i expert en teatre

Les persones que formaran part del jurat del concurs de teatre són veïnes i veïns d'Abrera i persones vinculades a l'àmbit teatral.

 • Andrea Hom
 • Eva de Haro
 • Marta Castro
 • Meritxell Sabaté
 • Ferran Mesalles
 • José Luis García Herrera 
 • Teresa Morral

A Abrera impulsem el teatre amateur! Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a gaudir del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera 2022!

 

A Abrera impulsem el teatre amateur! Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a gaudir del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera

 

 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Cultura > Agenda d'Activitats: Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera