Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 20:53 h

Finalitzem el taller de memòria dels nostres casals de la gent gran del nucli urbà i els barris de Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba amb totes les mesures de seguretat per la prevenció de la Covid-19

30/6/2021

A Abrera cuidem la nostra Gent Gran i la mantenim activa amb diverses iniciatives! En aquesta línia aquest mes de juny ha finalitzat el taller de memòria que s'ha realitzat al Casal de la Gent Gran del nucli urbà i també als barris de Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba, seguint totes les mesures adoptades per  a la prevenció de la Covid-19.

 


Des de la Regidoria de Gent Gran hem dut a terme durant les darreres setmanes una intervenció educativa per ajudar al manteniment de la memòria de la nostra gent gran, fonamental per combatre sedentarisme intel·lectual. De fet, estudis recents indiquen  que els participants de tallers de memòria tenen millor rendiment en tasques de memòria que els que no hi participen. És per això, que des de l'Ajuntament d'Abrera seguim apostant per una de les activitats més cabdals per a una bona salut mental i un correcte desenvolupament intel·lectual.

 

El taller de memòria és una activitat que vam iniciar de manera virtual i que, posteriorment, hem realitzat de manera presencial seguint les mesures sanitàries de prevenció davant la Covid-19 com ara l'ús de mascareta, gel hidroalcohòlic i ventilació d'espais, des del passat dilluns 24 de maig fins al dimecres 23 de juny al Casal de la Gent Gran del nucli urbà, i als casals de Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba en els següents horaris:

 • Casal de la Gent Gran del nucli urbà: dilluns de 10 h a 11 h i d'11 h a 12 h i dimarts de 10 h a 11 h
 • Santa Maria VIlalba: dimecres de 10.15 h a 11.15 h
 • Can Vilalbadimecres de 11.30 h a  12.30 h

 

Es realitzen exercicis i jocs per treballar la memòria lingüística, visual i auditiva. Les persones participants no només entrenen la memòria, sinó que també socialitzen i es distreuen

La monitora del taller de memòria de gent gran, Ana Rodríguez, ha explicat que l'objectiu d'aquest taller és "prevenir el deteriorament cognitiu i treballar estratègies per entrenar la memòria i recordar coses que després poden fer servir en el seu dia a dia". Per això es realitzen exercicis i jocs que permeten treballar la memòria lingüística, visual i auditiva. Rodríguez també ha destacat que "no només entrenen la memòria sinó que passen una hora socialitzant i es distreuen".

 

Per la seva part, les persones que han participat en aquest taller han valorat molt positivament l'experiència. Podeu escoltar totes les valoracions a la part inferior d'aquesta pàgina, i a continuació us resumim alguns dels aspectes més destacats:

 • "Fem coses de la memòria i passem una estona divertida, i cada dia fem coses diferents"
 • "Sirve para memorizar y con nuestra edad es necesario entrenar la memoria"
 • "És molt positiu perquè et fa memoritzar coses i treballar la memòria"
 • "Es perfecto para nuestra edad porque nos lo pasamos muy bien y además entrenamos la memoria, lo recomiendo"

   

La gent gran, protagonista a Ràdio Abrera

Precisament del taller de memòria per a gent gran parlarem en la propera edició del programa "Gent Gran, Gent Activa, Gent d'Abrera! de Ràdio Abrera que s'emetrà el proper diumenge 4 de juliol.  Un espai de col·laboració mensual del Departament de Gent Gran i el Casal de la Gent Gran d'Abrera a Ràdio Abrera  que us oferirim cada primer diumenge del mesa partir de les 12 del migdia, i al que parlem dels serveis i activitats adreçats al col·lectiu de gent gran, i al que donem veu a la gent gran d'Abrera.

 

Els podcast de tots els programes els trobareu enllaçats a l'espai de Gent Gran d'aquest web fent clic aquí  i a la programació "A la carta" de Ràdio Abrera a la que podeu accedir fent clic aquí.

 

Al programa "Gent Gran, Gent Activa, Gent d'Abrera!" de Ràdio Abrera la gent gran abrerenca n'és protagonista. El podeu escoltar en directe cada primer diumenge de mes a partir de les 12 h, i posteriorment podeu recuperar el podcast a la programació "A la carta"

 

Classes de gimnàstica suau

D'altra banda, seguint totes les mesures de prevenció davant la Covid-19 per protegir la nostra salut com són l'ús de mascareta, la distància de seguretat entre persones, la utilització de gel hidroalcohòlic i la pràctica d'activitats a l'aire lliure, durant el mes de maig vam engegar un seguit d'activitats com ara la Gimnàstica dolça per a Gent Gran. Una activitat que s'ha desenvolupat tant al barri de Can Vilalba com a Santa Maria de Vilalba. 

 

Gimnàstica dolça per a Gent Gran consisteix en "moure el cos amb moviments fluits que integrin totes les articulacions i que permetin mantenir la mobilitat general de tot el cos, que és força important per mantenir una bona salut", tal i com explica Alejandro Sánchez, tècnic esportiu i monitor de les classes. Es tracta d'exercicis adaptats a les necessitats de cada persona i són "accessibles per a tothom".

 

A banda dels beneficis físics que reporta aquesta activitat, també afavoreix a una millor salut psíquica i mental, així com la psicomotricitat i l'equilibri; elements claus per a un bon envelliment. És per això que des de la Regidoria de Gent gran i la Regidoria d'Esports apostem per un dels nostres col·lectius més vulnerables amb classes gratuïtes per una bona salut tan física com mental. Una activitat que està rebent molt bona acollida entre els usuàris i usuàries els quals coincideixen en destacar "la necessitat de moure's", més després de mesos d'inactivitat provocada pel confinament.

 

A més també destaquen el caràcter social de la iniciativa, després de mesos d'aïllament. Val a dir que les classes de Gimnàstica dolça es duen a terme respectant totes les mesures de seguretat. Es fan a l'aire lliure, amb mascareta i respectant en tot moment la distància de seguretat. Els i les alumnes de les classes de gimnàstica suau valoren molt positivament poder tornar a realitzar aquestes classes. Els podeu sentir als àudios que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina!

 

Horaris Gimnàstica suau

 • Santa Maria de Vilalba les classes es fan dilluns i dimecres de 9.10 h a 10.00 h.
 • Can Vilalba les classes es fan els dilluns i dimecres de 10.20 h a 11.00 h.

 

Des del març, en marxa les classes de ball en línia i batuka

Al Casal de la Gent Gran d'Abrera el passat mes de març ja vam reprendre les classes de ball en línia i batuka que s'imparteixen els dimecres al matí, en horari de 9 h a 12 h i que s'allargarà fins a finals d'aquest mes de juliol.

 

La monitora, Chus Gómez, ha explicat que la tornada a les classes després d'un any sense poder fer-les a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha estat "molt emocionant". També ha assegurat que tant ella com les alumnes "teníem moltes ganes de tornar i estem súper contentes". En aquesta activitat, es fa un escalfament, estiraments, exercicis, balls coreografiats i relaxació, el que afavoreix que les persones participants tinguin una vida més activa i millorin la seva mobilitat. A més, la Chus també ha assegurat que "les dona moltíssima vida perquè la música és molt important", i ha destacat que es fan tota classe de balls "amb música dels seus temps i música actual".

 

Les alumnes també han mostrat la seva alegria per poder tornar al Casal de la Gent Gran a realitzar aquesta activitat. Entre d'altres aspectes, han destacat que "ha estat el millor de l'any" i que "teníem unes ganes boges de començar, perquè estàs amb la gent, encara que ara només podem ser poquetes". També que, amb el ball, "recuperem la joventut".

 

Les classes de ball en línia del Casal de la Gent Gran d'Abrera estan adreçades a homes i dones de més de 60 anys. Tothom que estigui interessat/da en  fer-les, han de contactar amb el Casal de la Gent Gran trucant als telèfons T. 93 770 18 12 i el T. 667 60 43 09

 

Podeu escoltar l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera amb la monitora de ball en línia del Casal de la Gent Gran i les valoracions de les alumnes als enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Altres activitats que es realizen al Casal de la Gent Gran d'Abrera

 • Servei de Perruqueria. La perruqueria del Casal de la Gent Gran està oberta amb cita prèvia per als socis i sòcies del casal en el següent horari:
  • Dimarts, Dimecres, dijous i divendres: de 15.00 h a 20 h
  • Dijous i divendres: de 9.00 h a 13 h
  • Cal trucar per demanar cita: 93 770 32 31
 •  Servei de Podologia: La podòloga visita al Casal de la Gent Gran d’Abrera en el següent horari:
  • Dilluns de 9 h a 14 h i divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h.
  • Al Casal de la Gent Gran de Santa Maria de Vilalba: l’últim dilluns de cada mes a la tarda.
  • Cal demanar cita prèvia trucant al T. 658 43 22 46. Aquest servei és exclusiu pels socis i sòcies del Casal de la Gent Gran i els socis i sòcies del Casal de Santa Maria.
 •  A.T.S. L’infermera del casal. Visita els dimecres de 9 h a 12 h. Cal demanar cita trucant dilluns, dimarts i dimecres de 9h a 12h al T. 93 770 26 26. Només s’atèn amb cita prèvia i als socis i sòcies del casal.

 

A Abrera cuidem la nostra gent gran!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies