Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 17/06/2024 | 08:28 h

El Centre d’Atenció Primària d’Abrera ha informat que avui divendres 22 de juliol, es durà a terme la campanya de vacunació contra la meningitis

22/7/2022

Al curs escolar 2019-20 se'n va introduir al calendari de vacunes, la vacuna contra la meningitis del tipus ACWY, per posar-la a les escoles i l’institut, i després fer una captació dels i les adolescents que ja cursaven de 3r d’ESO en endavant. Així, el passat mes de maig es va fer una captació massiva vacunant a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat d’Abrera i ara s'està fent una nova captació adreçada a tothom que hagi nascut del 2002 al 2005, ambdós inclosos, i que li manqui la vacuna.

 

També us recordem els horaris durant aquest estiu dels tres centres d'atenció sanitària d'Abrera (EAP centre urbà, servei de Pediatria i EAP Can Vilalba) i  competència de la Generalitat de Catalunya, alguns dels quals es modifiquen durant el període de vacances estivals. A continuació us detallem com queden aquests horaris als Centres d'Atenció Primària d'Abrera.


La meningitis és una inflamació del líquid i les membranes (meninges) que envolten el cervell i la medul·la espinal. Aquesta inflamació produïda per la malaltia de la meningitis, generalment desencadena en símptomes com el mal de cap, febre i rigidesa en el coll.

 

Així, des del Centre d’Atenció Primària d’Abrera s’ha informat que aquest divendres 22 de juliol es durà a terme la campanya de vacunació contra la meningitis ACWY. Al curs escolar 2019-20, es va introduir al calendari de vacunes, la vacuna contra aquest tipus de meningitis per posar-la a les escoles i l’institut, i després fer una captació dels i les adolescents que ja cursaven de 3r d’ESO en endavant. Així, el passat mes de maig es va fer una captació massiva vacunant a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat d’Abrera i ara s'està fent una nova captació adreçada a tothom que hagi nascut del 2002 al 2005, ambdós inclosos, i que li manqui la vacuna.

 

El Centre d’Atenció Primària d’Abrera ha informat que el proper divendres 22 de juliol, es durà a terme la campanya de vacunació contra la mengitis

  • Podeu escoltar les declaracions de la referent de vacunes de l’Equip d’Atenció Primària d’Abrera, la Vega Cámara, a la part inferior d'aquesta pàgina. 

La campanya de vacunació es farà al Centre d’Atenció Primària d’Abrera aquest divendres 22 de juliol a la tarda. Des del servei de Pediatria del centre de salut, s’estan fent trucades a les famílies segons els llistats disponibles, però, si algú crec que no té la vacuna i encara no se li ha trucat, pot apuntar-se al CAP aquell dia, apropar-se el mateix dia 22 de juliol o pot demanar una cita prèvia amb la seva infermera o infermer.

 

Modificació dels horaris dels centres sanitaris durant les vacances d'estiu

Des del Servei de Salut de la Generalitat ens informen de la modificació d'horaris per les vacances d'estiu. A continuació us informem dels horaris durant aquest estiu dels tres centres d'atenció sanitària d'Abrera, competència de la Generalitat de Catalunya:

 

1. EAP del centre urbà (c. de Manresa,  9 -15 baixos)

Es continua atenent en l'horari habitual, de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h.


Per concertar visites:

 

2. Servei de pediatria (Centre Polivalent - pl. del Rebato, 1)

El servei romandrà tancat per les tardes del dilluns 18 juliol al dissabte 3 de setembre (ambdós dies inclosos)

 

L’horari assistencial del centre és de 8 h a 13.30 h de dilluns a divendres

 

Podeu demanar cita prèvia:

  • Per telèfon, trucant al T.  93 001 27 40 / T. 93 326 89 01
  • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.
  • A través de 'La Meva Salut'

 

3. EAP a Can Vilalba (Avinguda de la Circumval·lació, 5)

Tancat del  dilluns 18 juliol al divendres 9 setembre (tots dos inclosos).  S'atendrà als veïns a l'EAP del centre urbà.

 

Per concertar visites:

 

 

EAP a Santa Maria de Vilalba (c. del Castell de Voltrera, 5)

Actualment, aquest centre continua TANCAT per CatSalut a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

T.93 770 30 38 

 

Els dissabtes, diumenges i festius cal adreçar-se al CAP d’Esparreguera (de 8 h a 20 h). Fóra d'aquest horari: truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos al CUAP la Solana de Sant Andreu de la Barca o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 h a 8 h)

 

  • Podeu consultar tota la informació sobre la modificació dels horaris dels centres sanitaris del nostre municipi, a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

                                                                                                                        

EAP centre urbà

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies