Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 25/09/2023 | 01:28 h
 • Camps de cultiu a la zona de Sant Ermengol, Abrera.
 • Senyalització identificativa del Parc Rural del Montserrat
 • Senyalització identificativa del Parc Rural del Montserrat

  + 2

 • Senyalització identificativa del Parc Rural del Montserrat
 • Senyalització identificativa del Parc Rural del Montserrat

El Parc Rural del Montserrat, a Abrera!

23/2/2021

Avui dimarts 23 de febrer a les 17.00 h es farà, de forma telemàtica, la segona assemblea ordinària de l’Associació Parc Rural del Montserrat. Entre els diversos temes a tractar en aquesta assemblea, hi figura la creació de la marca “Parc Rural del Montserrat” per als productes agrícoles i ramaders inclosos a l’àmbit geogràfic dels municipis que l’integren. D'altra banda s'ha gestionat una nova adhesió a l’associació: la del municipi de Castellfollit del Boix.

 Abrera és un dels municipis fundadors del Parc Rural del Montserrat, una iniciativa de les viles de l’entorn d’aquest emblemàtic massís muntanyós, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. És el primer parc rural d’Europa creat amb la finalitat de mantenir viva l'essència del territori i evitar la despoblació dels nuclis petits, potenciar els productes del territori, incrementar el paisatge agrari i facilitar el relleu generacional dels i les professionals dels àmbits agrícola, ramader i forestal.

 

L’objectiu dels municipis congregats en l’Associació del Parc Rural del Montserrat és preservar i potenciar l’agricultura tradicional en aquest entorn, de forma que se’n conservin els valors paisatgístics, ecològics i culturals. Aquesta associació porta a terme diverses tasques relacionades amb l’agricultura i actualment està organitzant un banc de terres de cultiu que pretén oferir oportunitats als joves pagesos. Es tracta, doncs, de posar en valor la importància de l’agricultura sostenible i integrada al territori, de manera que es formi una identitat pròpia dins l’àmbit de les comarques que integren el Parc.


En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Abrera i la regidoria de Medi Ambient, s'està treballant per tal d’afegir terrenys cultivables del municipi al banc de terres del Parc i protegir les varietats tradicionals de plantes de conreu.


Per a més informació sobre el Parc Rural del Montserrat, podeu consultar les notícies publicades en aquest mateix web (fent clic aquí) o al final d'aquesta pàgina

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies