Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 08/12/2023 | 11:04 h

Patrimoni cultural i Memòria històrica > SERVEIS - PATRIMONI - ESCAPE ROOM DE PATRIMONI

  • El Rebato d'Abrera. Foto de Joan Puiggròs

 

Escape Room de patrimoni

Pregunta final: els orígens del nom del barri del Rebato

 

A l'Edat Moderna, el Principat de Catalunya era una terra afectada pel fenomen del bandolerisme, que també va afectar a la zona que actualment conforma el terme del municipi d’Abrera. La situació privilegiada del poble, ubicat en un encreuament de camins, el va convertir en un lloc força transitat pels bandolers, uns bandits -organitzats en grups o bé en solitari- que aprofitaven l’abundant trànsit de diligències per cometre els seus robatoris, assaltant els traginers o els carruatges amb mercaderies.

 

El nom del barri, Rebato, sol despertar curiositat. La teoria etimològica més estesa el vincula a una llegenda basada en un fet històric. El nom es deuria a un bandoler anomenat Rebató que, tal com està documentat, va assassinar una noia esparreguerina l'any 1788. L’anomenat Rebató va ser executat per les autoritats a Barcelona el 1791 i, durant un temps, el seu cap es va exhibir dins d'una gàbia penjada en una olivera de l'antiga vinya de Ca n'Estruch d’Esparreguera (actual aparcament de l'antic Tres Porrons).

 

La vostra missió a l’Escape Room de Patrimoni Cultural d’Abrera és descobrir el nom original d’aquest antic barri del terme d’Abrera!

 

Molta sort!

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

SERVEIS > Patrimoni cultural i Memòria històrica > Escape Room de Patrimoni. Pregunta final