Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 19/05/2024 | 07:46 h
 • A Abrera hem gaudit de la Setmana de la Gent Gran, amb molt bona acollida i èxit de participació en la trentena d'activitats. Taller de Risoteràpia al Casal de Can Vilalba. Taller de Risoterapia. Casal de la Gent Gran, nucli urbà.
 • A Abrera hem gaudit de la Setmana de la Gent Gran, amb molt bona acollida i èxit de participació en la trentena d'activitats. Taller de Risoteràpia al Casal de Can Vilalba
 • CARTELL SETMANA DE LA GENT GRAN 2024

  + 4

 • PROGRAMACIÓ SETMANA GENT GRAN 2024
 • PROGRAMACIÓ SETMANA GENT GRAN 2024
 • Sopar de la Gent Gran 2024
 • CARTELL ÀPATS EN COMPANYIA

La Setmana de la Gent Gran d'Abrera tornarà a comptar enguany amb diferents activitats programades del dimarts 21 al divendres 31 de maig de 2024

Gaudim plegades i plegats de les propostes programades als casals de la gent gran d'Abrera! Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes!

14/5/2024

Des de l’Ajuntament d’Abrera i, en el marc de “l’Abrera Igualitària i l’Abrera Saludable”, un any més, seguim impulsant, promovent i fomentant la vida activa i saludable de la nostra Gent Gran! Enguany, tornem a celebrar la Setmana de la Gent Gran, amb moltes novetats i una àmplia oferta de propostes amb l’objectiu d’apropar-vos a les activitats que trobareu als Casals de la Gent Gran d’Abrera durant tot l’any. Les incripcions per participar-hi ja estan obertes!

 

D'altra banda, en el marc de l’Abrera Igualitària, hem posat en marxa el nou servei de menjador “Àpats en companyia”, on oferim dinars a la residència de la gent gran Canigó d'Abrera (c. de Menorca, 16). També oferim dinars per emportar-se al domicili. Preneu nota!


Del dimarts 21 al divendres 31 de maig (ambdós inclosos), a Abrera tornem commemorar la Setmana de la Gent Gran, amb un programa que inclourà una àmplia oferta d'activitats i tallers que ja tenen oberta la inscripció. Participeu-hi!

Des del dimarts 21 de maig i fins al divendres 31 de maig (ambdós inclosos), us oferim diferents propostes, totes gratuïtes, que es duran a terme al nostre municipi, al nucli i als barris. Hi trobareu actuacions musicals, tallers, jocs, xerrades sobre seguretat a la llar, salut, alimentació saludable, convivència, herències i testaments, i el servei de teleassistència, amb la col·laboració de diferents entitats referents i especialitzades en les necessitats i el dia a dia de la gent gran.

 

Giulia Mirto, regidora de Gent Gran

“La setmana de la gent gran és la setmana en que juntament amb entitats especialitzades en aquesta etapa de la vida fem una mostra de diferents activitats, xerrades i tallers; on es tracten els temes que importen a la nostra gent gran. També és el moment en que les associacions de gent gran d’Abrera fan les seves activitats que ofereixen durant tot l’any, però concentrem l’acció en aquesta setmana per tal que tothom qui vulgui conèixer el projecte de gent gran d’Abrera, el pugui conèixer. És una mesura més que entomem per a que totes les persones grans que vulguin es puguin dirigir a les activitats que desenvolupem tant al nucli com als barris, i mantenir-se en xarxa i actius. Així doncs, tenim per endavant una setmana de la gent gran repleta d’activitats adaptades a tots els interessos i possibilitats, pensades en clau de gent gran i per a la gent gran; i és per aquest motiu que us convido a tothom, a tota la família a conèixer el que fem des de la gent gran a Abrera! Esteu totes i tots convidades a la Setmana de la Gent Gran d’Abrera!”.

 

Giulia Mirto: "La Setmana de la Gent Gran és una de les mesures que entomem amb l'objectiu que totes les persones grans que vulguin es puguin dirigir a les activitats que desenvolupem tant al nucli com als barris, i mantenir-se en xarxa i actius. Així doncs, tenim un ampli ventall d’activitats programades i adaptades a tots els interessos i possibilitats, pensades en clau de gent gran i per a la gent gran".

També l’Associació de la Gent Gran d’Abrera ens acompanya oferint diversió i el tradicional sopar d’estiu, un moment per poder compartir plegats i plegades de l’alegria de ser gran i viure a Abrera!  I comptem amb la col·laboració de la Policia Local d'Abrera, Creu Roja del Baix Llobregat Nord, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Centre d'Atenció Primària d'Abrera, i el suport de la Diputació de Barcelona. Moltes gràcies a tothom!

 

CARTELL SETMANA DE LA GENT GRAN 2024

 

Inscripcions obertes al Casal de la Gent Gran d'Abrera (rbla. del Torrentet, 8)

Per participar a les activitats de la Setmana de la Gent Gran d’Abrera, s’han de formalitzar les inscripcions al Casal de la Gent Gran (rbla. del Torrentet, 8), a través dels següents canals:

 • De forma presencial: dilluns 13, dimecres 15 de maig, en horari de 16.00 h a 19.00 h, i el divendres 17 de maig, de 9.30 h a 13.00 h
 • De forma telefònica: trucant al T. 93 770 18 12, o trucant o enviant un whatsapp T. 628 478 291.

 

Mentre que les inscripcions Berenar-Sopar de la Gent Gran, es podran formalitzar, de forma presencial, al despatx de l'Associació de la Gent Gran d'Abrera:

 • Dilluns 13, dimarts 14 i dimecres 15 de maig, de 16.00 h a 18.00 h

Sopar de la Gent Gran 2024

 

A continuació us detallem les activitats programades en el marc de la a Setmana de la Gent Gran d'Abrera de 2024. Preneu nota i formalitzeu la vostra inscripció!

 

DIMARTS 21 DE MAIG

 

 • 11.00 h - 12.30 h: Taller ‘Vacances segures’
 • 17.00 h – 18.00 h: Taller ‘Dietes adaptades i alimentació saludable’

 

DIMECRES 22 DE MAIG

 

 • 10.00 h – 11.30 h: Taller ‘Salut i Dones’
 • 16.00 h – 17.30 h: Xerrada ‘La Xarxa Violeta d’Abrera’

 

DIJOUS 23 DE MAIG

 • 10.30 h – 11.30 h: Activitat ‘Matí Juganer’
 • 17.00 h – 18.30 h: Xerrada ‘Els subministraments bàsics a la llar’

 

DISSABTE 25 DE MAIG

 • 17.30 h – 21.00 h: Festa de la Primavera amb concurs de truites i pastissos, berenar i ball

 

DIUMENGE 26 DE MAIG

 

 • 20.00 h – 00.00 h: Berenar -Sopar de la Gent Gran - Pavelló Municipal d'Esports

 

DILLUNS 27 DE MAIG

Classes obertes a Santa Maria de Vilalba:

 • 9.00 h – 10.00 h: Gimnàstica dolça
 • 10.10 h – 11.10 h: Taller de Memòria

 

Classes obertes a Can Vilalba:

 • 10.10 h – 11.10 h: Gimnàstica Dolça
 • 11.15 h – 12.15 h: Taller de Memòria
 • 16.00 h – 17.30 h: Xerrada informativa sobre l’aplicació digital del CatSalut ‘La Meva Salut’

 

DIMARTS 28 DE MAIG

 • 16.00 h – 17.30 h: Xerrada ‘Herències, testaments i últimes voluntats’

 

DIMECRES 29 DE MAIG

 • 10.00 h – 11.30 h: Xerrada ‘El bon tracte a les persones grans: Eines per la convivència saludable’
 • 16.00 h – 17.30 h: Activitat ‘Bingo Musical’

 

DIVENDRES 31 DE MAIG

 • 10.00 h – 11.30 h: Xerrada ‘Com em pot ajudar el servei de teleassistència?’

  

PROGRAMACIÓ SETMANA GENT GRAN 2024PROGRAMACIÓ SETMANA GENT GRAN 2024

 

Podeu consultar el programa complet d'activitats, a la part inferior d'aquesta pàgina, o fent clic aquí!

 

En el marc de l’Abrera Igualitària, hem posat en marxa el nou servei de menjador especialitzat “Àpats en companyia”, a través el qual es pot contractar el dinar per a dinar en companyia, o per a recollir, a través de la residència de la gent gran Canigó d'Abrera. 

Recentment des de l'Ajuntament d'Abrera hem ampliat l’oferta de Serveis adreçats a les persones més grans del municipi. Així, oferim el servei d’àpats en companyia per a persones d’Abrera de més de 65 anys, o més de 60 anys amb informe d’excepcionalitatEl cost de l’àpat és de 8,25 euros per dinar a les instal.lacions i de 9,35 euros per emportar-se l’àpat al domicili particular (la persona interessat/da l’haurà de recollir a la residència de gent gran Canigó al carrer de Menorca, 16).

 

Els requisits per poder accedir al servei són, a part de l’edat, estar empadronat/da a Abrera, respectar la convivència del centre i les demés normes, acreditar salut estable, i voler estar en companyia.

 

El nou servei s’ofereix tots els dies de la setmana i la persona pot escollir els dies que prefereixi. D'altra banda, els Serveis Socials valoraran la capacitat económica personal i familiar per si cal aplicar ajuts per al cost del servei.

 

El servei es sol·licta a través dels Serveis socials bàsics. Per acceder-hi, demanar cita prèvia trucant al T.93 770 29 11 o al mail serveissocials@abrera.cat.

 

CARTELL ÀPATS EN COMPANYIA

 

Giulia Mirto, regidora de Gent Gran

“Estem realment feliços d’anunciar que ja hem posat en marxa el nou servei especialitzat d’ ‘Àpats en companyia’, amb el que pretenem que tant les persones grans o dependents que viuen soles, puguin gaudir d’un àpat amb veïns i veïnes d’Abrera cada dia; alhora que també, és una manera de garantir que ens podem fer amb un menú. Ho hem engegat a través de la Residència de Gent Gran Canigó, qui obre les portes del seu menjador, per a compartir l’espai de l’hora del dinar; o també que es pugui anar a buscar allà i emportar a casa. Us recomano que us informeu sobre el servei, que es tracta d’un servei 100% especialitzat, amb producte de gran qualitat i evidentment, en molt bona companyia!”.

 

Giulia Mirto: "hem posat en marxa el nou servei especialitzat d’ ‘Àpats en companyia’, amb el que pretenem que tant les persones grans o dependents que viuen soles, puguin gaudir d’un àpat amb veïns i veïnes d’Abrera cada dia; alhora que també, és una manera de garantir que ens podem fer amb un menú".

 

Més activitats, properament!

A més, abans de finalitzar l’any, treballarem plegats i plegades en una guia local de prevenció davant el maltractament a les persones grans. I a l’octubre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Gent Gran i, com és habitual, celebrarem la “25a Caminada de la Gent Gran d’Abrera”.

 

Caminada de la Gent Gran 2021

 

Per un envelliment actiu, des de l'Ajuntament d'Abrera, un any més, convidem a tothom, gent gran i a tota la família, a gaudir plegades i plegats de la Setmana de la Gent Gran d’Abrera 2024! 

 Logo Gent Gran d'Abrera

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies