Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 13:07 h

Divulguem la memòria oral per les Jornades Europees de Patrimoni en els centres educatius

13/10/2021

El divendres 8 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany celebren el seu trentè aniversari, les regidores de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, i d’Educació, Giulia Mirto, van lliurar a totes les classes dels centres educatius del nostre municipi un exemplar del còmic "Quan érem petits", amb guió de Roger Roca i il·lustracions de Cristina Bueno.


Les regidores de l'Ajuntament d'Abrera van visitar i lliurar els còmics a l'Escola Bressol Municipal Món Petit, la Llar d'infants Piu-Piu (Mercadona), la Llar d'Infants Quitxalla, l'Escola Francesc Platón i Sartí, l'Escola Ernest Lluch, l'Escola Josefina Ibáñez i l'Institut Voltrera. En total, van lliurar 105 exemplars del còmic. Les regidores van ser rebudes pels equips directius i alumnat del centre.

 

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha valorat molt positivament el lliurament: "Des de l’equip de govern estem molt contents d’haver fet entrega, a totes les aules dels centres educatius, d’un exemplar del còmic “Quan érem petits”. Hem visitat les escoles i hem tingut l’oportunitat d’explicar a tots els nens i nenes el projecte de memòria oral que hem treballat des de fa uns anys i que els ajudarà a conèixer com vivien els avis i àvies de la nostra vila quan eren petits. Agraïm la bona rebuda per part dels centres i desitgem que us sigui profitós i el gaudiu. Recordar-vos que estem a la vostra disposició per allò que necessiteu i així pugueu seguir descobrint la història d’Abrera”.

 

 

Records de l'antiga Abrera

El còmic va ser presentat la passada diada de Sant Jordi a la Sala Municipal i és un bell treball de creació que parteix de les entrevistes de memòria oral fetes a avis i àvies del municipi d'Abrera pel servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica i de fotografies del fons de l’Arxiu Històric Municipal d’Abrera. L’obra resultant és un llibre il·lustrat on es poden llegir els records dels avis i àvies amb una sèrie de capítols que generen un mosaic on conèixer records de l’antiga Abrera preindustrial, quan els camps de vinyes i el bestiar eren la principal font de subsistència de les famílies abrerenques.

Des de l’Ajuntament d’Abrera considerem important que les noves generacions coneguin aquest passat recent del municipi per tal de traçar l’Abrera del futur sense renunciar a tot el que hem estat i al nostre ric patrimoni cultural i històric.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera considerem important que les noves generacions coneguin aquest passat recent del municipi per tal de traçar l’Abrera del futur sense renunciar a tot el que hem estat i al nostre ric patrimoni cultural i històric

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies