Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 12:51 h

Des de l’Ajuntament d'Abrera condemnem l'assassinat de presumpta naturalesa homòfoba del jove Samuel d’A Corunya

Fem una crida d’alerta davant els preocupants actes LGTBI-fòbics que s'estan enregistrant en l’espai públic i d’oci nocturn durant les darreres setmanes

8/7/2021

El dissabte 3 de juliol passat de matinada, en sortir d’una discoteca d'A Corunya, el jove Samuel de 24 anys moria a conseqüència d'una brutal agressió de presumpta naturalesa homòfoba.


Des de l'Ajuntament d’Abrera ens sumem a la condemna d’aquest assassinat masclista i homòfob i mostrem el nostre condol a la família i amistats de la víctima. Tots els indicis fan pensar que es tracta d'un crim d'odi i d'homofòbia i no podem passar per alt l'abast i la gravetat de les violències que pateixen les persones del col·lectiu LGTBIQ+ ni tampoc les darreres agressions LGTBI-fòbiques que s'estan enregistrant durant aquest any, de forma creixent i molt preocupant, en l’espai públic i entorns d’oci nocturns.

 

Aquesta setmana, s'ha conegut la denúncia d’una presumpta agressió homòfoba a Sant Cugat del Vallès, la matinada del 26 de juny durant la seva festa major, quan la víctima tornava d’un concert i va acabar inconscient a conseqüència de l’agressió grupal patida. Els Mossos encara no han identificat els autors de l'agressió i la investigació continua oberta.

Una setmana abans, la matinada del 19 de juny, s’enregistrava una altra agressió masclista LGTBI-fòbica per part d’un grup de menors d’edat d’entre 14 a 16 anys a Sant Boi de Llobregat, a l’exterior dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), on les víctimes que pertanyen al col·lectiu LGTBI, van ser insultats, amenaçats i colpejats.

 

 

S'està enregistrant un alarmant creixement d’agressions al col·lectiu LGTBIQ+ que no podem passar per alt


A finals de maig es produïen tres agressions LGTBI-fòbiques a la ciutat de Barcelona. La nit del 29 de maig a una platja de Barcelona, es produïa la primera de les 3 agressions, consistent en una agressió múltiple a dues parelles homosexuals per part d’un grup de 3 homes armats que van arremetre contra ells. Una de les víctimes va haver de ser operat aquella mateixa nit. Les altres dues van succeir en el barri barcelonès de Gràcia a un jove gai i l’altra també de nit en l’entorn de l’Auditori de la ciutat.

 

El passat any 2020, l’Observatori contra l’homofòbia (OCH) va registrar un total de 189 incidències, esdevenint l’any que més n’ha registrat des que s’elaboren els informes de l’Estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya. Aquest major nombre d’incidències suposa un increment d’un 18,1% respecte del 2019. Podeu consultar l'informe complet fent clic aquí, o al final d'aquesta pàgina.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera, remarquem la defensa, la prevenció i la divulgació dels drets de les persones, entre ells el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe, orientació sexual, d’identitat o expressió de gènere i rebutgem qualsevol acte masclista i LGTBI-fòbic envers el col·lectiu LGTBIQ+.

 

 

En el que portem d’any, i segons les dades de l’Observatori contra l'Homofòbia, ja son 76 les agressions comeses a Catalunya


Servei d’Atenció Integral del Baix Llobregat (SAI)

Des d’Abrera comptem amb el Servei Comarcal d’Atenció Integral (SAI) que ofereix una atenció integral a les persones LGBTI donant suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

 

Conjuntament amb el Servei d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera, donem resposta i informació a totes aquelles persones que puguin necessitar informació, atenció, suport i acompanyament en relació amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Podeu adreçar-vos-hi:

Servei d’Atenció Integral del Baix Llobregat: sai@elbaixllobregat.cat

Servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera: 93 770 29 11 dones.igualtat@abrera.cat

 

 

Davant la LGTBI-fòbia, DENUNCIA!

  • Observatori contra l’Homofòbia: https://och.cat/denuncia/
  • Atenció dels serveis i actuacions de la Generalitat de Catalunya: 012
  • Mossos d’Esquadra Martorell: 93 693 51 10
  • Policia Local d’Abrera: 93 770 09 81
  • En cas d’emergència recorda, cal trucar al 112 o enviar un mail a mossos.delictes.odi@gencat.cat

 

Davant la LGTBIfòbia, denuncia!

 

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies