Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 14:26 h

Festa Major 2021: A Abrera hem gaudit d'una Festa Major segura, amb una alta participació i civisme. Gràcies a tothom!

30/6/2021

A Abrera, som cultura! Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb entitats del nostre municipi, enguany hem planificat  la nostra Festa Major, amb més de 30 activitats gratuïtes per a totes les edats, adaptades a la situació sanitària actual, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. La ciutadania ha acollit positivament les activitats amb èxit de participació en els diferents esdeveniments. Gràcies a la col·laboració de tothom, enguany hem gaudit de la nostra Festa Major amb totes les mesures de seguretat. Gràcies, Abrera!


Des de l'Ajuntament hem posat a l'abast de la ciutadania tot un ventall cultural, amb una visió garantista respecte a les mesures sanitàries actuals, amb un redisseny i readaptació de les activitats i els espais d'oci perquè la ciutadania d'Abrera pogués gaudir del seu lleure: aforament limitat, inscripció prèvia telemàtica, distància de seguretat i ús obligatori de mascareta i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. Després de cinc dies d'activitats, les valoracions són molt positives:

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que "he tingut l'ocasió de parlar amb les famílies i assistir als diferents i variats actes que hem organitzat, i l'opinió majoritària és d'agraïment per l'esforç que s'ha fet. Entitats, Protecció Civil, Policia Local, tècnics i tècniques municipals han fet possible que hàgim pogut gaudir de la nostra Festa Major amb mesures sanitàries que ens han condicionat una mica la llibertat de moviment i la forma de relacionar-nos amb els nostres veïns i veïnes, però que ens ha permès gaudir dels nostres concerts, el nostre vermut electrònic, els monòlegs, les atraccions, de totes les activitats i les exposicions que encara continuen". Naharro també ha agraït la responsabilitat de la ciutadania i la feina feta per totes les persones que han fet possible la nostra Festa Major: "Los vecinos y las vecinas de Abrera teníamos ganas de encontrarnos en nuestras calles, reirnos y abrazarnos en nuestras plazas, y lo hemos hecho con prudencia y con civismo. Desde el Ayuntamiento estamos muy contentos de la organización y la planificación que han llevado a cabo nuestros técnicos y técnicas para disfrutar de una nueva Festa Major. Y quiero agradecer públicamente a todas las personas que han hecho posible esta fiesta y desear que todo el mundo se lo haya pasado muy bien".

 

Per la seva part, el regidor de Cultura, Francisco Sánchez, ha valorat molt positivament la Festa Major d'enguany. "La valoración es muy, muy positiva. Este año hemos podido disfrutar de una Festa Major reducida, pero muy segura, teniendo en cuenta la situación en la que nos encontramos. Desde la Regidoria de Cultura hemos intentado, creo que con éxito, dar un impulso importante a la cultura popular y a la cultura en general, organizando más de 30 actividades en las que han podido disfrutar tanto las familias, como nuestra gent gran, nuestros niños y nuestros jóvenes. Quiero agradecer el enorme trabajo que han realizado los técnicos y técnicas del Ajuntament d'Abrera para que hayamos podido disfrutar de todas las actividades con todos los medios de seguridad. También me gustaría enviar un agradecimiento a nuestra Policia Local y a nuestra Protección Civil. Con ellos hemos disfrutado de nuestra Festa Major con tranquilidad y seguridad. Por último, agradecer a nuestras entidades la gran ayuda que nos han prestado. Este año, más si cabe, porque han pasado tiempos complicados, pero se han sobrepuesto con esfuerzo, apoyo y cariño de las familias de Abrera. Asi que GRACIAS. Sólo me queda recordar que en este mes de julio contaremos con diversas actividades, como no, y con las Festes Majors dels barris".

 

La regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Guadalupe Marcos, també ha valorat positivament el dispositiu especial de Festa Major i l'actitud de la ciutadania: "Tot el dispositiu ha funcionat molt bé i, sobretot, la gent ha estat molt curosa amb les mesures. Hem tingut un reforç del control d'aforament a les atraccions de la fira, als bars i restaurants tothom ha respectat els horaris establerts i no hi ha hagut cap incidència així que estic molt contenta". Marcos també ha agraït la tasca feta pels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil: "Vull agrair als membres de Protecció Civil la seva col·laboració juntament amb el Servei de Seguretat Ciutadana que ens ha permès gaudir de la Festa Major amb total tranquil·litat. I sobretot, felicitar tota la gent del poble perquè hem començat a fer coses i esperem que l'any vinent puguem fer la festa amb total normalitat".

 

Per la seva part, la regidora d'Infància, Giulia Mirto, s'ha mostrat molt satisfeta per l'acollida de les activitats adreçades a les famílies i la infància abrerenca: "Estem molt contents que la nostra infància, després de tota la situació viscuda durant el curs, hagi pogut gaudir de la Festa Major amb totes les activitats dissenyades especialment per a ells i elles. Hem ofert tres espectacles adaptats a les diferents edats i han vingut moltes famílies que s'ho han passat molt bé i han pogut passar una estona plegats i plegades". Mirto ha destacat la celebració de l'acte de benvinguda als nadons abrerencs "Ja ets a Abrera": "Hem tingut el Ja ets a Abrera per donar la benvinguda als nadons nascuts l'any 2020 i 2021, que l'any passat no van poder celebrar-la,  i quan millor que durant la Festa Major. Estem agraïts que les famílies hagin compartit aquests moments perquè el que necessitem és fer poble, i gaudir juntes la nostra Festa Major ". I finalment, ha volgut destacar l'exemple de la infància abrerenca: "Moltíssimes gràcies a totes les famílies que heu confiat i sobretot, als nens i nenes que els hem vist a la fira, a les activitats, a les atraccions amb la seva mascareta, complint totes les normes i que són un exemple espectacular de la infància d'Abrera".

 

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro, també s'ha mostrat molt satisfeta per la bona acollida de les activitats programades des de la seva regidoria. "Un any més, Abrera s'ha vestit de tots colors amb motiu del dia internacional per l'Alliberament LGTBIQ+. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem realitzat diverses propostes de gran qualitat, encaminades a donar suport i visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+. La Sala Municipal va acollir el dia de la diada Pride, el dilluns 28 de juny, l’obra de teatre "Ximpanzé" amb gran acollida per part d'un públic que no va quedar indiferent. D'altra banda, a la Plaça de Doctor Trueta vam comptar amb l'exhibició de ball del grup Vive y baila, amb èxit de participació, que va animar a tothom a fer-se una foto de suport amb el col·lectiu LGTBIQ+ per penjar a les xarxes. També seguim comptant amb l'exposició Construccions identitàries. Famílies trans* disponible fins al dissabte 3 de juliol a la Casa de Cultura. Convidem tota la ciutadania a visitar-la i agraïm la gran acollida per part de la ciutadania. Abrera amb els drets de les persones, per la diversitat afectiva, sexual i de gènere!". 

 

Pel que fa a les activitats adreçades especialment al col·lectiu jove, el regidor de Joventut, Alfred Delgado, ha destacat que "hem dut a terme diferents activitats de caire cultural que han arribat a un ventall de franges d'edat molt obert. Hem ofert als nostres joves sessions de teatre, monòleg, cultura urbana, mostres de grafitis i lettering creades pels artistes joves d'Abrera, exhibició de ball de hip-hop del nostre taller del Casal de Joves i, com no pot faltar en una Festa Major, hem gaudit de l'actuació en directe d'una banda que fa versions de cançons de pop-rock de sempre i ara. Un punt d'inflexió, amb tantes restriccions en aquest any i mig, amb les mesures vigents del Procicat vam poder per fi ballar a l'aire lliure en aquest concert. Per tant, estem realment contents de com s'ha desenvolupat la Festa Major Jove i la bona acollida que han tingut els esdeveniments planificats. Donem les gràcies als i les nostres joves per la responsabilitat i seny que han tingut aquests dies de festa. Ja estem desitjant començar a treballar en la Festa Major de l'any vinent, una vegada superada la pandèmia de la Covid-19. Intentarem fer, sens dubte, la millor Festa Major Joves mai viscuda a Abrera".

 

 

 

Les activitats han comptat amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: aforament limitat amb inscripció prèvia telemàtica, distàncies de seguretat, ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic

 

 

La Festa Major ha inclòs activitats segures per a les famílies abrerenques i molta diversió amb la fira d'atraccions, amb control d'aforament i les mesures de prevenció de la Covid-19

 

Agraïment per l'esforç i la implicació

Des de l'Ajuntament d'Abrera volem agrair a les entitats del nostre municipi l'esforç que realitzen dia a dia perquè, des de la seguretat i la responsabilitat, el nostre municipi tingui cada cop més color, més sentiment, més proximitat i més emoció. Gràcies a tothom!

 

Actes previs als dies de Festa Major

 

Dins els actes previs als dies de Festa Major, hem escalfat motors per viure la nostra festa grossa amb diferents activitats programades. És el cas del concurs de Pintura Ràpida Vila d'Abrera, que es va celebrar el diumenge 13 de juny passat als carrers del nostre municipi (consulteu tota la informació a la part inferior d'aquesta pàgina o clicant aquí) i la inauguració, el divendres 18 de juny passat, de l'exposició "Construccions Identitàries. Famílies Trans" de l'artista Mar C. Llop a la Casa de Cultura (més informació fent clic aquí o a la part posterior d'aquesta pàgina).

 

A banda, el cicle festiu d'Abrera s'inaugura, com cada any, amb el concert de Festa Major a càrrec de la Coral Contrapunt que va tenir lloc diumenge 20 de juny passat a la Sala Municipal d'Abrera. Una vuitantena d'assistents han gaudit d'un repertori variat i distès: sardanes, bandes sonores i cançons tradicionals han fet les delícies d'un públic amb ganes de retrobar-se amb els cantaires després d'un any d'inactivitat. Gràcies, Abrera!

 

 Divendres 25 de juny

 

Des de les 11 h a Ràdio Abrera vam poder seguir en directe el programa especial “Per Sant Pere, Festa a Abrera” amb la presentació del programa de la Festa Major d'Abrera 2021 i la mostra "Calendari festiu de l'Abrera agrària", amb música i entrevistes. Podeu tornar a sentir el programa fent clic aquí. També a Ràdio Abrera divendres a les 19 h, vam poder seguir en directe l'acte institucional de Commemoració del 30è aniversari de la construcció de l’Ajuntament nou que també podeu recuperar a la programació "A la carta" de la nostra emissora municipal fent clic aquí.


A les 19.30 h al pati de l’Escola Ernest Lluch, va tenir lloc l'espectacle familiar “Les vacances de Madame Roulotte” a càrrec de la companyia La Bleda. A les 21 h va tenir lloc el Pregó de la Festa Major d'Abrera 2021 que es va poder seguir a Ràdio Abrera i al canal de Youtube de l'Ajuntament d'Abrera. Torneu a escoltar-lo fent clic aquí i també el podeu veure fent clic aquí.

 

A partir de les 21.45 h va tenir lloc una sessió de teatre jove al pati de l'Escola Ernest Lluch amb l'obra “Calladitas estáis más guapas” amb Jessika Rojano i Sil de Castro.  I a les 22 h, la plaça de Pau Casals va acollir l'espectacle "Tremendu Xou" a càrrec de Big Friday.

 

Dissabte 26 de juny


A les 10.30 h va tenir lloc la inauguració de la restauració del pou de glaç d’en Margarit amb una visita comentada a l’escultura Caramell amb la participació de l'autor Víctor Mata i l'espectacle "Manipulació blanca" a càrrec de la companyia teatral Frobvia.

 De 12 h a 15 h el Parc de l'Estació va acollir una nova edició del Porró electrònic amb l'actuació de DJ Sergio i DJ Andreu Presas que també podreu seguir en directe per Ràdio Abrera. Podeu recuperar el podcast de la sessió fent clic aquí.

 

A les 18.30 h la Casa de Cultura va acollir la primera sessió de l'acte de benvinguda als nadons abrerencs "Ja ets a Abrera! A les 19 h va tenir lloc una exhibició de ball a càrrec de Juventudes Rocieras a la plaça del Doctor Trueta. A les 20.30 h i a les 21.30 h, al Parc de Can Morral, es va dur a terme una plantada gegantera i carretillada a càrrec de l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera i la Colla de Diables Bram de Foc.

 

A les 22 h a la plaça de Pau Casals va començar el concert de l'Orquestra Selvatana, i al Parc de l'Estació hi va haver cinema a la fresca amb la projecció d' "El parque mágico". I a les 23 h el pati de l'Escola Ernest Lluch va acollir un concert jove de versions a càrrec del grup Angangas.

 

Diumenge 27 de juny

 

A les 08 h va començar el toc de matines pels carrers d'Abrera a càrrec de la Colla de Diables Bram de Foc.  A les 12 h es va donar l'inici a la desfilada de Seat 600 a càrrec dels Vikingos del 600 pels carrers d'Abrera.

 Durant tota la jornada de diumenge la plaça del Doctor Trueta va acollir una Jornada Jove d’Art Urbà amb mostra de grafitis, micro obert, música ambient i exhibició de Hip Hop del grup del Casal de Joves amb la col·laboració de DobleaArt.

 

A les 12.30 h i a les 18.30 h la Casa de Cultura va acollir noves sessions de l'acte de benvinguda als nadons abrerencs "Ja ets a Abrera! A les 19.30 h al pati de l'Escola Ernest Lluch va tenir lloc l'espectacle familiar “La Bella Tour” a càrrec de la Xarxa d'Espectacles d'Abrera. I a les 21.45 h vam gaudir del Monòleg Jove: “Quin pollastre!” amb Guillem Estadella al pati de l'Escola Ernest Lluch.

 

 

Dilluns 28 de juny

 

A les 09.30 h Vive y Baila va oferir una Classe de Ioga al Parc de l’Estació. A les 19.30 h al pati de l'Escola Ernest Lluch vam gaudir amb l'espectacle familiar “The Postcard” a càrrec de Txema Muñoz.

 Dins els actes de la Festa Pride d'Abrera, amb motiu del Dia per l'Alliberament LGTBI, a les 19 h Vive y Baila va oferir una exhibició de ball a la plaça del Doctor Trueta i a les 20 h a la Sala Municipal es podrà gaudir de l'obra "Ximpanzé" a càrrec de La Senyora Produccions.

 

I a les 19 h i a les 21.30 h, a la plaça de Pau Casals va acollir concerts de l’Escola Municipal de Música d’Abrera: la primera part  va incloure la cantata infantil, les corals juvenils, l’orquestra i el combo jove, i la segona part va aplegar les cambres i els combos de joves i d’adults.

 

També dilluns 28 de juny, al programa Fórmula Matí de Ràdio Abrera, es va realitzar un sorteig de 5 lots de regals de productes de Ràdio Abrera i un paraigua amb els colors de la bandera irisada.

 

Dimarts 29 de juny, Dia de Sant Pere!

 

Des de les 12 h al Canal de Youtube de l'Ajuntament d'Abrera vam poder fer una visita virtual pels estudis de Ràdio Abrera a través del vídeo de portes obertes que vam preparar des de l'emissora.

També a les 12 h, Missa de Sant Pere a la Parròquia de Sant Pere d'Abrera. I a les 13 h, Concert de Sant Pere a l'Hort de la Parròquia a càrrec del Bóssalo Trio de Bossanova.

 A les 19 h Abrera Sardanista va dur a terme una audició de sardanes a la plaça de Pau Casals amb la Cobla Vila d’Olesa.  I a les 21 h vam finalitzar les activitats de la nostra Festa major amb una Nit d’havaneres a la plaça de Pau Casals, a càrrec del Grup La Ribera que van posar punt final a la nostra Festa Major d'Abrera 2021. 

 

Exposicions

  • Fins dijous 1 de juliol a la Casa de Cultura es pot visitar l'exposició fotogràfica: Construccions identitàries. Famílies trans" de l'artista Mar C. Llop.
  • Fins el dissabte 3 de juliol al Mercat Municipal d’Abrera es pot visitar la mostra "Calendari festiu de l'Abrera agrària"
  • Fins el  dimarts 29 de juny hem pogut visitar a la Casa de Cultura la mostra "Pintem Abrera" que recull les obres presentades en el marc del 43è Concurs del Pintura Ràpida Vila d’Abrera.
  • Del dilluns 28 de juny fins el divendres 31 de desembre del 2021 es podrà visitar la Mostra fotogràfica del 30è aniversari de l’edifici de l’Ajuntament d’Abrera a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.
  • I a la Biblioteca Josep Roca i Bros es pot visitar l'exposició "Quan erem petits" sobre el còmic d'Abrera amb mostres de cartells, programes i tríptics de Festa Major des del 2002 fins a la Festa Major d'enguany. I per tal de commemorar el 28 de juny, Dia Internacional de l'orgull LGTBIQ+ han preparat una mostra de llibres entre els que destaca  "Construccions Identitàries" de l'artista a Mar C. Llop.

 

Cartell dissenyat per les escoles abrerenques

Enguany, el cartell de la Festa Major 2021 ha estat una composició de tres dibuixos dedicats a la Festa Major realitzats per l'alumnat de sisè de les tres escoles del nostre municipi: Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Ernest Lluch i Escola Josefina Ibáñez. Des de l'Ajuntament agraïm als centres escolars la seva col·laboració. Moltes gràcies!

  

Cartell de la Festa Major 2021

 

 


Amb la col·laboració de tothom, enguany hem gaudit de la nostra Festa Major. Gràcies, Abrera!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies