Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 08:11 h

Inaugurem l'exposició “Construccions identitàries. Famílies trans" a càrrec de Mar C. Llop a la Casa de Cultura

La mostra fotogràfica es pot visitar a l'equipament municipal fins al dijous 1 de juliol inclòs, en l'horari d'obertura de la Biblioteca

22/6/2021

A l'acte d'inauguració de l'exposició van assistir l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montserrat Navarro i tècniques municipals en representació del nostre consistori, a banda de la mateixa artista Marc C. Llop i veïns i veïnes del nostre municipi. L'acte va comptar amb un parlament per part de Naharro i Navarro que van presentar i donar pas a les paraules de Llop, emocionada per poder continuar donant visibilitat al col·lectiu trans en un municipi inclusiu, com és el cas d'Abrera, i per poder explicar i compartir la seva pròpia experiència en el trànsit per trobar-se a ella mateixa. 


Dins les activitats programades amb motiu de la Festa Major d'Abrera 2021, el divendres 18 de juny passat a les 19 h, vam inaugurar a la Casa de Cultura d'Abrera l’exposició fotogràfica “Construccions identitàries. Famílies trans" a càrrec de l’artista Mar C. Llop. En declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera, la mateixa artista ha explicat que la incidència en el concepte de famílies trans ve donat perquè “els familiars es troben amb moltes pors a l’hora de fer els canvis dels seus fills i filles, sobretot a l’hora de la seva socialització. Vivim en una societat binària i a molts els hi costa entendre el concepte. Què és això de ser nen o nena, dona o home?... De mica en mica se'n van desconstruint aquests rols, ja que hi ha molta gent que no se sent còmode amb aquests rols i arribarà un dia, d’aquí a uns anys, on les persones creixeran en llibertat i seran qui vulguin ser i seran homes o dones amb un aspecte X, amb la seva pròpia expressió”.

 

Podeu escoltar i descarregar l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera amb la Mar C. Llop, al final d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

L'acte va comptar amb el suport de veïnes i veïns d'Abrera, de totes les edats, i a on també van assistir l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro i la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montserrat Navarro, i tècnics i tècniques municipals.

 

El projecte” Construccions identitàries”

Des que en l’any 2013 la Mar C. Llop comencés el projecte “Construccions identitàries” fotografiant els cossos nus de persones que es llançaven a la vivència trans amb la secció “EnTrànsit”, el projecte ha tingut un llarg recorregut a través d’un treball que creixia orgànicament del projecte i en la mesura que ho feia la seva pròpia experiència personal. Amb el projecte en marxa i ella mateixa començant també el seu trànsit, van seguir-li noves seccions com les de “Persones” o “Conceptes” i després, arran de la separació d’una parella de llarg recorregut, la Mar va donar llum a “Vincles” en un intent de crear referents positius.

 

L’artista ha estat guardonada en els premis “17 de maig” de “l’Observatori Contra l’Homofòbia” en la seva edició de 2019 per la seva tasca com a activista i el treball pedagògic de “Construccions identitàries”.

 

Un projecte transversal i inclusiu

Juntament amb Andrea Basave, de la Línia de Recerca en Cossos, Gèneres i Sexualitats (LIRACGS) de la Universitat de Barcelona, s’han fet entrevistes en vídeo a les persones membres de 29 famílies i fotografies grupals i individuals, i s’ha buscat la màxima diversitat en edats i discursos.

 

Dels vídeos s’han extret textos per acompanyar les fotografies individuals que es poden visitar fins al dijous 1 de juliol (inclòs) a la Casa de Cultura d'Abrera.

 

En total s'han fet entrevistes personals a membres de 29 famílies, amb fotografies grupals i individuals, per buscar la màxima diversitat en edats i discursos

 

El llibre “Construccions identitàries. Work in progress”

De tot aquest projecte va derivar el llibre “Construccions identitàries. Work in progress” on recollint els discursos de persones plurals es confeccionava un recull de la diversitat d’experiències i sentirs. La Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera compta amb diferents exemplars del llibre de l’artista per poder ser prestats.

 

El proper divendres 18 de juny inaugurarem l'exposició  “Construccions identitàries. Famílies trans

 

Recordem que l’exposició "Construccions identitàries. Famílies trans" es pot visitar fins al dijous 1 de juliol. Aquesta activitat s'emmarca dins el programa de la Festa Major d'Abrera 2021.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies