Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 02:56 h
 • distància social

ACTUALITZACIÓ. Diumenge 25 d'octubre. Noves mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19

Nou Estat d'Alarma, que limita la mobilitat nocturna amb toc de queda

25/10/2020

Des de l'Ajuntament d'Abrera informem que El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat avui el Reial Decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual s'ha declarat l'Estat d'Alarma per la contenció de la propagació de la Covid-19, amb toc de queda nocturn obligatori, amb horari modulable per les comunitats autònomes. L'Estat d'Alarma durarà de moment 15 dies. Posteriorment, el Congrés dels Diputats debatrà una pròrroga de sis mesos, fins a principis de maig. A Catalunya, el PROCICAT ha aprovat el confinament nocturn de les 22 h a les 6 h del matí.

El confinament nocturn, que s'aplica ja aquest diumenge 25 d'octubre, té com a objectiu reduir la interacció social per reduir l'alt increment de casos de la Covid-19 registrats els darrers dies. El toc de queda, de les deu de la nit a les 6 del matí, inclou les següents excepcions: 

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

 

Horari màxim d’obertura al públic

 • Serveis, comerç minorista i restauració (recollida amb cita prèvia): 21 hores. Restauració (serveis a domicili): 22 hores. 
 • Espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

 

Document acreditatiu

Les persones que hagin de circular durant el toc de queda nocturn han de portar el certificat de declaració autoresponsable (feu clic aquí) o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...)  que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

 

Aquesta primera nit no es sancionarà l'incompliment del toc de queda. A partir de demà, es sancionarà amb multes des dels 300 euros fins a un màxim de 6.000 euros, per als casos de reincidència o desobediència". 

 

Suspensió d'activitats presencials

A causa de les noves mesures preses per la contenció del brot epidèmic de la Covid-19, el PROCICAT ha suspès la realització d'activitats presencials als centres cívics de Catalunya fins al dissabte 31 d'octubre. Aquesta mesura afecta diverses activitats que l'Ajuntament i entitats abrerenques realitzem a diversos equipaments municipals

 

Des de l'Ajuntament suspenem les activitats presencials que es realitzen a diversos equipaments municipals en aplicació de la RESOLUCIÓ SLT/2568/2020, de 19 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar la resolució fent clic aquí. 

 

Així, les activitats presencials que queden suspeses fins al dissabte 31 d'octubre a diferents equipaments municipals són les següents:

 • Hotel d'Entitats (pl. Escoles, velles s/n): classes de l'Aula d'Adults, classes de teatre, classes de zumba.
 • Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17), classes d'àrab i activitats comunitàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros
 • Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1): tallers del Casal de Joves, que passen a realitzar-se telemàticament; espai de jocs del Casal de Joves, taller de llengua i gospel.
 • Casal Social de Can Vilalba (av. de la Circumval·lació, 3): activitats diverses organitzades al casal.
 • Casal Social de Santa Maria (c. Major, 13): classes de ioga
 • Instal·lacions municipals annexes a la Piscina d'Estiu (ps. de l'Església, 18): classes de ball.
 • Instal·lacions municipals a les escoles Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch i Josefina Ibañez: classes de zumba i ball.
 • Sala Municipal: classes de teatre.

 

Queden excloses d'aquesta suspensió temporal els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d’educació en el lleure d’infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com activitats d’intervenció social. Per aquest motiu, es mantenen les activitats del Centre Obert i l'espai Kalima, al Centre Polivalent.

 

Les noves mesures no afecten el desenvolupament de les activitats esportives dirigides al equipaments esportius. Tampoc es veuen afectades les classes de l'Escola Municipal de Música, les classes de català del Consorci per a la Normalització Lingüistica i les activitats que es realitzen a centres privats. 

 

Preguntes i respostes sobre mobilitat i mesures de prevenció

El divendres, 16 d'octubre de 2020, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar  noves mesures de seguretat per la prevenció i contenció de la Covid-19. Més informació fent clic aquí

 

Missatge de responsabilitat

El nostre alcalde Jesús Naharro, ha destacat que "ens hem de quedar amb aquests tres ítems: mascareta, distància de seguretat de dos metres i mig i higiene de mans (amb el gel hidroalcohòlic o sabó). És molt important tenir aquests paràmetres molt clars encara que sortim al carrer. Hem de mantenir aquestes mesures de distància, hem de mantenir aquestes mesures higièniques i hem de mantenir sempre la mascareta. Hem de mantenir aquests paràmetres perquè són els millors elements de la contenció de la propagació d’aquest virus”.

 

L'alcalde també ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tots i totes la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies