Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 22:40 h
 • Aquest migdia hem dut a terme un minut de silenci davant l'Ajuntament, com a rebuig pels darrers sis presumptes assassinats masclistes a l'Estat espanyol
 • Condemnem els darrers assassinats per violències masclistes i mostrem el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes
 • Crespó negro. Ajuntament d'Abrera

  + 1

 • Aquest migdia hem dut a terme un minut de silenci davant l'Ajuntament, com a rebuig pels darrers sis presumptes assassinats masclistes a l'Estat espanyol

Aquest migdia hem dut a terme un minut de silenci davant l'Ajuntament, com a rebuig pels darrers sis presumptes assassinats masclistes a l'Estat espanyol

1/7/2024

Des de l’Ajuntament d’Abrera condemnem els sis assassinats masclistes produïts aquest cap de setmana arreu de l'Estat espanyol en menys de 24 hores. Manifestem el més sentit condol a les famílies i amistats. Avui dilluns 1 de juliol de 2024, a les 12 h, hem dut a terme un minut de silenci davant de l’Ajuntament (pl. de la Constitució) com a mostra de condol, així com de rebuig davant dels feminicidis i la violència masclista, amb regidores i regidors, treballadors i treballadores municipals i ciutadania. Abrera diu Prou!


Concentració de rebuig. Abrera diu Prou!

Així, des de l'Ajuntament d'Abrera hem convocat a les treballadores i treballadors públics, a la xarxa d’abordatge de les violències masclistes, i a totes les persones que volguessin mostrar el condol i rebuig davant els feminicidis, a participar en el minut de silenci davant el consistori (pl. de la Constitució).

 

Amb aquest gest, condemnem l'assassinat d'una dona de 30 anys i les seves criatures de 5 i 7 anys, a Las Pedroñeras (Conca), que han estat esquarterats, presumptament per la seva exparella; l'assassinat amb d'una jove de 20 anys i la seva mare de 49 anys, presumptament a mans de la seva exparella amb una escopeta de caça a Zafarraya (Granada); i l'assassinat d'una altra dona de 76 anys a Fuengirola (Màlaga), morta també suposadament en mans del seu marit, que l'hauria estrangulat. Per això, mostrem tot el suport a les famílies, persones properes i comunitat.

 

Aquest migdia hem dut a terme un minut de silenci davant l'Ajuntament, com a rebuig pels darrers sis presumptes assassinats masclistes a l'Estat espanyol

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera i més en el context social i polític que vivim arreu del territori, on s'estan recolzant discursos negacionistes de les violències masclistes i la violència de gènere, condemnem fermament aquests nous feminicidis i mostrem el suport i condol a les famílies i amistats de les víctimes.


Condemnem els darrers assassinats per violències masclistes i mostrem el nostre condol a les famílies i amistats de les víctimes

 

 

El feminicidi és l'expressió més extrema de les violències masclistes, però no podem obviar la resta de violències que de forma estructural sustenten el patriarcat, motiu pel qual des de l'Ajuntament d'Abrera seguirem treballant oferint serveis i recursos especialitzats per erradicar les violències masclistes des de la prevenció, atenció, recuperació i reparació de les dones víctimes de la violència masclista.

 

En el que portem de 2024, a tot l'estat es comptabilitzen 43 víctimes en el marc de les violències masclistes.

 

Des de l'Ajuntament d’Abrera ens sumem per mostrar el nostre condol i màxim suport a les famílies i amistats de les víctimes i mostrem el nostre rebuig més ferm a tota mena de violències masclistes.

 

Ajuntament d'Abrera. Condol


Recursos davant la violència masclista

La violència contra les dones és l'abús més generalitzat dels drets humans i el feminicidi és la seva expressió més extrema.

 • Davant la violència masclista cal trucar al Servei d’atenció a les violències masclistes al 900 900 120.
 • També es pot contactar mitjançant Whatsapp amb el Servei d’Informació contra la violència masclista que posa Mossos d’Esquadra a disposició a través del número 601 00 11 22.
 • Aquests dos serveis atenen de manera gratuïta i permanent les 24 hores, però en cap cas substitueixen el 112 en cas d’emergència.
 • En cas de necessitar informació, orientació i atenció jurídica i/o psicològica, també es pot acudir al servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera (c. Major, 3) o a través del 93 770 29 11 o trucar directament al Servei d’Informació i Atenció a les Dones al 93 557 24 20.


Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones 

Amb el nostre més ferm compromís de sumar en l’objectiu d’erradicar les violències masclistes envers les dones, des de l'Ajuntament volem posar a disposició de tota la ciutadania la informació i els recursos per un abordatge integral d’aquestes amb la Guia de recursos contra les violències masclistes envers les dones. Per tal d’abordar aquest fenomen de caire social i estructural, ens cal conèixer i atendre els diferents elements que intervenen en l’origen i en els mecanismes de reproducció del sistema patriarcal que el sustenten. Per avançar conjuntament en l’erradicació de les violències masclistes, tota la comunitat en som responsables i una peça clau pel canvi.

  

A Abrera condemnem fermament les violències masclistes!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies