Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 16/04/2024 | 11:00 h
 • Visitem l’Hospital Sagrat Cor per establir sinergies i millorar la col·laboració entre el nostre Ajuntament i el centre hospitalari
 • Visitem l’Hospital Sagrat Cor per establir sinergies i millorar la col·laboració entre el nostre Ajuntament i el centre hospitalari
 • La Gent Gran d'Abrera, la nostra prioritat! Ampliem els serveis gratuïts de teleassistència i d'atenció domiciliària

  + 1

 • Evolució del Servei d'Assistència Domiciliària a Abrera

Visitem l’Hospital Sagrat Cor per establir sinergies i millorar la col·laboració entre el nostre Ajuntament i el centre hospitalari

5/3/2024

El nostre alcalde, Jesús Naharro, va visitar el divendres 1 de març l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, acompanyat per la regidora d'Acció Social i Drets de la Ciutadania, Giuilia Mirto, el regidor de Salut Pública, José Antonio Zafra, i la coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Sílvia Ros, així com el director Gerent de l'hospital, el doctor Jesús Ezquerra, i el director Mèdic, el doctor J.C. Franquelo. 


Amb aquesta visita a l’Hospital Sagrat Cor, dedicat a l’atenció a la salut mental i sociosanitària, seguim sumant sinèrgies i millorem la coordinació entre els serveis que oferim entre l’hospital i l’Ajuntament a la ciutadania abrerenca, essencialment en relació amb les altes en el centre i la coordinació per poder activar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) una vegada els i les pacients estan als seus domicilis. Les valoracions són molt positives:

 

Jesús Naharro, alcalde

"L'Hospital Sagrat Cor es el hospital de referencia en salut mental y sociosanitaria, que tenemos en la población vecina. Desde el ayuntamiento tenemos interés en ver cómo se gestiona, cómo trabajan los profesionales respecto el cuidado de nuestros vecinos y vecinas, y también conocer el proyecto de ampliación asistencial que tiene este centro sanitario, que asiste a los vecinos y vecinas de Abrera cuando así lo necesitan".

 

"Desde el Ayuntamiento de Abrera vamos a establecer nuevos canales de comunicación para estar al día con respecto a las necesidades que tienen nuestros centros asistenciales para que hagamos y ejerzamos la presión necesaria para que a nuestros vecinos no les falte de nada y estén bien atendidos en los centros sanitarios de referencia".

 

Giulia Mirto, regidora d'Acció Social i Drets de la Ciutadania

“Ha estat una visita molt profitosa en què hem pogut conèixer de primera mà els nous serveis especialitzats que està oferint un dels nostres hospitals sociosanitaris de referència, que és el Sagrat Cor, i també; hem pogut continuar comentant quines són les millores en la coordinació entre administracions que podem seguir experimentant; sobretot; a l’hora de coordinar les altes amb la tornada de les persones a les seves llars després d’un ingrés. I és que des de l’Ajuntament d’Abrera hem apostat de forma molt decidida per l’ampliació del servei de SAD, fet que ens permetrà seguir millorant l’atenció a les persones des del servei d’Acció Social; en el moment de la transició entre les altes hospitalàries i la tornada a la llar amb serveis especialitzats. Des de l’Ajuntament d’Abrera seguirem apostant per conèixer i coordinar-nos amb tots els agents que formen part dels engranatges d’atenció i acompanyament en la vida de les persones, perquè a Abrera, les persones són primer”.

 

Visitem l’Hospital Sagrat Cor per establir sinergies i millorar la col·laboració entre el nostre Ajuntament i el centre hospitalari

 

Jose Antonio Zafra, regidor de Salut Pública

Compartim la visió de reforçar la coordinació entre el municipi i l'Hospital Sagrat Cor en l'àmbit de la salut mental i sociosanitària. Reconeixem la importància d'entendre com es gestionen els serveis d'atenció hospitalària i com es resolen les necessitats de la nostra ciutadania per part dels professionals de la salut a l'hospital. A més, valorem l'ampliació assistencial que s'està projectant al centre, la qual servirà per millorar l'atenció que es presta als nostres veïns i veïnes quan requereixen dels serveis de l'hospital".

"Coincidim amb l'alcalde en la necessitat d'establir nous canals de comunicació que ens mantinguin al dia amb les necessitats dels centres assistencials. Això ens permetrà exercir la pressió necessària per garantir que la nostra ciutadania rebi l'atenció adequada i no els falti res als centres sanitaris de referència. En aquest sentit, el treball conjunt entre l'Ajuntament, l'Hospital Sagrat Cor i altres actors rellevants en l'àmbit de la salut és fonamental per assegurar una atenció integral i de qualitat a tota la nostra comunitat.

"A més a més, compartim la identificació d'àrees de millora en la coordinació entre administracions, particularment en el procés de transició de les persones que reben altes hospitalàries cap a les seves llars amb els serveis especialitzats del SAD. Aquest compromís decidit amb l'ampliació del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) des de l'Ajuntament reflecteix la nostra ferma determinació de seguir millorant l'atenció a les persones des de l'àmbit de l'Acció Social i garantir una transició fluida i efectiva entre l'atenció hospitalària i l'atenció domiciliària”.

 

“Des de la Regidoria de Salut Pública treballarem en estreta col·laboració amb totes les parts involucrades per garantir que l'atenció en salut sigui accessible, efectiva i de qualitat per a tots els habitants d'Abrera, demostrant així el nostre compromís amb el benestar i la salut pública de la nostra comunitat”.


Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD)

Els Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) són un dels principals eixos d’actuació de les polítiques socials en el nostre municipi.  Consisteix en el conjunt organitzat i coordinat d’accions assistencials, educatives i preventives, que es realitzen bàsicament al domicili de la persona i en el seu entorn. 

 

El SAD està adreçat a la població en general. Específicament està destinat a persones, de totes les franges d’edat, que per motius físics, psíquics o socials es troben en situació de manca d’autonomia personal poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana que garanteixin l’adequat desenvolupament personal, familiar i social.

 

Els objectius del Servei d'Atenció domiciliària són:

 • Procurar un nivell d’atencions personals, domèstiques, socials i tècniques suficients per a proporcionar als seus usuaris la possibilitat de romandre a la seva llar i entorn social amb la millor qualitat de vida i autonomia durant el major temps possible.
 • Potenciar l’autonomia personal i la integració en el mitjà habitual dels usuaris, estimulant l’adquisició de competències personals.
 • Prevenir situacions de crisi i de deteriorament o disminució de la qualitat de vida a les llars.
 • Evitar el deteriorament de les condicions de vida de les persones que, per diverses circumstàncies, es trobin limitades en la seva autonomia personal.
 • Evitar o retardar els internaments en centres residencials d’aquelles persones que degut a mancances de tipus físic, psíquic o social no puguin continuar vivint en el seu domicili sense ajuda o suport, i sense que això representi un risc per a ells.
 • Donar suport a aquelles famílies que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència.

 

A Abrera, les persones són primer!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies