Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 17/06/2024 | 10:14 h
 • Estanc Ollé, 50 anys de trajectòria comercial a Abrera. Enhorabona!
 • Forn de Pa Marsans, 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!
 • Fusteria Argelio. Més de 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

  + 3

 • Power People, 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!
 • Joieria Àngels, més de 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!
 • Mapfre, més de 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

Lliurem a diversos establiments abrerencs plaques commemoratives pels seus 25 anys o 50 anys de comerç al nostre municipi. Enhorabona!

21/2/2024

El nostre alcalde, Jesús Naharro, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Maite Novell, acompanyats de la cap del Departament de Promoció Econòmica, Tamara Mendieta, han lliurat aquest matí als i les propietàries de diversos establiments abrerencs plaques commemoratives pels seus 25 anys o 50 anys de comerç al municipi.

Concretament, l'Estanc Ollé ha rebut la placa de 50 anys de comerç a Abrera, mentre que han rebut la placa de 25 anys o més d'activitat en el municipi el Forn Marsans, Fusteria Argelio, Mapfre, Power People i Joeria Àngels, ambdós establiments del Montserrat Centre Abrera. Des de l'Ajuntament d'Abrera els donem la nostra més sincera enhorabona i els encoratgem a continuar endavant amb la seva tasca. Enhorabona a totes i tots i per molts anys!


Jesús Naharro: "Es un reconocimiento a su perseverancia, su forma de relacionarse, trabajar y resistir con la voluntad de mejorar el municipio desde la proximidad, la escucha y la profesionalidad, adaptándose al cambio".

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que el lliurament d'aquestes plaques és un reconeixement "a su perseverancia, a su forma de relacionarse, de trabajar, de resistir y, sobre todo, una voluntad de querer mejorar el municipio, un comercio abierto a la ciudadanía que, desde la proximidad, la escucha y profesionalidad han sabido adaptarse al cambio y a la sucesión de los años".

 

Naharro també ha assenyalat que "desde el Ayuntamiento les ofrecemos todo el soporte necesario y les doy mi más sincera felicitación a todos los comercios reconocidos, no solamente a los que crearon el negocio, sino también a los que lo han continuado. Para todos ellos y para todas ellas mi más sincera enhorabuena!”. 

 

Maite Novell: "Volem agrair i premiar la tasca que han fet aquests comerços cap a la nostra ciutadania i que, per molts anys, a Abrera puguem gaudir del nostre comerç".

 

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Maite Novell, ha apuntat que "avui ha estat un dia molt especial i entranyable, perquè hem pogut visitar els comerços que han fet 25 anys o més i 50 anys".

Novell ha posat en relleu que des de l’Ajuntament d'Abrera i la regidoria de Comerç, "és molt important estar al costat dels nostres establiments, i per això els ajudem a impulsar el comerç local". També que "la ciutadania abrerenca segueixi donant suport al comerç de proximitat, en el qual sempre tindrem l'atenció i l'assessorament personalitzat dels i les nostres comerciants. Des d'Abrera també oferim serveis i productes de proximitat a veïns i veïnes d'altres municipis del Baix Llobregat, i ara també del Vallès Occidental, amb la recent obertura del túnel de la B-40".

 

Estanc Ollé, 50 anys de trajectòria comercial a Abrera. Enhorabona!

  

 Estanc Ollé, 50 anys de trajectòria comercial a Abrera. Enhorabona!

  

El negoci el va iniciar el Sr. Joan Juhera (besavi de l’actual propietari) als voltants del 1860 com a hostal al carrer Rebató. En agafar el negoci el seu fill Josep Juhera (als anys 70) van muntar a la mateixa ubicació restaurant “Els 3 Porrons”, aconseguint la concessió administrativa per vendre tabac al mateix restaurant.

La filla de Josep Juhera, la Magdalena Juhera Torres, es va quedar amb el negoci de venda de tabac, traslladant-la a av. de la Generalitat, 32, quan els pisos eren acabats de fer i el seu germà va continuar l’activitat del restaurant pel seu compte. La Sra. Magdalena va portar el negoci amb el seu pare fins als anys 80, quan aquest va morir i l’ajudava el seu fill Jordi Ollé Juhera, qui l’ha dirigit fins a dia d’avui, ara amb el seu fill Ricard Ollé, qui continua amb el negoci familiar.

Ricard Ollé, propietari de l'Estanc Ollé

"És un orgull perquè costa molt que un negoci duri tant de temps i crec que a Abrera no som gaires els comerços que hem arribat als 50 anys. Per a mi és un orgull".

  

Forn de Pa Marsans, Fusteria Argelio, Power People, Joeria Àngels i Mapfre: 25 anys o més de trajectòria comercial al nostre municipi. Moltes felicitats!

 

Forn Marsans

 Forn de Pa Marsans, 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!


El negoci el van iniciar Sebastián Sánchez Zamora i la seva dona Felicitas Martínez Triguero, que van venir de Sant Boi per agafar un forn de pa en traspàs que hi havia a la Plaça de les Oliveres l’any 1982. El Sr. Sánchez treballava a Seat i tot i que a la seva dona no li agradava la idea d’agafar un negoci, es van quedar amb el forn de pa. Van tancar el forn per comprar una nau a Esparreguera on van posar l’obrador i posteriorment van obrir el forn de pa a l'avinguda de la Generalitat, núm. 33. Actualment, el negoci el porten els seus tres fills, que mantenen la botiga i l’obrador d’Esparreguera. 

 Mari Carmen Sánchez, propietària del Forn Marsans

"Esta placa es el reconocimiento a un gran trabajo. Ya llevamos muchos años y estamos muy contentos, la verdad".


Fusteria Argelio

Fusteria Argelio. 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

El veí Argelio Herráiz Mora va obrir la seva fusteria fa uns 45 anys, quan en tenia 20, ara té 65. Inicialment estava ubicada al carrer Major, núm. 26 per posteriorment passar a la seva ubicació actual al carrer de la Font, núm 26.

Per l'Argelio Herráiz, allò que més el fa sentir orgullós és haver creat un negoci de proximitat, on ajuda a tothom i on ha pogut formar a molts professionals del sector.

Argelio Herraíz, propietari de Fusteria Argelio

"Es emocionante. Está muy bien que se acuerden de los pequeños comercios. Es una forma de ayudarnos al comercio de proximidad. Y en este caso a nosotros, una pequeña carpinteria familiar, que hemos estado siempre al pie del cañón: cuando a alguien le ha rozado una puerta, o córtame esta madera o dame viruta... Aquí hemos estado siempre. Muchas gracias por la visita".

 

Power People

Power People25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

L’empresa la va fundar el Sergio Skidelsky, argentí d’origen polonès fa 35 anys i es va ubicar a un petit local a Portaferrissa (Barcelona). Sempre s’han dedicat al tèxtil arribant en algun moment a fabricar la roba. Han arribat a tenir 10 botigues per tot el territori. Actualment només compten amb 3 botigues de moda per a dona. Porten 26 anys amb l'establiment de moda al Montserrat Centre Abrera, des de la seva inauguració.

 

Sergio Skidelsky, propietari de Power People

"Muy buen reconocimiento. Después de muchos años de estar aquí luchando, nos mantenemos y estamos muy contentos porque el Ayuntamiento siempre ha estado a nuestro lado y estamos muy contenos, muy emocionados".

 

Joieria Àngels

Joieria Àngels, 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

 El joier Manuel Lucena Díaz va iniciar un negoci amb la seva dona, Ángeles Díaz, qui va començar a vendre les peces porta a porta. Vivien a Martorell i es van animar a obrir botiga a Abrera, la Joieria Sandra, l’avinguda de la Generalitat, núm. 5, que porta el nom de la seva filla, Sandra Lucena Díaz, qui actualment porta la direcció dels negocis. En obrir el Montserrat Centre Abrera, l’Ajuntament va donar prioritat als negocis del municipi i van muntar fa 26 anys la Joieria Àngels, amb el nom de la mare. Actualment compten amb dues botigues, a Abrera i a Martorell.


Sandra Lucena, propietària de la joieria Àngels

"La veritat és que no coneixia aquest reconeixement i quan em van trucar des de l'Ajuntament vaig pensar que és molt maco, una sorpresa agradable perquè portem 25 anys lluitant a Abrera i esperem que molts més".

 

Mapfre

Mapfre, més de 25 anys d'activitat al nostre municipi. Enhorabona!

El veí Jesús María Morales Suazo va obrir la seva primera oficina a Abrera al 1987 com a agent d’assegurances amb Mapfre. L’oficina estava ubicada a l'avinguda Generalitat, núm. 5. Posteriorment van passar al local del núm. 7 i més tard al núm. 3, on s’ubica actualment. Hi treballen la seva dona Rosa Ruiz Castro, els seus fills Jesús i Cristina Morales Ruiz, sent en l’actualitat un total de sis treballadors i treballadores.

 

Jesús Morales Ruiz júnior, fill del propietari de Mapfre

"Estem molt contents per aquest reconeixement. Tan de bo arribem als 50 anys. Ja en portem 40 i s'ha d'arribar!".

 

 Des de l’Ajuntament d’Abrera felicitem els establiments abrerencs pels seus anys de trajectòria. Gràcies a totes i tots, per tots aquests anys i per molts més!

 

A Abrera, donem suport al nostre comerç!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies