Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 18/07/2024 | 07:28 h
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura

  + 14

 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura
 • Pla Estratègic Municipal (PEM). Línies estratègiques
 • Vine a conèixer el Pla Estratègic Municipal 2023-2027 a la Casa de Cultura, el dijous 15 de febrer a les 18 h
 • Acte de presentació del Pla Estratètic Municipal d'Abrera(PEM) 2023-2027
 • Abrera + Sostenible. Objectius de Desenvolupament Sostenible. Infants, imatge de FreePik
 • Pla Estratègic Municipal (PEM)
 • Agenda 2030 Abrera

Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura

16/2/2024

La Casa de Cultura (Federico Garcia Lorcal, 17, planta baixa) ha acollit la presentació del Pla Estratègic Municipal 2023-2027 (PEM), aquest dijous 15 de febrer a la tarda. El PEM és el document estratègic que recull totes les accions i principals objectius, amb què donem resposta a les necessitats de la ciutadania abrerenca durant el present mandat. La presentació ha anat a càrrec del nostre alcalde, Jesús Naharro, la cap de l’Àrea Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona, Maria Garcia Brugada, que ha col·laborat en aquest projecte; la primera Tinent d’Alcalde, Giulia Mirto, i el gerent de l’Ajuntament, Ferran Alberdi.


L'acte de presentació del Pla Estratègic Municipal 2023-2027 (PEM) també ha comptat amb l'assistència de regidors i regidores del nostre consistori, treballadors/res municipals, col·laboradors/res, i una nombrosa respresentació del teixit associatiu del nostre municipi, amb diverses entitats abrerenques que han mostrat molt interès pel pla. Moltes gràcies a tothom!

Durant l'acte s'ha explicat el nou espai web del pla estratègic municipal, que estarà disponible per a tota la ciutadania a partir des d'aquest divendres 16 de febrer. Apostem fermament per la transparència, per la governança responsable i confiable.


A través de l'espai web pem.abrera.cat, la ciutadania pot explorar el PEM i consultar-ne l'estat d'execució i els resultats. Facilitarà la tasca de rendició de comptes, oferint actualitzacions sobre cada projecte, línia, objectiu, actuació...

 

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera

“Es un plan municipal que pone encima de la mesa un gran proyecto con 7 líneas estratégicas, 42 objetivos y 198 acciones. Ha sido muy difícil poder concretar todos estos objetivos y acciones, pero es un inicio en el que se pueden encajar los ejes vertebrales de que el Ayuntamiento tiene un programa, tiene un proyecto y que lo va a implantar”.

“Esta implantación no será un elemento que el Ayuntamiento ejecute, sino que será un elemento que la ciudadanía podrá visitar en todo momento desde la página del Ayuntamiento, podrán visitar el estado de cada una de las líneas estratégicas, de los objetivos y las acciones que vamos a llevar a cabo. Y todo vinculado con los Objetivos de Desarrollo Sostenibles porque el Ayuntamiento de Abrera está comprometido con la sostenibilidad, con el cambio climático, con la educación y la salud de nuestros vecinos y vecinas, y con un territorio cohesionado, sostenible, donde quepan todas las personas y sus proyectos familiares. Para ello, el Ayuntamiento de Abrera ha diseñado este Plan Estratégico Municipal, con ayuda de la Diputación de Barcelona, si la cual hubiese sido muy complicado impulsar un gran proyecto, un proyecto de mandato, que hoy por fin hemos presentado a la ciudadanía”.

“Quiero también destacar el esfuerzo hacia el departamento de Servicios Generales del Ayuntamiento, hacia el departamento de Comunicación, hacia todas las áreas que se han podido y se han debido involucrar y que han dado lo máximo para que podamos sintetizar, de una forma muy esquemática, las línea estratégicas, los objetivos y las acciones que llevaremos a cabo durante los próximos cuatro años”.

 

Giulia Mirto, 1a tinent d'Alcalde

“Aquest Pla Estratègic Municipal és un document únic en que encabim els grans projectes de mandat que entomarem durant aquests 4 anys des de l’Ajuntament, amb visió Agenda 2030 i ODS; i que es resumeixen en objectius i accions realistes i concretes, que treballem contínuament, amb totes i tots vosaltres”.

 

“Avui iniciem un camí conjunt cap a l’assoliment d’un projecte realista, modern i estratègic per seguir fent d’Abrera un municipi més sostenible. I seguim sumant i apostant per totes aquelles eines que ens apropin a fer-ho conjuntament. Aquest és un projecte, que caracteritza el que som a Abrera: proximitat, innovació i creació contínua on tothom pot aportar i seguir fent d’Abrera el municipi que gaudim i vivim. Una Abrera més sostenible, més educadora, més saludable, més igualitària, més activa, amb consciència pel clima i una Abrera que segueixi avançant entre totes i tots”.

 

Ferran Alberdi, gerent de l’Ajuntament d’Abrera

“Estem molt satisfets per la gran afluència de gent i la representativitat en termes de número d’entitats i associacions que han concorregut perquè, realment, la importància d’aquest Pla Estratègic Municipal no és només allò que farà l’Ajuntament d’Abrera durant aquest mandat, sinó el que tots i totes podem fer per tal de contribuir a través d’aquest PEM amb l’impacte positiu sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Aquesta és la importància, que tothom sigui conscient, que tingui la informació i les ganes de participar i d’intentar fer un món més sostenibles en termes econòmics, socials i ambientals”.

 

Maria Garcia Brugada, cap de l'Àrea Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona

“El Pla Estratègic Municipal (PEM) és molt important i més fer-ho vinculant-lo amb l’Agenda 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. És important l’aposta que ha fet l’Ajuntament d’Abrera, és un municipi petit, amb pocs recursos, però amb moltes il·lusions. Han fet un exercici molt gran de planificació de veure quines actuacions s’estan fent en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i com hem de millorar les nostres polítiques públiques, i a més amb l’aliança de tot el territori”.

“Avui estic contenta perquè ha vingut molta gent del teixit associatiu d’Abrera i això vol dir que hi ha certa vinculació i implicació de la ciutadania, i això també és de celebrar”.

 

Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura

Presentem el Pla Estratègic Municipal (PEM) 2023-2027 a la Casa de Cultura

 

 

Full de ruta amb 7 línies estratègiques

El PEM és consolida com el full de ruta a seguir per assolir les actuacions que integren les 7 línies estratègiques amb les quals hem prioritzat les exigències que ha de tenir un municipi com Abrera. La salut, l’educació, el treball i el creixement econòmic, la igualtat entre totes i tots, la sostenibilitat, l’acció climàtica i les aliances, prioritzen el mapa d’acció municipal que portarem a terme els propers anys.

La salut, l’educació, el treball i el creixement econòmic, la igualtat entre totes i tots, la sostenibilitat, l’acció climàtica i les aliances, prioritzen el mapa d’acció municipal.

Pla Estratègic Municipal (PEM). Línies estratègiques

 

Compromís institucional amb el desenvolupament sostenible

Però no tan sols adquirim un compromís institucional amb les legítimes necessitats i aspiracions de la ciutadania, sinó que amb aquest document estratègic, adquirim també un compromís institucional amb el desenvolupament sostenible.

Des que l’any 2015, l’Organització de Nacions Unides (ONU) va aprovar l’Agenda 2030, integrant els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i va establir una visió transformadora cap a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, aquest Ajuntament ha treballat a obrir un nou camí per millorar la vida de totes i tots, sense deixar ningú enrere.

L’any 2030 és l’horitzó de compliment de les 169 fites dels diferents objectius, i és per això, i per la prevalença d’Abrera i la seva ciutadania que, assumim tot un conjunt de responsabilitats per contribuir, amb la major aplicació possible, al procés global de transformació.

Les 198 actuacions que integren el PEM persegueixen un gran objectiu, fer d’Abrera un municipi cohesionat, amb una alta qualitat de vida per a totes les persones, amb serveis que arribin a tots els barris, i prou atractiva per generar ocupació de qualitat i atraure l’emprenedoria. Una vila de futur, amb valors sòlids.

Un mandat és prou ampli perquè les necessitats territorials, econòmiques, mediambientals i socials canviïn, així que aquest Pla Estratègic Municipal (PEM) és un document viu, que convida a la participació de la ciutadania i, d’acord amb l’ODS 17 “aliances”, que cada abrerenca i abrerenc contribueixin a fer una Abrera millor.

 

El Pla Estratègic Municipal (PEM) és un document viu, que convida a la participació de la ciutadania.


Apostem fermament per la transparència, per la governança responsable i confiable, i per la rendició de comptes. Construir Abrera és una tasca de totes i tots, així que et convidem a conèixer el Pla Estratègic Municipal 2023-2027 i a fer d’Abrera un municipi amb un futur de qualitat. Entre totes i tots, fem d’Abrera un municipi més sostenible!

 

Abrera + Sostenible. Objectius de Desenvolupament Sostenible. Infants, imatge de FreePik

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i X @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies