Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 02/12/2023 | 01:28 h
 • Sirena de risc químic a Abrera
 • Sirena de risc químic al barri de Les Carpes d'Abrera
 • Cartell Prova de sirenes de risc químic 15 novembre 2023

  + 4

 • Prova de sirenes de risc químic 15 novembre 2023
 • provasirenes
 • Prova de sirenes de risc químic 15 novembre 2023 2
 • Prova de sirenes de risc químic

Avui dimecres 15 de novembre, a les 11.00 hores, a Abrera sonaran les dues sirenes de risc químic per comprovar el seu correcte funcionament

15/11/2023

En el marc dels plans de Protecció civil per emergències químiques de Catalunya, (PLASEQCAT i PLASEQTA), aquest any s’han reprès les proves de sirenes de risc químic, que permeten comprovar el seu correcte funcionament, familiaritzar la població amb el so de la sirena i recordar que el confinament és la mesura d’autoprotecció en cas d’accident químic. A Abrera, i a la resta de municipis inclosos en els sectors químics del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental, les sirenes s'activaran el pròxim dimecres 15 de novembre de 2023, a les 11.00 h. Com a novetat, aquest any, a més de sentir la sirena, la població també rebrà una alerta al mòbil.

 


A Abrera tenim instal·lades dues sirenes de risc químic, ubicades al nucli urbà (Parc de l’Església) i al barri de Les CarpesA les 11.00 hores del dimecres 15 de novembre, sonaran tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, que indicaran l’inici de la prova. Deu minuts més tard, a les 11.10 horesun senyal continu de trenta segons de durada marcarà el finalCom a novetat, aquest any, a més de sentir la sirena, la població també rebrà una alerta al mòbil.

 

Dimecres 15 de novembre, a les 11.00 h, sonaran les dues sirenes de risc químic que tenim a Abrera, ubicades al nucli urbà (Parc de l’Església) i al barri de Les Carpes. Com a novetat, a més de sentir la sirena, la població també rebrà una alerta al telèfon mòbil. 

Prova de sirenes de risc químic.png

 

Què són les sirenes de risc químic?

Les sirenes de risc químic són el sistema d'avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població.

La finalitat del sistema d'avisos és la d'alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l'existència d'un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

 

Què és una prova de sirenes?

És un exercici amb el qual es prova el so de les sirenes d’avís a la població i en què també rebràs l’alerta al mòbil.

 

Com sonen?

El so de confinament d’una sirena de risc químic són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Si ets dins d’un edifici, potser no sentiràs el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior

 

Si vols participar-hi, ara és el moment per practicar les mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic:

 • Tanca’t a casa o a l’edifici més proper. (És preferible que et tanquis a les habitacions més interiors.)
 • Atura els sistemes de climatització.
 • No vagis a buscar els infants a l’escola.
 • Informa’t a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació.
 • No surtis fins que no ho comuniquin les autoritats o fins que no sentis el senyal de final de l’alerta.

 

En una situació d’emergència, si necessites ajut has de trucar al T. 112. També podeu contactar amb la Policia Local d'Abrera al T. 93 770 09 81.

 

Prova de sirenes de risc químic 15 novembre 2023 2.jpeg

 

La prova es realitzarà als sectors químics del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental.

 El proper 15 de novembre de 2023 a les 11.00 hores es durà a terme la prova corresponent a les sirenes dels sectors químics del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental. Concretament, s’activaran les sirenes de risc químic ubicades als municipis d’Abrera, Barcelona, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Terrassa i Viladecans. A més, es preveu que aquestes sirenes també s'escoltin en alguna zona dels municipis del Papiol, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per la seva proximitat. Al Mapa de Protecció Civil de Catalunya podeu comprovar es zones teòriques d’audició de les sirenes de risc químic. 

Trobareu tota la informació fent clic aquí i a l'enllaç a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

 

Cartell Prova de sirenes de risc químic 15 novembre 2023.jpeg 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023

 

 

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies