Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 02/12/2023 | 00:22 h
 • Reunió amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat del 24 d'octubre de 2024
 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona
 • Monbus web

  + 2

 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona
 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona

Davant les reiterades reclamacions d'Abrera, una auditoria avaluarà els problemes del servei de bus de la línia Abrera-Barcelona

8/11/2023

Els ajuntaments d’Abrera i Esparreguera hem reclamat a la Generalitat millores en el servei de bus interurbà que uneix el Baix Nord amb la capital catalana. El nostre alcalde, Jesús Naharro, i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, es van reunir el dimarts 24 d’octubre passat amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, per manifestar la queixa pel mal funcionament del servei i demanar que es faci un estudi de la mobilitat per a connectar, amb transport públic de qualitat, els municipis del Baix Llobregat Nord amb el Vallès Occidental quan s’obri la nova carretera B-40.


Properament, s'iniciarà una auditoria per supervisar el funcionament del servei, que presenta mancances, i que ha d'adequar-se a les necessitats reals de la ciutadania, especialment a primera hora del matí.

L’alcalde abrerenc ha explicat que “hem manifestat la queixa i la mancança del bon funcionament del servei,  ja que necessitem un servei que funcioni i presti les necessitats de la ciutadania, especialment a primera hora del matí. Hem aconseguit implementar i augmentar el servei, però no està funcionant! Des dels municipis d’Abrera i Esparreguera hem aconseguit que, properament, s’iniciï una auditoria que supervisarà el bon funcionament del servei que ha de prestar als nostres veïns i les nostres veïnes”.  

 

El document servirà per dimensionar i aplicar una ampliació del servei per a adequar-se a les necessitats reals de la ciutadania, i també reclamem que s’efectuïn inspeccions i s’adoptin les mesures sancionadores corresponents en cas d’incompliment de la prestació.

 

El transport públic entre Abrera i Barcelona es va reforçar a començament del passat mes de setembre amb un total de 13 busos per sentit de circulació, de dilluns a divendres els dies feiners: 10 amb inici i final de trajecte al municipi veí d'Esparreguera i 3 més que van ampliar el servei de la línia Exprés entre Igualada i Barcelona. L’ampliació del servei de transport a Barcelona està operada per Monbús, i té un cost anual de 350.000 euros, que assumeix la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar tota la informació fent clic aquí. 

 

Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona

 

Jesús Naharro: "La nova horitzontalitat que tindrem del Baix Llobregat al Vallès Occidental, amb l'entrada en servei de la B-40, s'ha d'estructurar des del transport públic, la sensibilització, la mobilitat i la necessitat de ser competitius d’una forma ordenada i intel·ligent. Vetllarem per un bon servei de bus perquè els veïns i veïnes estiguin ben comunicats amb la resta de municipis".

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Abrera també hem manifestat la necessitat que es faci un encàrrec d’estudi de la mobilitat des de Terrassa cap a Abrera per a quan s’obri la nova carretera B-40.  Naharro ha apuntat que “aquesta nova horitzontalitat que tindrem del Baix Llobregat al Vallès Occidental ha d’estar pensada i estructurada des del transport públic, i això ho hem demanat des d’Abrera, des de la sensibilització, la mobilitat i la necessitat de ser competitius al territori d’una forma ordenada i intel·ligent. L’Ajuntament d’Abrera vetllarà pel funcionament d’un bon servei de bus per als veïns i veïnes perquè estiguin ben comunicats amb la resta de municipis”. 

 

 

Des del Servei de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament recollim les queixes i suggeriments dels usuaris i usuàries del servei de bus interurbà .

Des de l’Ajuntament d’Abrera recollim les queixes i suggeriments de les persones usuàries del servei de bus interurbà a Abrera, per tal de traslladar-les al departament de transports de la Generalitat de Catalunya. Podeu contactar amb el Servei de Mobilitat i Transport de l’Ajuntament d’Abrera a través dels següents canals:

 • Trucant al T. 93 770 03 25
 • Enviant un correu electrònic a mobilitat@abrera.cat
 • Presentant una instància a l’Oficina d’Atenció a la  Ciutadania (OAC):

           - De manera telemàtica a través de la seu electrònica (opció recomanada) fent clic aquí.. Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat un manual amb tota la informació. Consulteu el manual fent clic aquí.

           - Mitjançant cita prèvia a través del registre general d’entrades de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament d’Abrera (plaça de la Constitució, 1). Per demanar cita prèvia podeu trucar al T. 93 770 03 25 de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i les tardes de dimarts i dimecres de 16.30 h a 19 h o enviar-nos un correu electrònic a l'adreça informacio@abrera.cat. L'atenció presencial per cita prèvia a l'OAC serà els matins de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Les sol·licituds i la documentació requerida s'hauran de presentar mitjançant model d'instància normalitzat.

 

A Abrera continuem apostant per una mobilitat sostenible i de qualitat per a la ciutadania!

 

Monbus web.jpg

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies