Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 13:32 h
 • Espai d'Acompanyament Familiar 'La Llavor'

Famílies! Obrim les inscripcions pel nou espai d'acompanyament familiar 'La Llavor'

5/10/2023

Abrera, Municipi Cuidador! El proper divendres 20 d’octubre iniciem a Abrera un espai d’acompanyament familiar que, sota el nom de 'La llavor', oferirà acompanyament professional i un punt de trobada on poder fer tribu entre famílies, que es troben en l’etapa de criança dels 0 als 9 mesos dels seus nadons. Des del servei d’Infància i el servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera tot ampliant els serveis del projecte “Maternem a Abrera”, que s’adreça a les famílies en etapa d’embaràs, postpart i criança, engeguem un espai  de criança “La Llavor” per tal d’acompanyar a les famílies. Inscripcions obertes! 


Inscripcions pel primer grup de l'espai 'La Llavor'

El primer grup (9 sessions) consistirà en trobades setmanals, que tindran lloc els divendres, de 10.00 h a 11.30 h, a la Sala A de l'Hotel d'Entitats (pl. de les Escoles Velles s/n), del divendres 20 d’octubre fins al divendres 22 de desembre.

 

Les inscripcions ja estan obertes i es realitzen telemàticament o presencialment:

 • Inscripció telemàtica mitjançant sol·licitud per la Seu Electrònica fent clic aquí (opció recomanada).
  Des de l'Ajuntament d'Abrera seguim impulsant l'atenció telefònica i l'assessorament en la tramitació electrònica. Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat una manual amb tota la informació. Consulteu el manual fent clic aquí.
 • o bé de forma presencial a l'Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament d’Abrera (plaça de la Constitució, 1), de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores (dimarts i dimecres de 16.30 h a 19.00 h). 

 

A partir del mes de gener de 2024, obrirem novament les inscripcions per un nou grup de l'espai 'La Llavor', per donar resposta als nous naixements, donant continuïtat al projecte.

 

 

Espai d'Acompanyament Familiar 'La Llavor'

 

Suport a les famílies abrerenques

Amb l'arribada d'un nadó també neix una família i això comporta que cada membre hagi de trobar el seu lloc en aquesta nova situació; una nova identitat quan és el primer fill o filla, molta responsabilitat, canvis en les dinàmiques de parella o familiars fins al moment establertes i molts reptes per endavant.

És sobretot durant els primers mesos de vida del nadó on les famílies poden requerir de major suport per acompanyar tots els canvis que estan per venir i és per aquest motiu que s’estableix el Grup d’acompanyament familiar a la criança per l’etapa del 0-9 mesos, on podrem teixir una xarxa comunitària amb d'altres famílies i on podrem tractar l'esdevenir mares i pares acollint tots els dubtes, inquietuds i angoixes i donar resposta professional, oferint experiències positives que generin coneixement compartit i vincles sans i afectius que permetin el desenvolupament de les pròpies capacitats per ma/paternar garantint el benestar de tots els integrants de la família.

El grup de criança entre famílies es dona en un espai càlid i segur, on es respira intimitat, acolliment, escolta i amor. És un espai sense judicis, on totes les realitats familiars són benvingudes, com han destacat les regidores Arantxa Galofré i Giulia Mirto:

 

Arantxa Galofré, regidora d'Infància

“Us animem a descobrir aquest espai, a formar-ne part i a fer-lo créixer en experiència i vivència perquè creiem fermament en seguir cuidant i acompanyant a les dones embarassades i a les famílies del nostre municipi, en aquests moments de preparació i d’embaràs; així com també, de rebuda i primers mesos de vida del nadó. Amb la creació d’aquest espai promovem el desplegament d’una política local adreçada a millorar i complementar l’atenció a la infància i a les seves famílies, ja que aquest és un col·lectiu essencial per al futur del nostre municipi".

Giulia Mirto, regidora d’Igualtat Feminisme i LGTBI

"Des de l’Ajuntament d’Abrera un cop més posem en valor el treball de les cures en la criança i la necessitat de la corresponsabilitat en les funcions parentals; i per tant, com a Municipi Cuidador; apostem per oferir un espai on abordar la tasca que suposa criar als fills i les filles. Un espai que alhora suposi un teixit de suport i un lloc segur de reconeixement entre iguals. Des de l’Ajuntament d’Abrera establim aquest grup d’acompanyament familiar a la criança per l’etapa d’entre els 0 i els 9 mesos. Un espai on teixir una xarxa comunitària amb altres famílies i on poder tractar i acollir tots els dubtes, inquietuds i angoixes; donant una resposta professional, oferint experiències positives que generin coneixement compartit i vincles sans i afectius que permetin el desenvolupament de les pròpies capacitats per maternar amb seguretat i benestar per a tots els integrants de la família".

"No podem parlar de la família en singular, sinó de famílies; doncs la realitat és que aquestes són diverses i plurals. Existeixen famílies convencionals, monomarentals/monoparentals, homoparentals, famílies reconstituïdes o enllaçades, amb fills/es biològics o fruits de l'adopció i en les que hi conviuen una o més generacions, però totes elles amb una característica en comú; la voluntat i el compromís dels seus membres de viure junts, de fer-ho segons un projecte de vida que vol ser perdurable en el temps, pels vincles afectius que els uneixen i per l’establiment d’unes relacions de reciprocitat entre totes les persones que l’integren. Amb aquesta visió de diversitat i pluralitat, s’estableix una mirada integral i integradora per acompanyar les famílies per la seva agència i garantia de salut social".

 

"Per tant, i resumint, des de l’Ajuntament d’Abrera creem aquest espai amb els objectius: d’atendre i acompanyar les necessitats de les famílies durant la criança del nadó de 0 a 9 mesos, d’afavorir el benestar emocional de tots els integrants de la família, de crear un espai segur entre iguals, de potenciar la corresponsabilitat en les cures i d’integrar la pluralitat familiar a Abrera. Abrera és Municipi Cuidador, i us convidem a que participeu d’aquest Espai “La Llavor”.

 

Espai 'La Llavor'


Quins temes es tractaran i acompanyaran?

 • Necessitats dels nadons en cada etapa evolutiva
 • Evolució en el creixement dels nadons
 • Moviment lliure
 • Descoberta de l’entorn, jocs i material. Paper de l’adult.
 • Recursos i propostes de petits jocs, cançons i massatges.
 • El contacte i l’aferrament segur i el vincle.
 • Comunicació amb el nadó; mirada i paraula
 • La son i el plor del nadó.
 • Les visites al pediatra.
 • Lactància materna i artificial
 • L’alimentació complementària.
 • Les rutines del dia a dia, una oportunitat.
 • Acompanyament respectuós en el dia a dia; escolta i presència.
 • Educació emocional i educació afectivo-sexual des del naixement.
 • Compartir experiències de part
 • La matrescència
 • La corresponsabilitat en les cures, la criança i la llar.
 • Postpart, vivències dels referents i dels nadons
 • Relació amb la família.
 • L’externogestació, necessitats
 • La tornada a la feina, nova organització familiar i els canvis que suposen i com es viuen.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a participar en l'espai d'acompanyament familiar 'La Llavor'.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies