Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 14:35 h
 • polseres Alzheimer

A Abrera commemorem el Dia Mundial de l’Alzheimer, avui dijous 21 de setembre amb diverses activitats

21/9/2023

La delegació d’Abrera de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA) commemora, en col·laboració amb el nostre Ajuntament, avui dijous 21 de setembre el Dia Mundial de l’Alzheimer amb diferents activitats. La il·luminació de color verd de l'Ajuntament, la lectura del Manifest Institucional i el Bingo Musical, un Cinefòrum gratuït amb la pel·lícula "Recuérdame" i un Taller de risoteràpia, son els esdeveniments escollits enguany per commemorar aquest dia. A continuació us donem tots els detalls. Preneu nota!


21 de setembre: Dia Mundial de l'Alzheimer

Per commemorar enguany el 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer, des de la delegació d’Abrera de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA) en col·laboració amb l'Ajuntament d'Abrera, s'han programat diferents activitats:

 • La nit del dijous 21 al divendres 22 de setembre, s'il·luminaran de color verd la façana de l'Ajuntament d'Abrera, per fer visible la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer entre les nostres veïnes i veïns. 
 • El dijous 21 de setembre, a les 17.00 h al Casal de la Gent Gran es procedirà a la Lectura del Manifest Institucional amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, seguit d'un Bingo Musical.
 • La setmana vinent, dimecres 27 de setembre a les 16.00 h s'organitza un Cinefòrum gratuït adreçat a tothom, amb la projecció de la pel·lícula "Recuérdame", també al nostre Casal de la Gent Gran.
 • I finalment divendres 29 de setembre a partir de les 10.30 h es farà un nou Taller de risoteràpia, a les instal·lacions del Casal de la Gent Gran d'Abrera. 

Dia Mundial de l'Alzheimer 2023 a Abrera

 

Mercè Rull, presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat (AFA)

Des de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat (AFA), la seva presidenta Mercè Rull en declaracions als micròfons de Ràdio Abrera, ha destacat la importància de commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer ja que "es dona a conèixer i visibilitzem i tenir la veu de totes i tots aquells malalts d'Alzheimer i les seves famílies, i també els afectats i afectades per qualsevol altra demència, és una manera de fer visible davant les administracions públiques i de la societat en general que desconeix aquesta malaltia, de què es tracta i visibilitzar-la davant de tothom, que cada vegada més, per desgracia, afecta a més persones i també més joves i que cada cop hi ha menys recursos, més dificultat per poder compaginar la cura d'aquests malalts".

 

polseres Alzheimer

 

Malaltia neurodegenerativa

L'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que constitueix al voltant del 60-70% de tots els casos de demència, per a un total de 30 milions de pacients a tot el planeta, i per a la qual encara no hi ha cap tractament capaç de frenar la seva progressió, menys encara de curar-la. Afecta a la memòria, les habilitats i el llenguatge; el seu diagnòstic és difícil i es fa per exclusió.

 

Es presenta a partir dels 40 anys, incrementant-se, la incidència de la malaltia a partir dels 65 anys. Aquesta malaltia produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.

 

Impacte en les famílies

Els problemes associats a la malaltia d’Alzheimer no són només per al malalt: el diagnòstic i l'evolució d'aquesta provoca un fort impacte en la família, que sovint no vol, no sap o no pot acceptar la realitat. Apareixen sovint problemes psicològics i relacionals entre els membres de la família del malalt, que necessiten exterioritzar les seves emocions i pensaments entre ells o entre els amics.

 

Des de la delegació d'Abrera de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, la presidenta Mercè Rull anima a tothom a participar en les activitats organitzes amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer.

 

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease Internacional (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

 

Podeu contactar amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Abrera a l’adreça de correu electrònic: d.abrera@afabaix.org o visitant la seva pàgina web afabaix.org.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web www.abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i "X" @AbreraInforma
 • Youtube "Ajuntament d'Abrera"
 • Ràdio Abrera (107.9 FM i www.radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDÓ NOTÍCIES 2023


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies