Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 25/02/2024 | 07:51 h
 • Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones
 • Avui es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica
 • Avui es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica

  + 5

 • Maternem 2023 - Xerrada Lactància Materna dijous 8 de juny
 • Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones. Pla d'Acció per combatre la pressió estètica
 • Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones. La línia de l'avortament
 • Avui es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica
 • Avui es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica

Abrera commemora el Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones amb una sessió oberta i gratuïta de Kundalini Ioga

25/5/2023

Des de l'Ajuntament d'Abrera, sempre apostant per cuidar de la salut, es té especial cura per tot el que integra el benestar físic, emocional i social de les nenes i les dones al llarg de tota la seva vida. El diumenge 28 de maig es commemora el Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones. Per aquest motiu, aquest divendres 26 de maig l’activitat de Kundalini Ioga, que es realitza de forma gratuïta tots els divendres a les 19.30 h a l’Hotel d’Entitats (Pl. de les escoles Velles. Sala B), celebra una altra sessió oberta per totes aquelles dones que vulguin anar a provar l’activitat.


Des que el 1987 les integrants de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius van acordar declarar el 28 de maig com a Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones, aquest dia es commemora amb el propòsit de reafirmar el dret a la salut com un dret humà al qual les dones han de poder accedir sense restriccions o exclusions de cap tipus, reivindicant que es garanteixi la prevenció, més precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades de manera eficient.

Abrera amb la Salut de les dones!

El passat 12 de maig la façana de l’ajuntament s’il·luminava de blau en commemoració al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, malalties que afecten majoritàriament a les dones. L’ajuntament d’Abrera es va sumar així a la campanya #CatalunyadeBlau que des de la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM, van promoure per conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania, donant visibilitat a les síndromes de sensibilització central i en solidaritat amb les persones afectades.

D’altra banda i complementant amb actes divulgatius i de sensibilització, des de Radio Abrera es va emetre l’entrevista a l’ Anna M. Rovira, de la Junta Directiva de l’ACAF - Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central (FM-SFC/EM-SQM-EHS), que podeu tornar a escoltar fent clic aquí.

 

 

Exercicis i xerrada sobre fibromiàlgia

El passat dimecres 10 de maig des del CAP es va realitzar una sortida a les 10 h cap al parc de l’Estació on el fisioterapeuta comunitari va realitzar una sessió d’exercicis destinats a persones amb fibromiàlgia.

Avui es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica


Durant la mateixa setmana, el dijous 11 de maig, es va dur a terme la xerrada de la referent comunitària de benestar emocional sobre fibromiàlgia i el dijous 18 de maig la dietista-nutricionista comunitària va realitzar una xerrada al Mercat Municipal sobre alimentació i fibromiàlgia.

 

 

Més activitats per la promoció de la salut de les dones a Abrera

Aquest divendres 26 de maig es realitza l’activitat de Kundalini Ioga de forma gratuïta a les 19.30 h a l’Hotel d’Entitats (Pl. de les escoles Velles. Sala B) i està adreçada a totes aquelles dones que vulguin anar a provar l’activitat. Les persones interessades, poden dirigir-se directament  al lloc i hora indicats amb un coixí i manteta (si es vol es pot portar màrfega pròpia) i gaudir de l’activitat.

D’altra banda, la propera sessió del cicle de trobades de “Maternem a Abrera” anirà dirigida a tractar i acompanyar la lactància materna de la mà d’Ana Paredes, doula i assessora en lactància materna. La sessió es realitzarà el proper dijous 8 de juny de 9.30 h a 11.30 h a la Casa de Cultura (c.de Federico Garcia Lorca, 17)

 

 

Maternem 2023 - Xerrada Lactància Materna dijous 8 de juny

 


Altres noves accions encaminades a cuidar la salut física i mental
de les dones

 • Nou recurs per acompanyar i desestigmatitzar l’avortament- 664 647 553

La línia de l’avortament és un recurs d'acompanyament de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, per a dones i persones que volen avortar o han avortat. Es tracta d’un servei telefònic gratuït i confidencial que ofereix un espai d'escolta sense judici a les persones que necessitin parlar i compartir dubtes, reflexions, emocions o pensaments sobre l'avortament, ja sigui perquè estan valorant fer-ho o perquè ja ho han fet i en cas necessari, orientar sobre quins recursos i serveis hi ha disponibles.

 

Parteix d'un posicionament pro-elecció en el que totes les persones haurien de tenir dret a triar si continuar o acabar un embaràs. Però també pro-veu perquè facilita parlar-ne i trenca el silenci i l'estigma nociu al voltant de l'avortament. I també contribueix a desmuntar mites en relació a la temàtica.

En aquesta línia s’atendran trucades els següents dies laborables: dilluns, dimecres i divendres de 19 h a 22 h.

En cas de necessitar assistència en un altre horari es pot consultar a www.vullavortar.org i si encara es tenen dubtes o es precisa de suport es poden fer consultes al mateix número, només per WhatsApp, de dilluns a divendres d’11 h a 19 h.  

Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones. La línia de l'avortament

 • Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica 2023-2026 de la Generalitat de Catalunya

Recentment s’ha realitzat la presentació del Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica que el Govern aprovarà els propers dies, encaminat a  acabar amb la pressió estètica com a forma d’opressió de gènere que afecta fonamentalment les dones al llarg de tot el cicle vital.

La pressió estètica pot minvar l’autoestima i provocar problemes de salut, tant física com mental. En són un exemple els trastorns de la conducta alimentària (TCA) i l’obsessió pel control del pes, que poden derivar en malalties com l’anorèxia o la bulímia, o la cerca d’un cos ideal mitjançant dietes fetes sense consell ni supervisió de professionals o d’intervencions quirúrgiques que poden posar en risc la pròpia vida. En aquest sentit, si bé els TCA són sempre multicausals, la pressió estètica contribueix d’una manera decisiva a la insatisfacció corporal, que pot actuar com a detonant d’aquests trastorns.

El Pla, pioner al món, inclou una seixantena d'accions, agrupades en 8 àmbits estratègics: Sensibilització, Consum, alimentació i moda, Audiovisual i publicitat, Educació, Salut i atenció especialitzada, Món laboral, Esports, Denúncia. Les accions previstes es desplegaran a partir d’ara i fins al 2026.

Podeu consultar tota la informació del  Pla per Combatre la Pressió Estètica 2023-2026 fent clic aquí

 
Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones. Pla d'Acció per combatre la pressió estètica

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies