Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 12:44 h
 • CARTELL 8M 2023 - PROGRAMACIÓ MARÇ
 • CARTELL 8M - SHOW EMPRODERADES
 • Conte igualtat

  + 2

 • Espai Igualtat a Ràdio Abrera
 • Despleguem la Xarxa Violeta d'Abrera (2)

Abrera, municipi feminista! Commemorem el Dia Internacional de les Dones amb diverses propostes que s'allarguen durant tot el mes de març. Participeu-hi!

28/2/2023

Des de l'Ajuntament d'Abrera continuem treballant focalitzant les polítiques en pro l’equitat de gènere i reivindicant el paper de la dona en la nostra societat i en tots els àmbits. Des de l’Ajuntament d’Abrera, com a municipi declarat 100% feminista, continuem oferint activitats per l'agència de les dones i per treballar dia a dia a favor de la seva seguretat, igualtat i participació en la vida local.

 

Durant tot aquest mes de març organitzem, de manera transversal i amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius del nostre municipi, tot un seguit d'activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Us convidem a participar-hi. Abrera, municipi feminista!


Des del món local volem reconèixer que som beneficiàries de dones generoses que ens han precedit, dones que van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos d’inclusió civilitzatòria. I cal que aquest moviment no s’aturi!

 

El Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la persecució dels drets, de la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia. Simbolitza l'esperit crític i el canvi necessari que ens conduirà a l’erradicació de les desigualtats, tot desmuntant les bases que permeten conductes hostils com l'assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones. Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia. El treball és constant, perseverem i perseguim l’eliminació dels estereotips sexistes, la discriminació laboral i salarial, prevenint i combatent la violència masclista però, sobretot, per tal de construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes que ens alliberi de relacions de poder, d’opresions, de mandats sexistes, de desigualtats i violències. 

 

Consulteu les activitats programades a Abrera coincidint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

CARTELL 8M 2023 - PROGRAMACIÓ MARÇ.jpg

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera, com a municipi declarat 100% feminista, continuem oferint activitats per l'agència de les dones i per treballar dia a dia a favor de la seva seguretat, igualtat i participació en la vida local. Convidem tothom a participar-hi i adherir-se al manifest del 8M!

 

A continuació us detallem quines són les activitats que hem organitzat durant tot el mes de març coindint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones:

 

 

DIJOUS 2 DE MARÇ

 

 • De 17.30 h a 18.30 h, al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1) es farà el taller d’emancipació per a joves “Jo soc”, adreçat a joves de 12 a 30 anys.

 

 

DISSABTE 4 DE MARÇ

 

 • De 10.30 h a 12.00 h, a l’Hotel d’Entitats (pl. de les Escoles Velles), hi haurà portes obertes de Kundalini ioga per a dones de totes les edats.

 

DIMECRES 8 DE MARÇ

 

 • De 10.00 h a 11.00 h, a la Sala Municipal (c. de Casamada, 12), s’oferirà l’espectacle teatral “La mama dels arbres”, a càrrec de la companyia Fest’ho Com Vulguis, adreçat a l’alumnat etapa infantil de les escoles d’Abrera.

 

DIVENDRES 10 DE MARÇ

 • De 22.00 h a 00.00 h, també a la Sala Municipal (C. de Casamada, 12), podrem gaudir del Show Improderadas, adreçat a públic adult i jove a partir de 16 anys. Tu decideixes i elles crean! Des d’aquesta premissa, aquest grup de dones t’asseguren històries amb molt d’ingeni on a través de es diversos jocs curts, altres clàssics d’Impro i alguns de creació pròpia, crearan un espectacle únic i diferent de cap altre. L’activitat és gratuïta, però requereix d’inscripció prèvia a través d’aquesta pàgina web o presencialment abans de l’inici de l’activitat.
 • Feu la vostra inscripció per al Show Improderades fent clic aquí.

 

CARTELL 8M - SHOW EMPRODERADES.jpg

 

DISSABTE 11 DE MARÇ

 

 • De 11.00 h a 12.00 h a l’Hotel d’Entitats (pl de les Escoles Velles), hi haurà portes obertes Dansa del ventre adreçat a dones de totes les edats.
 • De 16.30 h a 18.00 h, al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1) es reunirà un Club de lectura per a joves per comentar el llibre Feminisme de butxaca”, de la Bel Olid. Requereix d’inscripció a través del correu electrònic ejpolivalent@abrera.cat, presencialment al Casal de Joves o a través del perfil d’Instagram @casaldejovesabrera
 • Dissabte 11 de març es celebrarà la 3a Marxa nocturna de la dona a Abrera i la jornada es desenvoluparà així: 
  • D’11.00 h a 13.00 h i de 16.00h a 18.00 h al gimnàs de l’Escola Ernest Lluch (accés per carrer d’Antonio Machado) es realitzarà l’entrega dels dorsals, les samarretes commemoratives i de les polseres lluminoses a les participants.
  • A les 18.00 h, començarem a escalfar motors, amb la lectura del manifest a càrrec de les entitats col·laboradores, i comptarem amb la participació de l’entitat “Amb cor de Gospel” que ens deleitarà amb quatre temes triats especialment per la jornada. També comptarem amb la representació de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, a qui es destinen els beneficis de la marxa, així com de la nostra associació municipal “Abrera contra la violència de gènere”.
  • A les 19.00 h, al pati de l'Escola Ernest Lluch (accés pel carrer d’ Antonio Machado) arrencarà la 3a Marxa nocturna de la dona d’Abrera.

   Les inscripcions ja s’han obert, i les primeres 500 dones que formalitzin la seva inscripció tindran una samarreta commemorativa, que es lliurarà el mateix dia de la marxa. La incripció és benèfica, té un cost de 3 euros a benefici de l'Associació Plataforma Unitària contra les violències de gènere i podrà formalitzar de manera telemàtica i també de forma presencial. A continuació us oferim tots els detalls:

    

   Inscripcions presencials

   • Dimecres 1 i 8 de març, de 19.00 h a 20.00 h a l'Hotel d'Entitats (pl. de les Escoles Velles, 1)
   • Dissabte 11 de març, de 16.00 h a 18.00 h a l'Escola Ernest Lluch (Accés pel c. d'Antonio Machado)

    

   Inscripcions online

    

   Per a més informació, i si voleu col·laborar com a voluntaris i voluntàries podeu contactar amb el Club d'Atletisme d'Abrera a través del correu electrònic clubatletismeabrera@gmail.com. Trobareu tots els detalls de la 3a Marxa nocturna de la dona a Abrera fent clic aquí.

 

CARTELL 3a Marxa nocturna dona abrera 2023 def.jpg

 

DILLUNS 13 MARÇ

 

 • De 10.30 h a 11.30 h, la Sala Municipal (c. de Casamada, 12), acollirà el teatre fòrum “Escolta’m” adreçat als cursos de 6è de les escoles d’Abrera.
 • De 17.00 h a 19.00 h, al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1), Candela Cooperativa impartirà el taller “Sexualitat: Tu decideixes” adreçat a joves de 12 a 30 anys.

 

 

DIJOUS 16 DE MARÇ

 • De 20.00 h a 21.30 h, a l’auditori del Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1), l’entitat Amb Cor de Gospel farà un assaig obert adreçat a dones de totes les edats.

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Assaig obert de l'entitat

DIVENDRES 17 DE MARÇ

 • De 17.00 h a 18.00 h, a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17), la Biblioteca Josep Roca i Bros organitza el conta contes “Contes per la igualtat” de a companyia La porta de Fusta. L’activitat requereix d’inscripció prèvia a través del correu biblio@abrera.cat o trucant al T. 93 770 08 81.

Conte igualtat.jpg

 

DISSABTE 25 DE MARÇ

 • De 10.00 h a 13.30 h, al Mercat Muncipal d’Abrera (Rbla. del Torrentet, 16), hi haurà una parada informativa de l’Associació Abrera contra la violència de gènere.

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Punt Lila de l'Associació Abrera contra la violència de gènere al Mercat Municipal

 

DIUMENGE 26 DE MARÇ

 • A les 12.04h, a Ràdio Abrera (107.9fm, www.radioabrera.cat i app) dedicarem l’Espai Igualtat a repassar tot que el tindrà lloc a Abrera durant el mes de març amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Podeu escoltar tots els programes fent clic aquí.

Espai Igualtat a Ràdio Abrera

 

 

MOSTRES I EXPOSICIONS

 • Des de la Biblioteca Josep Roca i Bros, a través de la Xarxa de Biblioteques Municipals, i l’Oficina de les Dones i LGTBI, també han preparat un recull de llibres i material a la biblioteca virtual entorn a la commemoració del Dia Internacional de les Dones que podeu consultar fent clic aquí
 • Del dilluns 6 de març a dilluns 20 de març, al vestíbul de la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17), podrem veure l’exposició “Dones constructores de Pau”, impulsada des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana d’Abrera, adreçada a tots els públics.
 • Del dilluns 27 de març al dissabte 15 d’abril, al vestíbul de la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17), es podrà visitar la mostra #Mirem el passat amb ulls de dona #Teatre, adreçada a tots els públics.

 

 

MUR DE LA SORORITAT D'ABRERA

 • També convidem totes les dones visitar i col·laborar al Mur de la sororitat d’Abrera. Mitjançant el programa de Padlet, s’ofereix un mur cooperatiu on trobar i compartir diversos recursos d’interès relacionats amb temes d’igualtat, d’empoderament i de reconeixement a les dones, amb l’objectiu de fer-lo créixer i sumar amb les aportacions de totes. Es poden compartir cançons, poemes, àudios, imatges i vinyetes, pàgines web… No t’ho pots perdre! Trobareu tota la informació del mur de la sororitat d'Abrera fent clic aquí.

 

 Signeu i adheriu-vos al manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones! I adheriu-vos a la Xarxa Violeta d'Abrera! Sigueu part de la solució!

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera convidem tothom a adherir-vos a la Declaració Institucional del 8 de març de 2023 a títol individual, com a entitat o institució per manifestar el vostre suport. Podeu llegir la declaració fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

I si teniu interès en formar part de la Xarxa Violeta d'Abrera, podeu adherir-vos emplenant el formulari corresponent, a través dels següents enllaços:

 

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera hem creat la Xarxa Violeta d'Abrera, que s’estableix com a pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes tot impulsant el desplegament d’estratègies en col·laboració amb la ciutadania en el seu conjunt, per fer front a les violències patriarcals de manera més eficaç i socialment compromesa. La Xarxa Violeta d'Abrera pretén ser una eina de sensibilització de tota la societat envers les violències masclistes, així com també, esdevenir un símbol de compromís i consens ciutadà per la lluita en l’erradicació d’aquesta xacra social

 

És del tot necessari doncs, que tota la societat prengui una resposta unitària des d’una postura ferma de tolerància zero davant qualsevol actitud masclista i que es doni total suport a les víctimes per tal de no deixar espai ni llicència a continuar exercint cap tipus de violència envers les dones ni cap a les persones que no compleixen la cisheteronormativitat patriarcal (persones del col·lectiu LGTBIQ+). És per això, que dins de les actuacions i estratègies per erradicar les violències masclistes, no podem obviar la necessitat d’implicar a tota la ciutadania en el seu compromís per col·laborar des de la pròpia responsabilitat individual i social envers aquesta realitat.

Xarxa Violeta d’Abrera - Pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes

 

Des de l'Ajuntament agraïm la col·laboració de totes les persones i entitats que han participat en l'organització de la programació del 8M de 2023 a Abrera per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Us convidem a totes i tots a participar-hi! Abrera, municipi feminista!

 

                                                                      Abrera municipi feminista

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies