Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 30/11/2023 | 13:31 h
 • CARTELL DIA NENA 2023 - Portada noti
 • CARTELL DIA NENA 2023
 • Imatge dia nena 2023

Commemorem el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, amb l’espectacle-taller de carrer “Experiència Quàntica” adreçat a famílies amb infants a partir dels 3 anys

Les inscripcions telemàtiques ja estan obertes a través d'aquesta pàgina web

1/2/2023

Amb motiu de l'11 de febrer, dia en que es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, des del servei d’Igualtat del nostre Ajuntament contribuïm un cop més a la promoció de la participació plena i equitativa de dones i nenes en l’àmbit de la ciència compartint una nova proposta d’activitat experiencial per a tota la família!

 

El dissabte 11 de febrer, de 11.00 h a 14.00 h, es realitzaran sis passis de l’espectacle participatiu en format taller d’“Experiència Quàntica”, on prendrem l’espai públic per inundar-lo de ciència, d’empoderament femení i de diversió científica. L’activitat, que s'adreça a famílies amb infants a partir de 3 anys, es durà a terme a la plaça de Can Morral i, en cas de pluja, es traslladarà a la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17). A cotinuació trobareu l'enllaç per formalitzar la vostra inscripció. Famílies, participeu-hi!


 

Dissabte 11 de febrer podrem gaudir de l'espectacle-taller familiar "Experiència Quàntica", una píndola científica a l'aire lliure al parc de Can Morral. Famílies, inscriviu-vos!

 

“Experiència Quàntica", a càrrec de la Companyia de Teatre d'Anna Roca, és una píndola científica a l'aire lliure, una experiència de carrer en format “taller” per apropar la ciència a tots els públics.

 

La Valentina i el Pollet Fernández seran els encarregats de fer-nos més proper el món de les ciències i totes les teories que emana. Tos dos confirmaran perquè les teories científiques no deixaran mai de sorprendre’ns, fent experiments per demostrar aquestes teories, amb la possibilitat de participar i passar una bona estona en família.

 

La cita és el proper dissabte 11 de febrer, d’11 a 14h, amb 6 passis diferents de 20 minuts de durada cada un, els quals s'adrecen a famílies amb infants a partir de 3 anys. L'activitat està programada al parc de Can Morral i, en cas de pluja, es traslladarà a la casa de Cultura d’Abrera (c. de Federico Garcia Lorca, 17).

 

 • Per assistir-hi, ja podeu inscriure-us als diferents passis programats cada 30 minuts a través del següent enllaç, o bé presencialment en el moment inicial abans de cada passi.
 • Per a més informació, podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del divendres 3 de febrer de 2023 sobre l'espectacle "Experiència Quàntica", de la Cia. d'Anna Roca fent clic aquí.
 • Podeu veure el vídeo promocional de l’activitat fent clic aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

CARTELL DIA NENA 2023.jpg

 

 

 

L'accés i la participació plenes i en condicions d'igualtat en la ciència, la tecnologia i la innovació per a les dones i les nenes de totes les edats, són imprescindibles per a aconseguir la igualtat entre els gèneres i l'apoderament femení.

L'Assemblea General va aprovar, el 20 de desembre de 2013, la resolució relativa a la ciència, la tecnologia i la innovació per al desenvolupament, en la qual va reconèixer que l'accés i la participació plens i en condicions d'igualtat en la ciència, la tecnologia i la innovació per a les dones i les nenes de totes les edats eren imprescindibles per a aconseguir la igualtat entre els gèneres i l'apoderament femení.

 

Així doncs, l’11 de febrer és un recordatori que les dones i les nenes exerceixen un paper fonamental en la comunitat STEAM i que la seva participació ha d'enfortir-se, ja que continuen trobant obstacles en l’accés i participació en la ciència.

 

Dades significatives

 • Des de petites, les dones s’autodescarten pel que fa a ser matemàtiques, físiques o enginyeres, una limitació que s’accentuarà amb l’edat per temes de conciliació.
 • Les nenes es consideren a si mateixes menys brillants que els nens a partir dels 6 anys.
 • El 28% d’investigadors/es del món i el 35% de l’alumnat de carreres STEAM són dones.
 • La proporció de doctores en àmbits STEAM a la Unió Europea és del 37,1%.
 • A Catalunya, el 20% del personal catedràtic i el 21% dels càrrecs directius de centres CERCA són dones.
 • En estudis de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), a Catalunya el percentatge de dones graduades és d’un 21%.
   
   

Propostes i recursos d'interès a la Biblioteca Josep Roca i Bros amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Amb motiu de la commemoració, l'11 de febrer, del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, la Biblioteca Josep Roca i Bros ha preparat un aparador cultural amb material divers que podeu consultar.

 

D'altra banda, també s'ha programat el taller familiar de robòtica "Missió a Mart", a càrrec d'Edukem-nos, que tindrà lloc el divendres 10 de febrer, a partir de les 17.30 h a la Sala d'Actes de la Casa de Cultura (c. de Federico Garcia Lorca, 17). L'activitat, que és gratuïta, s'adreça a famílies amb infants de 6 a 10 anys, les quals podran constuir un robot LEGO que ens ajudarà a extreure informació de Mart.

 

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a través del correu electrònic biblio@abrera.cat, trucant al telèfon 93 770 08 81 o bé de manera telemàtica a través del codi QR que trobareu al cartell de l'activitat.

 

Biblioteca Josep Roca i Bros Febrer 2023 - Taller robòtica.png

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies