Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 12:33 h

Amb el conveni de col·laboració amb Protecció Civil d'Abrera, seguim millorant la seguretat en el nostre municipi

4/1/2023

El dimecres 2 de novembre passat, vam signar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Abrera i el cos de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, amb l'objectiu d'establir i concretar la col·laboració del consistori abrerenc i l’Associació de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil d'Abrera (AVPCA) en matèria de voluntariat de protecció civil dins del terme del nostre municipi.


El nostre Municipi té un teixit associatiu molt important i la dels Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil n’és un exemple. Aquests voluntaris i voluntàries demostren, cada dia, amb la seva col·laboració en les diferents i múltiples activitats o quan s’activa una emergència al municipi, el seu compromís amb la seguretat dels ciutadans i ciutadanes d’Abrera, treballant coordinadament amb la nostra policia local i la resta de serveis de seguretat. Aquesta coordinació resulta cabdal quan es tracta de gestionar qualsevol esdeveniment o emergència a la nostra població.

 
Vocació de servei a la ciutadania
 

La regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Guadalupe Marcos, ha posat en relleu "la gran tasca altruïsta que desenvolupen al nostre municipi els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil d'Abrera, que treballen de forma coordinada amb la nostra Policia Local. Moltes gràcies a totes i tots els voluntaris per la vocació de servei a la ciutadania".


Els darrers anys, a Abrera hem millorat el model de la gestió de la seguretat ciutadana. Amb aquest nou conveni, des de l'Ajuntament d'Abrera seguim treballant de forma coordinada amb l'Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera, d’acord amb els plans de protecció civil i altres protocols d’actuació i de coordinació establerts.

A Abrera hem millorat el model de la gestió de la seguretat ciutadana. Amb aquest nou conveni, des de l'Ajuntament d'Abrera seguim treballant de forma coordinada amb l'Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera.


Protecció Civil d'Abrera

Activitats del voluntariat de Protecció Civil


Són aquelles tasques prèvies a una situació de risc o emergència i que es vinculen a la previsió, prevenció, planificació, formació, informació i sensibilització a la població en matèria de protecció civil.

 

L'entitat abrerenca col·labora amb l’Ajuntament d’Abrera en les activitats i esdeveniments municipals, com per exemple:

 • Cavalcada de Reis
 • Carnestoltes
 • Rues i/o esdeveniments escolars
 • Caminades populars
 • Revetlles (Sant Joan)
 • Festa Major
 • Festes dels barris
 • Esdeveniments esportius (curses, bicicletades, ral·lis...)
 • Eleccions
 • Simulacres

Caminada de la Gent Gran 2021


Prevenció d'incendis

 

Amb l'arribada del bon temps, els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil del nostre municipi duen terme tasques informatives i de prevenció per a la prevenció d'incendis. Durant aquest període, incrementen les seves sortides per col·laborar en les tasques d'informació a la ciutadania i la detecció de risc d’incendi forestal en tot el municipi d’Abrera.

 

Treballem en el dispositiu de prevenció d’incendis forestals que restarà operatiu durant els mesos d'estiu

 

 

 La seu oficial de l’AVPCA està ubicada a les dependències de la Policia Local d’Abrera, al carrer de Tarragona, número 2. Aquestes instal·lacions responen als reptes de donar una resposta professional, eficaç i conjunta dels diferents serveis de seguretat del nostre municipi.

 

Homenatge a tot el voluntariat de Protecció Civil de Catalunya

El dissabte 15 d'octubre passat, la seu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès, va acollir la celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022, que va incloure el lliurament de diverses distincions en matèria de protecció civil. L'Associació de Voluntaris/res de Protecció Civil d'Abrera va rebre el diploma de reconeixement a la seva tasca constant de servei a la societat.

 

 • Més informació sobre l'Agrupació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera fent clic aquí.
 
Des de l’Ajuntament d’Abrera, i en especial l’Àrea de Protecció civil i Seguretat ciutadana municipal, volem donar les gràcies i a l'Associació de voluntaris de Protecció Civil d’Abrera per la seva col·laboració en tasques fonamentals com la seguretat, la prevenció i la col·laboració amb la ciutadana d’Abrera. Sobretot en moments difícils com la pandèmia per la Covid-19.
 
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies