Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 24/07/2024 | 03:17 h

A Abrera hem commemorat el Dia Internacional de la Infància amb una lectura i un espectacle familiar a la Sala Municipal

21/11/2022

Des de l’Ajuntament d’Abrera, un any més, contribuïm a donar a conèixer els drets que posseeixen les nenes i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància. Per aquest motiu, des de la Regidoria d'Infància vam programar un espectacle familiar, que va tenir lloc a la Sala Municipal (c. de Casamada, 12) el diumenge 20 de novembre. La Companyia La Pere Llimonera va presentar l’espectacle familiar, “Baobab”, amb molt bona acollida per part de les famílies i dues nenes abrerenques van fer una la lectura sobre els drets de la infància. Moltes gràcies a tothom!


Cançó dedicada a la infància

Abans de la funció, dues nenes abrerenques, la Tània i la Xènia, van llegir la lletra d'una cançó dedicada la infància, acompanyades per la regidora d'Infància, Giulia Mirto, qui va presentar l'acte. Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm la seva col·laboració. Podeu escoltar la lectura a l'arxiu d'àudio que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Dues nenes abrerenques, la Tània i la Xènia, van llegir la lletra d'una cançó dedicada la infància. Moltes gràcies!

A Abrera hem comemorat el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 

La regidora d'Infància Giulia Mirto ha posat en relleu que “un any més, fem la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, posant en valor la diferència que pot haver-hi entre nens i nenes que viuen en el nostre municipi i la realitat de la infància arreu del món. Molt agraïdes a les nenes que han vingut a llegir aquesta cançó, que hem fet en relació als drets de la infància i a les famílies que ens han acompanyat avui i que sumen en el projecte que tenim des d’Infància, que és seguir sensibilitzant sobre aquesta i altres qüestions, i fer-ho des d’una manera que els nens i nenes puguin entendre les diferents accions que anem treballant, des del teatre i des d’accions culturals, a banda de gaudir-les".

 

A Abrera hem comemorat el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 

Un any més, fem la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, posant en valor la diferència que pot haver-hi entre nens i nenes que viuen a Abrera i la realitat de la infància arreu del món.

 

Les famílies assistents van gaudir de l'espectacle “Baobab”, que va explicar la història de dos venedors ambulants que es refugien d’una gran tempesta, i narren la història d’un bolet i un esquirol, que degut a la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure:

 

  • Molt xul·lo! I tinc moltes ganes de que arribi l'Encesa de Llums de Nadal i la Carta de Nadal.
  • L'espetacle molt xul·lo, molt entretingut. Nosaltres també esperem l'Encesa de Llums, i facin el tret de sortida de la Carpa de Nadal i els espectacles que l'acompanyen.

 

A Abrera hem comemorat el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal

 

A Abrera hem comemorat el Dia Internacional de la Infància amb un espectacle familiar a la Sala Municipal


Dia Internacional de la Infància

Des de l’Ajuntament d’Abrera contribuïm a donar a conèixer els drets que posseeixen les nens i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància.

La commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

 

El 1959 les Nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant, que englobava deu principis. Això va representar un gran avenç, però no n’hi havia prou per protegir els drets de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. El 1978 el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides una versió provisional d’una convenció sobre els drets dels infants.

 

Després de deu anys de negociacions amb governs d’arreu del món, líders religiosos, ONG i altres institucions, el 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant , el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991). Avui la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància.

 

Commemorem els Drets de la Infància amb gran varietat d’activitats programades durant tot el mes de novembre

 

El 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991).

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera commemorem el Dia Universal dels Drets de la Infància!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies