Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/07/2024 | 20:05 h
 • Manipulació d'Aliments
 • Formació Ocupació

Vols completar o millorar la teva formació? Obrim les inscripcions per al curs de manipulació d'aliments de carretoner que impartirem el dimecres 14 de desembre. Inscriu-t'hi!

Els curs està adreçat, principalment, a les persones desocupades del municipi inscrites al Servei Local d'Ocupació

17/11/2022

En l'aposta per la formació de la nostra ciutadania, des del nostre departament de Promoció Econòmica continuem amb l'oferta formativa programada pel 2022. En aquests moments tenim oberta la inscripció per a una formació de carretoner presencial que iniciarem durant el mes de novembre.

 

Si voleu realitzar les inscripcions, us podeu adreçar a les dependències del Departament de Promoció Econòmica, trucant al T.93 770 01 02 o enviar un correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat. A continuació us donem tots els detalls dels nous cursos que començarem en breu i dels que ja hem engegat durant aquest any 2022. Preneu nota!


Des del Departament de Promoció Econòmica treballem amb l'objectiu d'oferir un ampli ventall de cursos de diferents especialitats que recullin els interessos de les persones aturades del nostre municipi. La regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, destaca que "el mercat laboral requereix d’una preparació constant i, és per això, que des del Departament de Promoció Econòmica plantegem aquestes formacions. La nostra feina és aconseguir que tothom que s'adreci al nostre servei pugui trobar un lloc de treball i, amb aquest objectiu, any darrera any, programem formacions en funció d'aquelles peticions que el mercat laboral ens demanda i, tot i que tenim algunes que repetim perquè el nivell d'inserció al món laboral és alt. Animo tothom a consultar les formacions que oferim i s'inscriguin en aquelles que s'adeqüin al seu perfil professional".

 

Des de l'Ajuntament programem formacions en funció d'aquelles peticions que ens demanda el mercat laboral i el nivell d'inserció és alt. Animem tothom a consultar les formacions que oferim i a inscriure's en aquelles que s'adeqüin al seu perfil profesional.

A continuació us donem tots els detalls de les formacions que començaran properament i també podeu consultar el calendari dels cursos que tenim previst impartir durant aquest any 2022 a Abrera. Preneu nota i inscriviu-vos!  

 

 

 Consulteu el calendari dels cursos que tenim previst iniciar al nostre municipi durant l'any 2022. Properament us concretarem les dates d'inici de cadascuna de les formacions. Preneu nota i inscriviu-vos!

  

 

 CURS DE MANIPULACIÓ D'ALIMENTS

El dimecres 14 de desembre impartirem una formació presencial de Manipulació d'Aliments, en horari de 15.00h a 19.00h a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20). S'adreça a persones aturades i inscrites al Servei Local d'Ocupació.

 

Cartell Curs e Manipulació d'Aliments - 14 desembre 2022.jpeg

 

 

Més informació i inscripcions

Per formalitzar les inscripcions, podeu adreçar-vos directament al Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • Presencialment a la primera planta del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20)
 • Trucant al T. 93 770 01 02  
 • Per correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat  

 

Des del departament de Promoció Econòmica treballem amb l'objectiu d'oferir un ampli ventall de cursos de diferents especialitats que recullin els interessos de les persones aturades del nostre municipi i que facilitin la seva inserció laboral

   

 

CURS D'ACTIVITATS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

El curs, de 920 hores, va començar al gener i va finalitzar al juliol. Ha permès a les persones que l'han superat amb èxti, l'obtenció del certificat de professionalitat, adreçat a a persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya. Els i les alumnes també van realitzar el mòdul d'ofimàtica i un d'atenció al client.

 

El passat dilluns 4 d'abril vam iniciar el mòdul de comptabilitat en el qual l'alumnat aprèn tot el que fa referència al Pla general contable i a les aplicacions informàtiques de comptabilitat, amb un total de 120 hores. També s'han impartit els mòduls de nòmines i tresoreria, amb una durada de 90 hores cadascun d'ells.

 

Curs d'Activitats de gestió administrativa 2022 (5).jpg

 

CURS DE CONDUCCIÓ DE CARRETONS

Del dilluns 28 de febrer al divendres 4 de març vam realitzar un curs de Conducció de carretons, que ha permès a les persones participants l'obtenció del carnet de carretó frontal, retràctil i transpalet. La formació es va fer de forma presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 13.00 h, i va comptar amb classes pràctiques. Aquesta formació s'adreçava preferentment a persones majors de 18 anys, que es trobaven en situació d'atur i que estiguessin inscrites al Servei Local d'Ocupació d'Abrera.

 

CURS D'ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DE MAGATZEM

El dilluns 21 març, vam encetar el Curs de gestió de magatzem, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu. La formació amb durada de 310 hores teòriques i 80 hores de pràctiques en empreses, permet a les persones que el superin l'obtenció del certificat de professionalitat de nivell 3. El curs s'ha impartit de manera presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 14.00 h, i també es faran pràctiques en empreses. El contingut del curs ha inclós:
 • Organització de magatzems
 • Gestió de les operacions d'emmagatzematge
 • Optimització de la cadena logística
 • Pràctiques en empreses

Vols completar o millorar la teva formació? Consulta l'oferta de cursos que oferim a les persones desocupades del nostre municipi

 

CURS DE MONITORS/ES DE LLEURE

Des del dilluns 28 de març fins al dimarts 10 de maig de 2022 també hem impartit un curs de Monitors/es de lleure de 310 hores teòriques i pràctiques. Adreçat a persones majors de 18 anys, les classes en format presencial es van desenvolupar al Centre Polivalent del Rebato (Pl. del Rebato, 1), de dilluns a divendres en horari de 9.30 h a 13.30 h.

 

Curs Monitors i monitores de lleure.jpg

 

 CURS DE PREPARACIÓ PROVES ACTIC I

Del dimecres 16 de març al dijous 31 de març hem impartit un curs de preparació de les proves d'acreditació de competències en tecnologies de la informació la comunicació ACTIC de nivell I. S'ha fet de manera presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), els dilluns, dimecres i dijous en horari de 15.30 h a 18.40 h.

 

Curs d'ACTIC I.jpg

 

FORMACIÓ "COM TRANSMETRE LA TEVA MILLOR VERSIÓ"

El dijous 5 de maig passat, va finalitzar la formació presencial ''Com transmetre la teva millor versió", que enguany ha comptat amb un grup d'una dotzena de persones, que han participat en les 4 sessions realitzades a les aules de Promoció Econòmica, en horari de matí, de 9.30 h a 12.30 h. Van treballar l'autoconeixement personal per afrontar correctament les entrevistes de selecció i per definir els seus objectius professionals i personals.

L'activitat ha estat molt ben valorada pels i per les participants i tots recomanarien fer-la!

 

Formació presencial ''Com transmetre la teva millor versió

 

XERRADA PER A JOVES: 4 TIPS PER TROBAR FEINA A L'ESTIU SI ETS JOVE

El dimecres 25 de maig a les 17h, al departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera (primera planta del Mercat Municipal) va tenir lloc una xerrada informativa sobre la recerca de feina durant l'estiu, adreçada principalment al jovent del nostre municipi. També estava adreçada a les persones que tinguin entre 16 i 29 anys, que estiguessin buscant la seva primera feina, o pels pares i/o mares de joves i les persones que treballin amb persones joves. La xerrada informativa va ser gratuïta i forma part de la Presentació del Programa Referents d'Ocupació Juvenil. 

 

 

CURS DE DIRECTOR/ DE LLEURE

Fins al dimecres 25 de maig, es va impartir un Curs de Director/a de lleure. Es tracta d'una formació que combina formació presencial i online, amb un total de 320 hores lectives que es van distribuir de la següent manera:

 • 165 hores teòriques (85 presencials i 80 online)
 • 120 hores de pràctiques
 • 35 hores de projecte

La formació presencial es va realitzar a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 15.15 h a 19.15 h.

 

Curs Director/a de lleure  

 

SERVEIS AUIXILIARS DE RESTAURACIÓ

Fins al divendres 8 de juliol, es va impartir la formació de Serveis Auxiliars de Restauració, en format presencial, en horari de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Compta amb 120 hores teòriques i 80 hores de pràctiques en empreses. El contingut del curs ha inclòs servei bàsic de bar i restaurant, aplicació de normes i condicions higienicosanitàries i preparació de begudes, menjars ràpids i tapes. 

 

Curs d'Auxiliars de restauració - 11.05.22

 

CURS DE PREPARACIÓ PROVES ACTIC II

Del dilluns 30 de maig al dimecres 22 de juny, es va impartir la formació de preparació de les proves d'ACTIC II (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de nivell 2), en format presencial a les Aules de Promoció Econòmica, en horari de dilluns, dimecres i divendres de 16 h a 18.30 h.  En total el curs ha constat de 25 hores d'aprenentatge per a preparar les proves de competències de l'ACTIC II.

 

 

FORMACIÓ 'COM SUPERAR UNA ENTREVISTA GRUPAL AMB ÈXIT'

El dijous 9 de juny, de 9.15 h a 13.15 h va tenir lloc la formació presencial 'Com superar una entrevista grupal amb èxit', a les aules de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera (primera planta del Mercat Municipal). L'objectiu de la formació ha estat donar eines als i a les assistents per desenvolupar les competències necessàries per superar amb èxit aquesta tècnica de selecció, per accedir a qualsevol lloc de feina on s'utilitzi aquest mètode. 

 

 

FORMACIÓ PER  A COMERÇOS: INSTRAGRAM INICIAL PER A COMERÇOS, CREA DISSENYS VISUALS IMPACTANTS I APRÈN A VIRALITZAR-LOS,

GOOGLE MY BUSINNES, WHATSAPP BUSINESS, PAQUETERIA I APARADORISME

 

En total, enguany hem organitzat 5 cursos adreçats als i les nostres comerciants, subvencionats per Diputació de Barcelona, d'acord amb les preferències manifestades per l'Associació de Botiguers i Serveis d'Abrera. A continuació us detallem quins han estat les formacions impartides:

 

Pensat per potenciar la comunicació dels comerços locals des dels recursos que ofereix la xarxa social d'Instagram, van impulsar un curs presencial que es va realitzar els dimarts 5, 12 i 19 de juliol; i els dijous 7 i 14 de juliol, en horari de 14.30 h a 16.30 h, a les Aules de Promoció Econòmica. 

 

El dijous 15 de setembre, de 9.30 h a 14 h va tenir lloc la formació online 'Crea dissenys visuals impactants i aprèn a viralitzar-los', de 10 hores de durada, a la qual les persones que el van realitzar van aprendre a treballar amb Canva o Piktochart per viralitzar els seus dissenys a través de Pinterest Business.   

 

El dilluns 19 i dimecres 21 de setembre vam impartir el curs Google My Business per a comerços, en horari de 14.30 h a 16.30 h en format presencial a les aules del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera, a l'edifici del Mercat Municipal.  

 

També hem impartit la formació presencial adreçada també als comerços del municipi, WhatsApp Business, el dilluns 26 i dimecres 28 de setembre en horari de 14.30 h a 16.30 h també a les aules de Promoció Econòmica, a la primera planta de l'edifici del Mercat Municipal.

 

I finalment, hem organitzat dos cursos de Paqueteria i Aparadorisme respectivament, amb una durada de 4 hores cadascun, que s'han impartit en horari de 14.30h a 16.30h.

Curs d'Aparadorisme.jpeg

 

 

 COMERÇOS PARTICIPANTS A LES FORMACIONS IMPULSADES

DES DEL DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT D'ABRERA 

 
 • Eire School of English
 • Manualitats Alean
 • Papelería El Tiki
 • Carpinteria d'Alumini F. Aguilera
 • Globalmedic
 • VistaÒptica
 • Peixateria Dolz
 • Herboristeria Dietètica Martin
 • Fuiteria L'Antònia
 • Minerllum
 • Bambi Roba Infantil
 • Perruqeria Pamen
 • Bar Café Gloria - Casal Santa Maria de Vilalba
 • Llibreria i Espai Cultural La Figaflor
 • Librería y Papelería Abrera
 • Centro Amara
 • Farmàcia Eva Molina
 • Mariola Roba Íntima

 

 

CURS DE VETLLADOR/A INFANTIL

Del dijous 15 de setembre al dimarts 4 d'octubre estem impartint una formació presencial de vetllador/a infantil adreçada a persones que ja tinguin el títol de monitor/a de lleure o formació relacionada. Té lloc a les nostres aules de Promoció Econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal, de dilluns a divendres de 8.30 j a 11.30 h durant el mes de setembre, i de 8.30 h a 10.30 h els dies 3 i 4 d'octubre.

 

Alumnes del curs de vetllador-a infantil impartit durant el mes de setembre de 2022 a les aules de Promoció Econòmica d'Abrera.jpg 

 

CURS D'AUXILIAR DE MAGATZEM

 

Dilluns 17 d'octubre vam iniciar una formació presencial d'Auxiliar de magatzem, de 200 hores de durada, que s'allargarà fins al mes de desembre, adreçada a persones majors de 16 anys inscrites al Servei Local d'Ocupació.Les classes es realitzen en horari de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20),

 

Iniciem el Curs d'auxiliar de magatzem (3).jpg

 

CURS "FEM COMPTES EN EXCEL"

 

Del dilluns 17 al dilluns 31 d'octubre té lloc la formació presencial "Fem comptes en Excel", de 20 hores de durada, adreçada a persones majors de 16 anys inscrites al Servei Local d'Ocupació. Les classes es realitzen els dilluns, dimecres i divendres en horari de 15.30 h a 18.30 h a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20).

 

Iniciem el curs Fem comptes en Excel (2).jpg

 

FORMACIÓ DE CARRETONER

 

Del dimecres 9 al divendres 18 de novembre ha tingut lloc una formació presencial de Carretoners, adreçada a persones aturades inscrites al Servei Local d'Ocupació, la qual ha permés a les persones participants l'obtenció del carnet de carretó frontal, retràctil i transpalet. Les classes s'han realitzat de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 13.00 h a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20).

 

 

A Abrera, treballem per millorar la formació dels nostres veïns i veïnes! Apunteu-vos als cursos que impulsem des del nostre departament de Promoció Econòmica!

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies