Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 24/07/2024 | 03:04 h

A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària

Amb un circuit per a bicicletes instal·lat al pati de l'Escola Francesc Platón i Sartí

7/11/2022

Per una mobilitat sostenible i segura, des de les regidories d'Educació i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Abrera hem impulsat formació teòrica i pràctica adreça a l'alumnat de quart i cinquè de primària del nostre municipi, amb la col·laboració de la nostra Policia Local i el Servei Català de Trànsit.


El dimecres 2 i dijous 3 de novembre va tenir lloc l’activitat de Mobilitat segura pràctica, amb un circuit de bicis, al pati de l'Escola Francesc Platón i Sartí, adreçada als 6 grups de 5è de les 3 escoles abrerenques (Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Ernest Lluch i Escola Josefina Ibáñez) amb molt bona acollida per part de l'alumnat, el professorat i l'Ajuntament d'Abrera.

 

A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària

 

L'objectiu de la formació pràctica és que els nens i nenes passin una bona estona mentre aprenen a desplaçar-se com a vianants i conductors de bicicletes de manera segura en un entorn simulat. També que puguin observar els comportaments de risc dels vianants i ciclistes al circuit.

 

L'objectiu de la formació pràctica és que els nens i nenes passin una bona estona mentre aprenen a desplaçar-se com a vianants i conductors de bicicletes de manera segura en un entorn simulat.

 A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària


Valoracions molt positives

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera

“Des de l'Ajuntament d'Abrera fem una valoració molt positiva. Els alumnes de cinquè de primària de l’Escola Francesc Platón i Sartí estan fent un circuit per tal de consolidar un aprenentatge; la circulació i la mobilitat (en aquest cas sostenible, amb bicicleta), en uns circuits on intervé el Servei Català de Trànsit i la nostra Policia Local com agents instructors i formadors d’aquestes idees de mobilitat".

 

"Amb aquesta formació posem el focus en el coneixement de la normativa i les normes de circulació, que entenem que és la millor forma per moure’s per un municipi i que es faci de forma segura. Des de l’Ajuntament apostem per aquestes polítiques de formació, que milloren i fomenten la convivència. Nosaltres hem aprovat ara l'ordenança de circulació i això es consolidarà també amb aquestes iniciatives que estem fent amb el conveni amb el Servei Català de Trànsit, impulsant i consolidant aquest civisme l’hora de conduir i aquesta precaució a l’hora de fer-ho de forma segura i adient”.

 

Jesús Naharro: 'Des de l’Ajuntament apostem per aquestes polítiques de formació, que milloren i fomenten la convivència'.

 

Giulia Mirto, regidora d’Educació

“En el marc de l’educació per la mobilitat segura, hem pogut impulsar el curs de quart de primària (que el fan a l’aula) a fer vàries sessions de mobilitat segura amb ells i elles. I al cinquè curs (que és el que estem vivint avui) posen aquestes habilitats i coneixements en pràctica. El fet que ho puguin posar en pràctica ho fem perquè puguin saber de primera mà quines són les seves emocions quan agafen un vehicle de mobilitat personal (bé sigui un patinet o bicicleta)  o també a l’hora de passar un carrer. Saber quina és la seva sensació i saber percebre els perills que poden haver-hi al voltant i poder dominar-los".

 

"És una aposta que fem des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Abrera, conjuntament amb el Servei de Seguretat Ciutadana. Molt agraïts i agraïdes per l’acollida que estan fent els infants, que sembla que s’ho estan passant molt bé a l’hora que estan aprenent (que és l’objectiu principal). I molt agraïts també al Servei Català de Trànsit i, per suposat, a les escoles que des del primer moment s’han sumat a aquesta iniciativa i avui hem fet realitat, després de tota la situació de pandèmia que no ens ho havia permès”.

 

Guadalupe Marcos, regidora de Seguretat Ciutadana

"Aquesta activitat s’ha treballat conjuntament amb els departaments d’Educació i Seguretat Ciutadana, tenim personal dins de la nostra Policia Local, que te aquesta formació i te com a finalitat que les nenes i els nens de 4t y 5è de les nostres escoles Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch i Josefina Ibáñez, coneguin els perills que poden trobar-se al carrer i donar-los eines per saber com reaccionar amb les diferents situacions quotidianes que poden trobar-se o com ajudar a altres persones".

 

A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària

 

Agent per a la Mobilitat Segura de la Policia local d’Abrera

“Aquesta activitat consisteix en que els nens de cinquè aprenguin a anar en bicicleta pel carrer, a respectar les senyals i conèixer-les, respectar el pas de vianants i tot el que té preferència, las senyals obligatòries, diferenciar  les senyals d’obligació i les de precaució. Aquest circuit serveix per aprendre tot això. És molt important perquè ells ara començaran a anar sols pel carrer (els agrada molt anar en bicicleta) i és important que coneguin totes les senyals i tot el que es trobaran al carrer per poder anar amb seguretat”.

 

A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària

 

A Abrera apostem per la mobilitat segura a les escoles amb formació teòrica i pràctica de l'alumnat de quart i cinquè de primària

 

Professorat de les escoles d'Abrera

"Aquest taller dut a terme pel Servei Català de Trànsit conjuntment amb la Policia Local del nostre municipi i l'Ajuntament d'Abrera, que consisteix en un circuit de bicicletes dins el marc de la seguretat vial, és una manera pràctica de transmetre valors obre la mobilitat segura tant com a vianant com a usuari de la via pública. L'alumnat de les tres escoles d'Abrera ha pogut gaudir d'aquesta activitat al pati de la nostra escola i esperem continuar fent aquest taller als futurs cursos perquè els nens i nenes d'Abrera puguin ser millors usuaris i usuàries dels carrres".

 

“A nivell d’escola pensem que és una molt bona oportunitat perquè: primera que hi ha nens que no sempre poden fer ús de la bicicleta i  esdevé una oportunitat perquè puguin utilitzar-la, i també és important que coneguin una mica millor les senyals de trànsit, les normes. Tot això els pot anar molt bé tant com a vianant com a ciclistes.”

 

Alumnat de 5è curs de les Escola d'Abrera

 • “Avui estem fent un circuit de bicicletes a l’Escola Francesc Plató i Sartí, per practicar els senyals i aprendre com es condueix per la carretera perquè ho sapiguem quan siguem grans. Hem fet un circuit de ziga-zaga i hem fet vuits. I ara estem al circuit de les senyals per practicar per quan siguem grans.”
 • “Molt bé. Esperava aquest moment perquè sempre preguntava quan faríem el circuit de bicicletes i ja ha arribat aquest moment. Tots esperàvem això, la veritat.”
 • “Hem fet un circuit de bicicletes i ha estat molt xulo i ens hem divertit molt”.
 • “Hem aprés la transició de semàfors, l’STOP , etcètera”.
 • “Aquesta activitat és molt divertida i m’agradaria fer-la una altra vegada”.

 

A Abrera apostem per la mobilitat segura!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies