Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 20/06/2024 | 16:22 h
 • 25N 2022 Abrera - Cartell Programació 1

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats. Gràcies a totes i tots!

Divendres 25 de novembre vam celebrar l'acte institucional del 25N i diumenge dia 27, la V Marxa d'Abrera contra les violències masclistes

28/11/2022

Abrera diu prou! Amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de les violències vers les dones, que es commemora el 25 de novembre, des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera hem programat per aquest mes de novembre diverses activitats i iniciatives. Divendres 25 de novembre, vam celebrar l'acte institucional amb la lectura del manifest, i la presentació del Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista 2022, que a partir d'aquest dimarts 29 de novembre es podrà veure a la Biblioteca Josep Roca i Bros.

 

També hem presentat la Xarxa Violeta, a la qual podeu adherir-vos als enllaços que trobareu a continuació, i diumenge 27 de novembre prop de 500 persones hem omplert els carrers d'Abrera per tornar a dir Prou! en la V Marxa d'Abrera contra les violències masclistes! Gràcies a totes i tots per la vostra participació!


 

Divendres 25 de novembre: Acte institucional del 25N, Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista de 2022 i presentació de la Xarxa Violeta.

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Divendres 25 de novembre, a les 18.00 h vam celebrar a la Sala Municipal (c. Casamada, 12) l’Acte Institucional 25N i el Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista 2022. La presentació va anar a càrrec de la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montserrat Navarro, seguida de la benvinguda a càrrec del nostre alcalde, Jesús Naharro.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Seguidament, alumnat de l'Institut Voltrera d'Abrera va llegir la Declaració institucional del 25N. El podeu escoltar a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

També va haver-hi el parlament de la presidenta de l'Associació Abrera contra la Violència de Gènere, Anna Díaz, i la tècnica municipal d'Igualtat, Esther Reales, juntament amb la col·laboració del Casal de Joves, va fer la presentació del Memorial a les víctimes de violència masclista 2022, que es va poder veure al vestíbul de la Sala Municipal, i que del dimarts 29 de novembre de 2022 al 29 de gener de 2023 es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca Josep Roca i Bros (c. Federico Garcia Lorca, 17). Posteriorment es va presentar la Xarxa Violeta, i també es van poder visionar diversos vídeos.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats 

 

 

Xarxa Violeta d’Abrera: Pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes.

 

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera es crea la Xarxa Violeta, que s’estableix com a pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes tot impulsant el desplegament d’estratègies en col·laboració amb la ciutadania en el seu conjunt, per fer front a les violències patriarcals de manera més eficaç i socialment compromesa. La Xarxa violeta pretén ser una eina de sensibilització de tota la societat envers les violències masclistes, així com també, esdevenir un símbol de compromís i consens ciutadà per la lluita en l’erradicació d’aquesta xacra social.

 

És del tot necessari doncs, que tota la societat prengui una resposta unitària des d’una postura ferma de tolerància zero davant qualsevol actitud masclista i que es doni total suport a les víctimes per tal de no deixar espai ni llicència a continuar exercint cap tipus de violència envers les dones ni cap a les persones que no compleixen la cisheteronormativitat patriarcal (persones del col·lectiu LGTBIQ+).

 

És per això, que dins de les actuacions i estratègies per erradicar les violències masclistes, no podem obviar la necessitat d’implicar a tota la ciutadania en el seu compromís per col·laborar des de la pròpia responsabilitat individual i social envers aquesta realitat. D'aquesta manera, les persones, entitats i associacions, partits polítics, comerços, empreses i centres educatius i socials adherits, es comprometen a posar-se a disposició de la ciutadania, mitjançant el compliment dels acords de la Xarxa Violeta, per l’avenç cap a una societat lliure de violències contra les dones i persones LGTBIQ+ amb el compromís d’assolir un municipi 100% feminista.

 

 

Xarxa Violeta d’Abrera - Pacte ciutadà per una Abrera lliure de violències masclistes

Diumenge 27 de novembre: prop de 500 persones hem omplert els carrers d'Abrera amb la V Marxa contra la violència masclista, i també hem pogut gaudir de l'Espai Igualtat de Ràdio Abrera i el concert de "Amb Cor de Gospel".

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Diumenge 27 de novembre al matí hem celebrat la cinquena Marxa contra la violència masclista d’Abrera. Prop de 500 persones de totes les edats hem passejat pels carrers d'Abrera en una nova marea violeta per tornar a dir "Prou! a les violències masclistes" . La marxa ha començat a la plaça de la Constitució, on la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montserrat Navarro, i el nostre alcalde, Jesús Naharro, han donat la benvinguda i, seguidament, diverses integrants de l'Associació Abrera contra la violència de gènere han llegit la Declaració institucional del 25N.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Ha estat una caminada popular amb un recorregut de 5 km interurbans, que ha finalitzat a la plaça de Pau Casals, on totes les persones participants van rebre una ampolla d'aigua i fruita, i vam poder gaudir dels balls de l'entitat Vive y Baila. La caminada també ha comptat amb la col·laboració del Centre Excursionista d'Abrera, l'Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera i l'entitat Vive y Baila. A totes i tots moltes gràcies per la vostra participació!

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

“La ciudadanía en la V Marxa contra la violencia machista ha respondido de forma masiva, de forma ordenada y reivindicativa. Hemos dado una vuelta por el municipio con una cabecera llevada por nuestras niñas y también por la Asociación. En el evento a participado Protecció Civil, el Centro Excursionista de Abrera, Vive y baila, la Associació contra la Violència de Gènere y nuestra regidoría completamente implicada para seguir transmitiendo este mensaje para que podamos normalizar una sociedad plenamente igualitaria. Y lo será, cuando hombres y mujeres tengamos los mismos derechos y dejen de estar sometidas a las agresiones de este sistema patriarcal que es disfuncional. Y reclamamos que se corrija y elimine, en una jornada dónde nos damos una vuelta por el municipio y grita os a cada rincón, plaza y calle nuestro mensaje: ¡No a la violencia machista!”.

 

Montserrat Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

“Espectacular. Hem tornat a sortir al carrer, la gent a tornat a sortir. Explicar el nou projecte que tenim perquè volem fer més pel nostre municipi i sumar, i sumar és fer xarxa. Hem fet la xarxa violeta d’Abrera i la idea és una unió de totes les entitats, comerços a títol individual… fer una xarxa comuna d’Abrera on qualsevol persona que pugui patir violència, pugui accedir en un lloc on tindrà un distintiu i pugui entrar en un lloc segur. Donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat a fer possible aquesta marxa violeta. No ens cansarem de dir prou a les violències masclistes i hem d’estar junts i sumar en contra d’aquestes violències, aquesta xacra que tenim avui en dia. Agrair a l’Associació contra la violència de Gènere la feina que fan cada dia i des d’aquí agraïm el seu acompanyament durant tot l’any a la nostra regidoria de feminisme i igualtat i LGTBIQ+. Donar les gràcies a tota la gent que fa possible aquest acte i els actes que s’han fet durant tot el mes. Hem tingut a Protecció Civil, a la Policia Local, al Centre Excursionista d’Abrera, Vive y baila, Amb Cor de Gospel, Big Friday, Serveis Socials… a tota la gent que ha fet possible aquesta V Marxa. I esperem que l’any que ve, vingui més gent i continuarem fent-la".

 

Anna Díaz, presidenta Abrera contra la Violència de Gènere

“És molt gratificant veure com la gent es volca, cada vegada hi ha més participació i conscienciació. Després de la guia ara comptem amb la xarxa. Molt agraïda a tothom”.

 

Persones participants a la V Marxa Abrera contra les violències masclistes

 • Hem vingut, hem escoltat el que han dit des de l’Ajuntament, hem fet el minut de silenci i ara estem fent la caminada i cridant ‘fora violència’”
 • “Fora violència! Tots som iguals! Al cole vam treballar just això: no al sexisme i que tots som iguals i na sabem una mica del tema.”
 • “Reivindiquem que les dones no pateixin violència masclista”.
 • “Nos tenemos que concienciar todos del problema que hay. Que los niños pequeños se conciencien y tengan una base des de casa y el colegio"
 • "Tienen que saber poner sus límites porque a veces los padres no somos conscientes y no podemos estar con ellos siempre. Y que tengan esa base es muy importante”.
 • “Ser conscients del que passa a la societat y perquè ho vegi ja de petita”.
 • “És important sobre tot per la gent jove i que vegin que nosaltres estem involucrats en tot això. Enviar el missatge de que aquest és un problema que hem de solucionar tots, nens i nenes; tots.”
 • “Hay que apoyar la causa siempre. Por todas las mujeres, por todas nosotras.”

 

Delfina Duarte, integrant de l'Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil d'Abrera

“Nosaltres sempre acompanyem, som els primers contactes amb els veïns i veïnes quan pateixen alguna emergència. Sempre ens coordinem amb la Policia Local i amb el SEM. Intentem col·laborar amb qualsevol cosa que necessiti el municipi, sempre estem presents

.

Carles Ponts, integrant del Centre Excursionista d'Abrera

“Intentem ajudar a que tot el recorregut es desenvolupi amb seguretat i tranquil·litat. Ajudar si alguna perdona té algun problema, fer d’escombra i ajudar a tothom a continuar. El Centre té les seves activitats esportives però també en realitzem de socials, com aquesta que cada any col·laborem i volem continuar ajudant”.

 

Per a més informació podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del divendre 25 de novembre, amb la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro i la tècnica municipal, Esther Reales, amb la lectura de la declaració institucional a càrrec de la presidenta de l'Associació Abrera contra la violència de gènere, Anna Díaz,  fent clic aquí, o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

El manifest també es va llegir dijous 24 de novembre a l'inici de la sessió plenària ordinària de l'Ajuntament d'Abrera, per part de diverses integrants de l'entitat Abrera contra la violència de gènere.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional per l'eradiació de les violències envers les dones - Lectura del manifest al ple municipal a càrrec de l'Associació Abrera contra la violència de gènere

 

 

També diumenge 27 de novembre, a les 12.04h del migdia, Ràdio Abrera ha emés l’edició de novembre de l'Espai Igualtat, l'espai de col·laboració amb el Servei Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ al qual, cada darrer diumenge del mes, parlem de dones, feminismes, equitat i del col·lectiu LGTBI amb la Secció Violeta i la Secció LGTBIQ+. El podreu sintonitzar al 107.9 de l'FM, a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils.  

 • Podeu recuperar els podcast de tots els programes a la l'apartat d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ en aquest mateix espai web  fent clic aquí.

Espai Igualtat a Ràdio Abrera

 

Finalment, diumenge 27 de novembre, a les 18.00 h, hem pogut gaudir del concert de Amb Cor de Gospel contra les violències masclistes a la Sala Municipal (c. Casamada, 12) obert a tothom. L'entrada ha sigut solidària, amb recollida d'aliments i productes a benefici de Càritas Abrera

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

 

Il·luminació de color violeta

Del dilluns 21 a diumenge 27 de novembre s''ha il·luminat de color violeta la façana de l’Ajuntament i la rotonda del Rebato en commemoració al 25 de novembre, Dia Internacional per l'eradicació de les violències envers les dones.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre hem commemorat el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Abrera s’il·lumina de violeta en el mes en que es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista

  

 

Del dilluns 7 al dilluns 28 de novembre (ambdós inclosos): Exposició "Dones del Mar"

Del dilluns 7 al dilluns 28 de novembre, l'aparador temàtic de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera (C. Federico Garcia Lorca, 17), ha estat dedicat a la mostra "Dones del Mar" de Sandra Uve. Es tracta d'una exposició que reflecteix el compromís de l'autora sobre perspectiva de gènere i ciència i amb el mediambient. Està produïda per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i va començar la seva itinerància amb motiu de la commemoració, l'11 de febrer, del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Ara la podrem gaudir a Abrera!

 • Per a més informació podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dimarts 08/11/22 sobre l'exposició "Dones del Mar" de Sandra Uve fent clic aquí

 

Exposició Dones de Mar. Biblioteca Josep Roca i Bros. Octubre 2022

 

Consulteu l'Especial Biblioteques del 25N de 2022 de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l'Oficina de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona

També podeu consultar l’enllaç de l’Especial Biblioteques 25N-2022, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones, elaborat conjuntament per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona. En aquest especial 25N s’ofereixen, a més, diversos continguts i recomanacions en forma d’assaigs, novel·les,  pel·lícules, contes, còmics, blogs, etc., per contribuir a la visibilitat de les opressions i violències envers les dones

 

 

 Abrera diu prou! Durant tot el mes de novembre hem impulsat tot un seguit d'activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per l'erradicació de les violències masclistes. Gràcies a totes i tots per participar-hi!

 

Dijous 3 de novembre. Presentació del llibre "Mi embarazo y mi parto son míos"

Dijous 3 de novembre, a les 18.00 h, s'ha presentat a La Figaflor Llibreria-Espai Cultural (Pl. de Rafael Casanova, 3), el llibre “Mi embarazo y mi parto son míos” amb la seva autora, Marta Busquets.

 

Presentació del llibre Mi embarazo y mi parto son míos de Marta Busquets Gallego.jpg

 

Assistim al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Divendres 4 i dissabte 5 de novembre es va celebrar a Cornellà de Llobregat el 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, del qual Abrera hem estat subseu, sota el lema #weareone #somuna #somosuna. La regidora d' Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montserrat Navarro, la tècnica del departament, Esther Reales, i la cap d’Àrea d’Acció a les Persones, Silvia Ros, així com diverses dones d'Abrera van assistir al Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que enguany ha arribat a la sisena edició, en un escenari completament diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai.

 

Montserrat Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

La valoració per part de la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montserrat Navarro, ha estat molt positiva perquè "ha estat un espai de gran participació i una gran oportunitat de poder debatre i reflexionar sobre la situació actual de la dona en diferents àmbit, les desigualtats de gènere i sobretot de com treballar la manera d’eradicar-les i de continuar avançant cap a la plena igualtat".

 

Abrera va ser subseu d’aquest congres amb un dels 6 àmbits que s’han treballat en aquest congres i, segons Navarro, és motiu per "donar les gràcies a totes les persones que van participar en la nostra activitat pre congresual sobre l’àmbit de l’Empoderament sexual i reproductiu, i que va ser guiada per la Míriam Alemán Calatayud, professional àmpliament reconeguda en el sector de la igualtat i en tots els àmbits treballats durant aquest congres com han estat la violència masclista, l'empoderament sexual i reproductiu, la salut, maternitats, dones en el futur del treball i trajectòries vitals de les dones. No em puc oblidar el nostre lema sota el que hem treballat aquest 6 congrès #weareone #somuna #somosuna".

 

Finalment la nostra regidora ha volgut "posar en valor més que mai el moviment i valors feministes que tenim per continuar treballant per la igualtat i continuar sent una comarca i municipi de referència com som, 100% feminista".

 

Assistim al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

 

En una comarca declarada feminista, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament de polítiques públiques per la igualtat de gènere, i on el moviment feminista continua més viu que mai, el 6è Congrés de les Dones ha permès omplir la comarca de debats, espais de participació i reflexió entorn als sis àmbits que estructuren el Congrés i que us detallem a continuació:

 • Violència masclista
 • Empoderament sexual i reproductiu
 • Salut
 • Maternitats
 • Dones en el futur del treball
 • Trajectòries vitals de les dones

Assistim al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

 

Diumenge 13 de novembre. Trobada de Dones i representació de "Somnis de Teatre" amb la Cia. Els Carlins de Manresa

Diumenge 13 de novembre, de 12.00h a 14.00h a l'Hotel d'Entitats d'Abrera (pl. de les Escoles Velles s/n) es va dur a terme una Trobada de Dones a Abrera oberta a totes les dones d’Abrera i rodalies i una  xerrada de conscienciació sobre la violència psicològica i vicària. A petició de l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere, es va organitzar aquest esdeveniment per facilitar-les-hi un espai de trobada amb la Federació de Dones de Badalona, qui les van convidar uns mesos enrere a Badalona per compartir experiències i projectes.

Com a nexe d’unió amb l’AAcVG tenen a la Josefina Blanco Caro, la psicòloga amb qui fan les teràpies de grup des de fa anys (anteriorment, va ser psicòloga del SIAD, derivada des del Consell Comarcal, prèvia a la licitació actual) La Josefina és la presidenta de la Federació de Dones de Badalona i es va oferir a poder fer una xerrada a Abrera i trobar-se de nou. Des de l’Ajuntament d’Abrera les hem convidat a poder conèixer una mica més el nucli històric del municipi amb una visita guiada per la Teresa Morral i posteriorment, assistir al teatre amb invitacions per a totes elles.

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Veïnes d'Abrera i també dels municipis veïns, s'hi van sumar a la iniciativa, que va comptar amb un molt bon recolzament per part de les assistents:

 • Una bona opció, una bona idea. És molt interessant des de diferents perspectives que hi hagi un intercanvi, una trobada de dones de Badalona i Abrera. S’ha abordat molt bé el tema del feminisme. Hem descobert coses noves i penso que ha estat una bona iniciativa per part de l’Ajuntament d’Abrera
 • “Para mi es un crecimiento personal. Es un espacio para todas las mujeres en el cual podemos intercambiar conceptos, esclarecer ideas, abrirnos luces y poder seguir adelante con nuestra lucha y nuestra fuerza
 • “Como Federación de dones de Badalona es importantísimo la invitación de las compañeras de la Asociación Contra la Violencia de Género de aquí de Abrera. Nosotras lo que hemos intentado siempre es trabajar en “xarxa”, es decir, identificar las carencias que tenemos y que sufren las mujeres, visualizarlas y compartirlas porque es de mantener unos objetivos y de hacer ver a otras mujeres que piensan que no están sufriendo algún tipo de violencia detectarlas gracias a la unión con otras mujeres que las han vivido. En estos encuentros estas violencias emergen y emergen en mujeres que piensan que nunca las han sufrido. Por tanto, son importantísimos estos encuentros para compartir, para visualizar, para estar juntas y unidas, porque no hay nada más fuerte que un tejido unido de mujeres y que podamos reconocer las violencias y luchar contra ellas”
 • “Esto tendría que haber empezado hace muchos años. Veo bien esta iniciativa, pero nos coge mayores porque ya no tenemos maridos. Y la que más o la que me os sufrió mucho. Lo veo bien para que la juventud se implique y le sirva para el día de mañana y que vayan con los ojos bien abiertos”
 • Hay que tener respeto, tanto el chico como la chica. Respetar vuestras opiniones, es básico.”

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha considerat que aquestes iniciatives “tenen una importància vital per tal d’aconseguir un futur igualitari al nostre municipi on les dones i els homes tinguin les mateixes oportunitats i creixin de manera igualitària pel que fa a les seves esperances de futur. Ens hem unit amb Badalona i Santa Coloma de Gramenet, amb l’objectiu de dur a terme aquesta política de fer xarxa, de donar a conèixer i establir fortaleses en les polítiques feministes, per tal de que les noves generacions tinguin molt arrelat aquesta política igualitària”.

 

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montserrat Navarro, ha explicat que “a través de l’ Associació contra la violència de gènere d’Abrera es va fer un intercanvi amb Badalona, per poder ampliar la xarxa i conèixer més gent, a més dones. És el més important, conèixer més dones per poder abarcar i arribar a més municipis i tenir una gran xarxa de dones per poder treballar el tema de les violències però també sobre els drets de les dones. És un treball que s’ha de fer durant tot l’any i hem d’estar totes unides. El que hem fet és conèixer més gent, gent de Badalona, de Santa Coloma i les nostres dones d’Abrera".La psicòloga i ponent de la xerrada, Josefina Caro, ha explicat que l'objectiu d'aquest tipus d'iniciatives és “que las mujeres se fortalezcan, que luchen por sus derechos. En esta reunión el objetivo principal es establecer redes entre las mujeres, porque estamos llegando a un punto dónde el feminismo se le está atacando por muchas partes, se han destruido muchas de las redes que las mujeres habían construido en los últimos 30/40 años. Por eso es importante que las mujeres nos sigamos uniendo y estemos unidas en la lucha contra la violencia patriarcal, y que la empezamos a llamar por su nombre y tiene muchas ramas y muchos tentáculos".

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

També diumenge 13 de novembre, a les 18.00 h, la Sala Muncipal (c. Casamada, 12) va acollir la representació de l’obra “Somnis de Teatre” a càrrec de la Companyia Els Carlins de Manresa, amb una gran acollida per part del públic abrerenc. L'obra, basada en ‘Stage Door’ (1936) d’Edna Ferber i George S. Kaufman, s'emmarca en el Nova York de la dècada dels anys 30, on un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights, s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant dels obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama; totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

 

Dimecres 16 de novembre. Xerrada Maternem a Abrera: "Continuar en unió quan tenim fills/es"

Dimecres 16 de novembre, a les 17.30 h, i dins el cicle Maternem a Abrera, es va oferir a la Casa de Cultura (c. Federico Garcia Lorca, 17) la xerrada “Continuar en unió quan tenim fills/es” a càrrec de Sílvia Marín, adreçada a famílies amb fills i filles de 0 a 6 anys.

A la xerrada es va comentar que quan neix un fill també neix una família i això comporta que cada membre hagi de trobar el lloc en aquesta nova situació. En un puzle de dos apareix una nova peça i tots/es ens recol·loquem. Com es creï aquest nou ordre i com es mantingui en el temps serà determinant per a la relació de parella.

 

Xerrada Maternem a Abrera:

  

 

Dimecres 9, dijous 10 i dijous 17 de novembre vam realitzar Tallers de pintada de llibres violetes dins el Projecte Comunitari “Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista 2022”

Per quart any consecutiu, el municipi d’Abrera es volca en el projecte comunitari per a la realització del Memorial a les víctimes mortals de la violència masclista, enguany amb la realització d’una nova proposta d’art-denúncia amb la pintada de llibres violeta. Per participar en l’el·laboració del projecte d’aquest any, s’han programat tres tallers oberts a la ciutadania que s'han dut a terme en els següents dies i horaris:

 • Dimecres 9 de novembre de 17.00 h a 19.00 h al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1)
 • Dijous 10 de novembre de 16.30 h a 18.30 h al Casal de la Gent Gran (rbl. del Torrentet, 8)
 • Dijous 17 de novembre de 18.00 h a 20.00 h a la Sala A de l’Hotel d’Entitats  (pl. de les Escoles Velles s/n)

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Taller pintada de llibres violeta a l'Hotel d'Entitats

 

Dissabte 19 de novembre vam gaudir de l'espectacle familiar "Contes de color violeta", un Punt Lila al Mercat Municipal i el monòleg jove "Degenérate mucho"

Dissabte 19 de novembre, a les 11.00 h, la Sala d’Actes de la Casa de Cultura (c. Federico Garcia Lorca, 17) va acollir l’espectacle familiar "Contes de color violeta, contes per fer front a la desigualtat de gènere" amb la companyia En clau de clown, adreçat a infants a partir de 4 anys i les seves famílies.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats -

 

També dissabte 19 de novembre, durant tot el matí, de 9.30 h a 13.30 es va instal·lar un Punt Lila al vestíbul del Mercat Municipal d’Abrera (c. Manresa, 20) a càrrec de l'Associació Abrera contra la Violència de Gènere.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Punt Lila al Mercat Municipal d'Abrera

 

I finalment també dissabte, a les 22.00 h a la Sala Municipal (c. Casamada, 12), es va representar l’espectacle teatral “Degenérate mucho” de Las XL Amb aquest nou espectacle, plenes d'arguments, sense abandonar el sentit de l'humor i la música en directe que les caracteritza, Las XL afronten l'àrdua tasca de tornar a desconstruir-se, des d'una perspectiva feminista, per ressorgir millorades, convidant-nos a participar en un festí de llàgrimes i riures, de contradiccions personals i col·lectives, d'imposicions i rebel·lia.

 • Per a més informació podeu sentir l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dijous 17/11/22 amb les XL fent clic aquí

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Espectacle

 

Dimarts 22 i dimecres 23 de novembre: Tallers xapes i tote bags feministes al Casal de Joves

En col·laboració amb el Servei de Joventut, dimarts 22 de novembre i dimecres 23 de novembre, de 17.30 h a 19.30 h hem dut a terme al Casal de Joves d'Abrera (pl. del Rebato, 1) dos tallers de xapes i tote bags feministes, amb missatges com "Ens volem lliures!" o "Juntas somos más".

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Taller jove de tote bags feministes

 

 

Dijous 24 de novembre: Monòleg "Ellas #cosasdechicas" adreçat a alumnat de 3r i 4r d'ESO de l'Institut Voltrera, Punt Lila al Centre Polivalent i assaig obert d'"Amb Cor de Gospel"

Dijous 24 de novembre, de 12.00 h a 13.30 h a la Sala Municipal (c. Casamada, 12),l'alumnat de 3r i 4t de la ESO de l'Institut Voltrera ha pogut gaudir del monòleg Elles #cosasdechicas de la Companyia La Melancòmica, que torna a Abrera per tractar, a través de píndoles teatrals de l’obra, la prevenció de les violències masclistes amb un espai debat final amb l’alumnat.

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Activitat de La Melancòmica amb l'Institut Voltrera a la Sala Municipal

 

També dijous 24 de novembre, de 16.30 h a 20.30 h s’ha instl·lat un Punt Lila al Centre Polivalent del Rebato (pl. del Rebato, 1).

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Punt Lila al Casal de Joves

 

I de les 20.00 h a les 21.30 h, també al Centre Polivalent, s'ha fet un Assaig Obert  amb l’entitat "Amb Cor de Gospel". Totes i tots hi esteu convidats/des!

 

Abrera diu prou! Durant el mes de novembre commemorem el Dia Internacional contra les violències envers les dones amb diverses activitats - Assaig obert de l'entitat  

 

 

Abrera diu prou! Des de l'Ajuntament d'Abrera convidem la ciutadania a participar de totes les activitats programades enguany amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per l'erradiació de les violències masclistes

 

25N 2022 Abrera - Cartell Programació 1.jpeg

25N 2022 Abrera - Cartell programació 2.jpg

                                         

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies