Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 22/05/2024 | 18:08 h
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (7)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de porteig ergonòmic amb Gemma Guillamon
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi

  + 15

 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de salsa amb nadons amb Loli Blanco
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (3)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (2)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de salsa amb nadons amb Loli Blanco (2)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (4)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (6)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (5)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (3)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (2)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (5)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (6)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (4)
 • Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de salsa amb nadons amb Loli Blanco (3)
 • Lactància materna

Abrera amb les nostres famílies! Visibilitzem l'alletament matern amb diverses xerrades i activitats programades dins la Setmana de la Lactància Materna 2022

21/10/2022

Un any més, del 16 al 21 d’octubre, hem tornat a celebrar la Setmana de la Lactància Materna al nostre territori, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord: Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

 

Les nostres famílies han participat a les diferents propostres programades: xerrades sobre fisioteràpia respiratòria infantil i el rol de la parella durant el puerperri i la lactància, i tallers de porteig ergonòmic i salsa amb nadons. Moltes gràcies a totes i tots!


Durant una setmana s'han celebren diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer  la lactància materna i els seus beneficis.

Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión (6).jpeg

Amb l’objectiu de donar visibilitat a l’alletament matern, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l´ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord, ens hem unit novament en favor de la lactància materna. Durant una setmana hem celebrat diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer la lactància materna i els seus beneficis tant per a la mare com per al nadó.

Amb el lema “Impulsem la lactància materna. Recolzant i educant”, l´Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna (WABA, en anglès) organitza cada any  des del 2002 la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Aquest any s'ha centrat en enfortir la capacitat que tenen els diferents àmbits implicats en protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en diferents nivells de la societat.

Els objectius a nivell internacional són:

 • Informar a les persones del seu paper en l´enfortiment de la cadena efectiva com a suport de la lactància materna.
 • Establir la lactància materna com a part d’una bona nutrició, seguretat alimentària i reducció de les desigualtats.
 • Interactuar amb persones i organitzacions de tota la cadena efectiva de suport a la lactància materna.
 • Incidir a l’acció per enfortir la capacitat dels actors i els sistemes per un canvi transformador.

Durant tota la setmana, la Lactància Materna ha estat present al Baix Llobregat Nord i la FHSJDM ha treballat també per aquests objectius amb xerrades i tallers en directe, juntament amb els tradicionals concursos de fotografia i dibuix per a tothom. Gràcies a tothom que hi ha participat!La Setmana de la Lactància Materna a Abrera: apostem per acompanyar les nostres famílies amb una àmplia oferta d’activitats gratuïtes.

Un any més, des de les regidories de Salut, d’Infància i d’Igualtat de l’Ajuntament d’Abrera hem ofert diverses propostes al nostre municipi per promoure l’alletament matern i la divulgació dels seus beneficis.

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, ha explicat que “un any més apostem per acompanyar les nostres famílies durant la Setmana de la Lactància materna a Abrera amb una àmplia oferta d’activitats que permet no només donar informació a les dones i famílies; sinó també a tothom qui estigui familiaritzat o acompanyant la lactància. També a tothom qui s’interessi per aquesta etapa vital. Des de la Regidoria d’infància seguirem apostant per una oferta de qualitat i acompanyant a les nostres famílies al llarg de la vida, posant les cures al centre i amb perspectiva feminista alhora que acollint la diversitat”.

 

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro, ha destacat que “aquest any continuem  per la nostra aposta en col·laborar en la Setmana de la Lactància materna apropant a les nostres famílies  propostes d’activitats i xerrades què posen en valor la importància de la lactància materna i tots els  seus beneficis que genera tant per les mares com també pels nadons. Des de les regidories que participem en aquest projecte volem visibilitzar el valor del vincle i unió que es genera a la família durant el període de la lactància, i és per això que convidem i animem a totes les famílies a participar en les propostes que ens ofereix la setmana de la lactància.”

Les activitats de la Setmana de la Lactància Materna que han tingut lloc al nostre municipi, s'han celebrat a la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17). Totes han estat gratuïtes i s'han realitzat amb inscripció prèvia online o el mateix dia abans de l’inici de l’activitat. Les repassem a continuació:

 

Dilluns 17 d'octubre, a les 17.30 h Raúl Carrión va oferir la xerrada "Fisioteràpia respiratòria, fora mocs!” adreçada a l’etapa d'embaràs i famílies amb fills i filles de 0-3 anys.

 

Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada Fisioteràpia respiratòria, fóra mocs a càrrec de Raúl Carrión.jpeg

 

Dimecres 19 d'octubre, a les 10.00 h vam organitzar un taller de “Porteig ergonòmic” a càrrec de Gemma Guillamón, adreçat a l’etapa d'embaràs i a famílies amb fills i filles de 0-2 anys.

Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de porteig ergonòmic amb Gemma Guillamon.jpeg

 

També dimecres, 19 d'octubre, a les 17.30 h, Marina Rinaldi va oferir la xerrada “El rol de la parella durant el puerperi i la lactància”, adreçada a l’etapa d'embaràs i famílies amb fills i filles de 0-2 anys.

 

Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Xerrada El rol de la parella durant la lactància i el puerperri a càrrec de Marina Rinaldi (5).jpeg

 

I finalment, dijous 20 d'octubre, a les 18.00 h, vam oferir un taller de “Salsa amb nadons” a càrrec de Loli Blanco, adreçat a famílies amb nadons de 0-2 anys. 

 

Setmana de la Lactància Materna 2022 a Abrera - Taller de salsa amb nadons amb Loli Blanco.jpeg

 

 

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, un centre de referència a la zona

 

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, està situat a la comarca del Baix Llobregat i dóna servei a una població de referència d’uns 160.000 habitants.

 

És una fundació de titularitat privada que forma part del SISCAT (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a les comarques del Baix Llobregat Nord (Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes), Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d'Hortons), Anoia (Masquefa, El Bruc) i Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).

 

Abrera amb les nostres famílies! Des de l'Ajuntament agraïm a totes les persones la seva participació a les activitats organitzades amb motiu de la Setmana de la Lactància Materna de 2022. Gràcies Abrera!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies