Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 30/11/2023 | 13:04 h
  • A Abrera commemorem un any més el Dia Mundial contra el Càncer de Mama
  • Cancer de mama
  • festival vs cancer

A Abrera commemorem un any més el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

19/10/2022

Avui dimecres 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada per sensibilitzar sobre el tipus de càncer més freqüent en dones.  Al nostre municipi, des de la junta local d'Abrera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Abrera i l'Associació Vikingos del 600 del Baix Llobregat, s'ha programat per aquest diumenge 23 d'octubre, el tradicional Viatge Solidari, una taula informativa i venda de productes relacionats amb la prevenció del Càncer de mama a la plaça de Pau Casals.


'El rosa és més que un color'

Enguany amb el lema 'El rosa és més que un color', el proper diumenge 23 d’octubre a la plaça Pau Casals, a la vorera del carrer dels Rosers, l'Associació Contra el Càncer d'Abrera instal·larà de 10.00 h a 14.00 h, una taula informativa i de venda de productes relacionats amb la prevenció del Càncer de mama per a recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia.

 

Viatge Solidari, a càrrec de Vikingos del 600

El proper diumenge 23 d'octubre al matí podrem participar en el Viatge Solidari gràcies a la col·laboració dels Vikingos del 600 del Baix Llobregat, que passejaran a tothom que hi vulgui col·laborar en els seus cotxes clàssics. La presidenta de l'Associació contra el càncer d'Abrera, Maribel Vargas, ha explicat  en declaracions a Ràdio Abrera que aquest viatge solidari "consisteix que venen els Vikingos del 600 altruistament, ens dediquen el seu temps de manera desinteressada, posen la benzina i les seves hores. La gent puja per 1 € al cotxe que els hi faci més il·lusió i quan hi ha una colla, surten pel poble a fer una volta totes i tots plegats. Els hi fa molta il·lusió, sobretot a la canalla... i als que no som canalla també!".

 

"Els Vikingos del 600 del Baix Llobregat, ens dediquen un any més el seu temps de manera desinteressada, posen la benzina dels cotxes clàssics i les seves hores".

 

Podeu escoltar l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera sobre aquest tema, amb la Maribel Vargas, fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina. 

 

Commemoració important per visibilitzar el càncer de mama

La presidenta de l'Associació contra el càncer d'Abrera, Maribel Vargas, també ha explicat que la commemoració del Dia Internacional del Càncer de mama és important per visibilitzar aquesta malaltia "que és una loteria. Però la investigació va endavant, sobretot amb el càncer de mama, ho han pogut controlar bastant. Ara s'està investigant molt la metàstasi d'aquest tipus de tumor".

 

Conscienciar la població

L’objectiu de la commemoració el 19 d'octubre del Dia Mundial del Càncer de Mama, és conscienciar a la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per a guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món i la principal causa de mort per càncer en tot el món. Per això, des del Departament de Salut i d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, es recomana a les dones d’entre 50 a 69 anys dur a terme una mamografia cada dos anys. S’estima que en 2022, un total de 34.750 dones seran diagnosticades amb aquesta classe de tumor.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera, recolzem la iniciativa de la junta local d'Abrera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'Associació Vikingos del 600 del Baix Llobregat.

A Abrera, traiem pit per les més vulnerables!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies