Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 24/05/2024 | 13:28 h
 • Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022! Gaudim amb el segon i darrer concert amb el cantautor Caïm Riba a la Sala Municipal
 • Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022 - Caïm Riba
 • Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022! Gaudim amb el segon i darrer concert amb el cantautor Caïm Riba a la Sala Municipal

  + 6

 • Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022! Gaudim amb el segon i darrer concert amb el cantautor Caïm Riba a la Sala Municipal
 • Setembre Musical 2022. Actuació de LleidArt Ensemble a la Sala Municipal d'Abrera
 • Setembre Musical 2022. Actuació de LleidArt Ensemble a la Sala Municipal d'Abrera
 • Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022 - LleidArtEnsemble
 • Setembre Musical 2022. Actuació de LleidArt Ensemble a la Sala Municipal d'Abrera
 • Cartell de la nova edició del cicle Setembre Musical d’Abrera 2022

Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022! Gaudim amb el segon i darrer concert amb el cantautor Caïm Riba a la Sala Municipal

27/9/2022

El mes de setembre és sinònim de música a Abrera! I és que l’arribada del nou curs ha portat un nou cicle del Setembre Musical 2022, una de les cites culturals més arrelades al nostre municipi. Un cop més, la programació s'ha establert a la Sala Municipal d’Abrera (ps. de la Telefònica, s/n) amb dos concerts. El divendres 9 de setembre vam gaudir de l'actuació de LleidArtEnsemble. I, el divendres 23 de setembre, de l'actuació de Caïm Riba, que ens va presentar el seu guardonat treball, 'Llunes de Plutó'.


Des de l’Ajuntament d’Abrera donem suport a la cultura al nostre municipi! És per això, que el Setembre Musical esdevé una peça clau de les nostres activitats i un símbol inequívoc de l’aposta decidida per promoure el talent i els esdeveniments artístics a Abrera.

 

Valoració molt positiva

El regidor de Cultura, Francisco Sánchez, ha valorat molt positivament el cicle Setembre Musical d'enguany. El regidor ha afirmat que “disfrutamos del último disco de Caïm Riba; “Llunes de PLutó”, llena de canciones que invitan a todo aquello positivo. Se trata de un músico que siempre le ha atraído la mezcla de instrumentos acústicos y electrónicos. Siempre que hablamos de cultura, la valoración no puede ser más positiva. Hemos escuchado a grandísimos artistas como son LleidArt Ensemble y Caïm Riba”. 

 

Nits encisadora amb Caïm Riba...

Caïm Riba ha aconseguit ser un dels grans compositors i guitarristes del nostre país. Riba, fill del músic pau Riba i Mercè Pastor, va créixer envoltat d’artistes bohemis. El 1996, juntament amb el seu germà Pauet Riba, va fundar el grup de música instrumental Pastora, que també comptava amb la veu de l’actriui cantant Dolo Beltran. Amb aquest grup compondria un dels seus grans hits “Lola”, amb el que va aconseguir una gran popularitat. El 2014 va decidir emprendre camí en solitari i l’any passat presentava el seu tercer àlbum “Llunes de Plutó” que li va valer el Premi de la Crítica al millor disc de cançó d’autor.

Precisament aquest darrer treball és el que ens va presentar el divendres 23 de setembre a la Sala Municipal d’Abrera. 'Llunes de Plutó' ha estat concebut entre la gira de Nararai (el seu segon àlbum) i el confinament. Quan va començar a compondre, el disc s'encaminava a tenir un caràcter intens, més roquer i profund, però les necessitats del seu moment vital i la inesperada visita d'una pandèmia global el van anar portant cap a un so més fresc i alegre, sense oblidar el so més ric i electrònic que sempre acompanya a l’artista.

 

 • Escolteu L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dijous 22/09/22 a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022! Gaudim amb el segon i darrer concert amb el cantautor Caïm Riba a la Sala Municipal

 

Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022 - Caïm Riba

 

 

El cicle Setembre Musical d'Abrera, esdevé una peça clau de les nostres activitats i un símbol inequívoc de l’aposta decidida per promoure el talent i els esdeveniments artístics al nostre municipi.


... I nit encantadora amb LleidArt Ensemble

El regidor de Cultura, Francisco Sánchez, ha destacat la qualitat del primer concert i ha agraït al públic la seva assistència: “El viernes pasado contamos con el grupo LleidArt Ensemble. El primer día ha sido memorable, hemos disfrutado del grupo LleidArt, un grupo residente del Auditori Enric Granados de Lleida y ha sido formado por la Xarxa de Juventuts Musicals de Catalunya. Han realizado espectáculos familiares y de diferentes estilos y forman parte de la música de cambra y la música contemporánea. Disfrutamos de una noche encantadora. Agradecidos por la participación del público y por poder escuchar y disfrutar del grupo LleidArt Ensemble".

 

Setembre Musical 2022. Actuació de LleidArt Ensemble a la Sala Municipal d'Abrera

 

  

Músiques d'arreu

La companyia resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, LleidArt Ensemble, va presentar a Abrera el seu programa Bolling&Friends, en un concert de cambra que barrejava músiques d’arreu, des del tango argentí, al chorinho brasiler, passant pel blues americà amb ritmes africans, amb una obra del compositor Claude Bolling com a plat fort. L’objectiu del grup és fusionar a música clàssica amb la música que triomfava als Estats Units al segle XX: el jazz. I per fer-ho, es serveixen de quatre instruments: flauta travessera, piano, contrabaix i bateria. Un viatge deliciós a través de la historia de la música.

 

Neus Puig, flautista i integrant del grup LleidArt Ensemble

L'integrant i flautista del grup LleidArt Ensemble, la Neus Puig, ha explicat en declaracions a Ràdio Abrera, que el concert incloïa "música clàssica, fusionada amb música jazz. Un concert per quatre músics on hi ha un piano que fa de piano jazz, una bateria, un contrabaix i una flauta travessera. L'obra central és de Claude Bolling, d'aquí el nom del concert que és una suite per aquesta formació que, precisament, és una superfusió de música clàssica i música moderna. Aquesta és l'obra central i hi ha alguna altra obra que completa el programa".

 • Escolteu L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dimarts 06/09/22 a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

Cicle Setembre Musical d’Abrera 2022 - LleidArtEnsemble

 

 

A Abrera hem gaudit un any més del cicle de concerts del Setembre Musical. Gràcies a tothom!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies