Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 13/04/2024 | 05:04 h
 • Ajuts per al lloguer

Atenció joves! S'obre el termini per sol·licitar els ajuts pel pagament del lloguer per a persones menors de 36 anys

El termini s'inicia aquest dimarts 27 de setembre i s'allarga fins al divendres 7 d'octubre, ambdós dies inclosos

26/9/2022

Des de l'Ajuntament d'Abrera fem difusió de la nova convocatòria de subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) en relació amb el pagament del lloguer per a la població de fins a 36 anys, que estarà oberta des de les 9.00 h de demà dimarts 27 de setembre fins al divendres 7 d'octubre a les 15.00 h.

 

L'objectiu d'aquests ajuts és facilitar la permanència en un habitatge en règim de lloguer. Per a més informació sobre aquesta línia de subvenció, el telèfon al qual s'ha de trucar és el 012 d'Atenció a la Ciutadania.


Convocatòria d'ajuts al pagament del lloguer

Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència a sectors de població en risc d'exclusió social. Aquestes subvencions es destinen a les persones físiques que, en el moment de presentar la sol·licitud, tinguin fins a 36 anys inclosos, que siguin titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús d'un habitatge o d'una habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya i compleixin els requisits de les convocatòries.


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la RESOLUCIÓ DSO/2763/2022, de 13 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació per a l'any 2022. Podeu consultar la resolució amb les bases de la convocatòria a l'espai web del DOGC fent clic aquí.

 

 

El termini de presentació de sol·licituds comença aquest dimarts 27 de setembre a les 9.00h de juny i s'allarga fins al divendres 7 d'octubre a les 15.00h.

Ajuts al pagament del lloguer

La tramitació d'aquest ajut s'ha de realitzar de forma electrònica i, per a més informació, es pot trucar al telèfon d'Atenció a la Ciutadania 012

El tràmit s'ha de dur a terme de forma telemàtica a l'enllaç de l'espai gencat.cat que trobareu seguidament. És necessari tenir una identificació electrònica (idCAT Mòbil, idCAT Certificat, DNI electrònic).

 

Des de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya recorden que el telèfon encarregat de facilitar la informació sobre aquest ajut és el 012, el telèfon d'Atenció a la Ciutadania de la Generalitat.

 

 

Requisits per accedir a la subvenció

Ingressos:

 •  El període impositiu per acreditar en aquesta convocatòria és el de l’exercici 2021.

 

 

Imports màxims del lloguer mensual o preu de cessió:

 

 • Àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental): 950 euros. (450 euros en cas d'habitació)
 • Resta de la demarcació de Barcelona: 650 euros.(350 euros en cas d'habitació)
 • Demarcació de Girona: 650 euros. (350 euros en cas d'habitació)
 • Demarcació de Lleida: 600 euros. (300 euros en cas d'habitació)
 • Demarcació de Tarragona: 600 euros.(300 euros en cas d'habitació)
 • Les Terres de l’Ebre, 600 euros (300 euros en cas d'habitació)
 • Per a les famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros a tot el territori de Catalunya, excepte en l'Àmbit Metropolità de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental), que és de 1.100 euros.

 

Trobareu més informació al document de preguntes freqüents (FAQS) i al quadre resum que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

A Abrera, les persones són primer! 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 •  Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies