Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 12:20 h

Ja estan obertes les inscripcions per la jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans*

2/9/2022

Dimarts 18 d’octubre se celebra a Foment de Terrassa (ctra. Martorell, 95) una nova jornada Transinlab, dirigida a conèixer la realitat de les persones Trans* en l’àmbit laboral. L’activitat s’emmarca en el conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, de la qual des de l’Ajuntament d’Abrera formem part.


L’objectiu de la jornada és obtenir recursos, detectar oportunitats i  dotar de reptes de millora en matèria d’ocupació a un dels col·lectius més discriminats de la nostra societat: els i les transsexuals. Aquesta iniciativa neix per defensar els drets fonamentals del col·lectiu i pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones Trans*, tals com l’atur, la dificultat de trobar oportunitats laborals a Catalunya, etc.

 

També pretenem promoure polítiques LGTBI+ que donin resposta a les diferents necessitats pròpies d’una realitat diversa. Pots formar part d’aquest moviment, participant en aquesta  nova jornada del Transinlab.

 

Reserva la teva entrada fent clic aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Ja estan obertes les inscripcions per la jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans

 

Programa de la Jornada Transinlab

La Jornada d’ocupabilitat i persones Trans serà el proper dimarts 18 d’octubre a Foment de Terrassa (ctra. Martorell, 95 de Terrassa) i el calendari serà el següent:

 • De 9.30 h a 10 h: Acreditacions
 • De 10 h a 10.30 h: Presentació institucionals
 • De 10.30 h a 11.30 h: Ponència “La realitat del mercat de treball i la inserció laboral de les persones Trans* a Catalunya”
 • D’11.30 h a 12 h: Esmorzar
 • De 12 h a 13.30 h: Taules rodones; “Polítiques actives i iniciatives d’ocupació per a persones Trans* al territori” i “El paper de l’empresa i les AAPP en la inserció de persones Trans*.
 • 14 h: Tancament

 

Les xerrades van dirigides principalment a:

 • Persones del col·lectiu LGTBI+, especialment les persones Trans*.
 • Empreses.
 • Personal tècnic, comandaments i gerències d’AAPP vinculades a l’ocupació i/o al col·lectiu LGTBI+
 • Entitats LGTBIQ+, activisme Trans*
 • Figures polítiques que puguin estar interessades.

Ja estan obertes les inscripcions per la jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans

Abrera amb la xarxa de municipis LGTBI de Catalunya

L’any 2017, diversos ajuntaments de Catalunya, entre ells l'Ajuntament d'Abrera, vam decidir formar la Xarxa de Municipis LGTBI, amb la voluntat de coordinar les seves accions i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, transexuals i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Actualment som 50 municipis, ens i organismes els que formem part  d’aquesta xarxa. L’objectiu principal és el desenvolupament de polítiques públiques adreçades a superar les lògiques patriarcals i erradicar les desigualtats i la lgtbifòbia, amb la voluntat d’assegurar els drets i llibertats de totes les persones més enllà de les seves identitats, expressions de gènere o orientacions afectives i sexuals. També neix amb la voluntat de compartir experiències i coneixements i sumar sinergies per incrementar la capacitat conjunta d’acció política i social.

 

Un dels col·lectius més afectats a causa dels prejudicis socials existents

L'exclusió laboral és quelcom molt present per al col·lectiu Trans*. De fet, més d’un 40% de persones que formen part del col·lectiu LGTBI afirmen haver patit algun tipus de discriminació o violència verbal en el seu lloc de treball. D’altra banda, un informe recent elaborat per UGT i la Federació Espanyola LGTB posa de manifest la dificultat que tenen les persones transexuals a inserir-se en el món laboral. I és que l’índex de desocupació entre la població Trans* és superior a la mitjana, gairebé duplicant la taxa d’atur de la població general.

Ja estan obertes les inscripcions per la jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera lluitem per la no discriminació i per la llibertat sexual i de gènere

Des de l’Ajuntament d’Abrera treballem de forma persistent i decidida per fer d’Abrera un municipi més tolerant, obert i just. És per això, que des del Departament d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ treballem en pro de  polítiques igualitàries i no discriminatòries, mostrant el nostre compromís amb els col·lectius més discriminats i possibilitant la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBIQ+. Bon exemple d’aquestes polítiques és el Pla comarcal per la diversitat sexual i  de gènere, impulsat des d’aquest Ajuntament (podeu consultar aquest plan clicant aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina).

 

També mostrem el nostre compromís des de la reivindicació, adherint-nos a totes les manifestacions en favor d’aquests col·lectius i participant  en l’elaboració de taules rodones, xerrades, convencions, etc. dedicades a encarnar una visió més tolerant i global de la realitat sexual i afectiva.

 

Recorda! Dimarts 18 d’octubre celebrem a Terrassa la Jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans. No et quedis sense la teva entrada i vine a aportar el teu granet de sorra pel col·lectiu!

Ja estan obertes les inscripcions per la jornada Transinlab, d’ocupabilitat i persones Trans

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies