Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 11:52 h

Abrera + Sostenible! Renovem tot l'enllumenat públic del municipi amb tecnologia LED, la qual és més eficient i sostenible

L'actuació suposa una aposta decidida per les energies renovables i permetrà reduir més d’un 70% les emissions de CO2 a l’atmosfera

2/8/2022

Des de l'Ajuntament d’Abrera estem executant el projecte de renovació total de l’enllumenat públic de tot el terme municipal que, a partir d’ara, funcionarà amb tecnologia LED. L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de Diòxid de Carboni (CO2) gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

 

Amb el nou enllumenat de l’espai públic d’Abrera s’aconseguirà una millor il·luminació dels carrers, ja que les noves llumeneres (la part superior dels fanals on es col·loquen les làmpades LED)  permetran una distribució més uniforme de la llum, minimitzaran punts foscos i reduiran la il·luminació residual cap el cel. Aquest projecte implicarà també la revisió i l’execució de les millores que surtin del propi procés d’adaptació a aquesta tecnologia, que permetrà gaudir d’un espai públic segur i ecoil·luminat. Fem d'Abrera un municipi més sostenible!


Amb aquest nou projecte, revisem la il·luminació de l’espai públic i l’adaptem a tecnologia LED. Permetrà que tot l’enllumenat públic d’Abrera sigui més eficient i sostenible, en una aposta per les energies renovables i la minimització de la petjada real de CO2

 

Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible


Aquesta actuació està cofinançada per la Diputació de Barcelona dins el ‘Programa General d’Inversions (PGI) 2020-2023’ i permetrà que tot l’enllumenat públic d’Abrera, tant el dels barris i les urbanitzacions com el dels polígons empresarials, sigui més eficient i sostenible. De fet, aquesta actuació s’emmarca dins el projecte ‘Abrera + Sostenible’, amb la que l’Ajuntament d’Abrera pretén impulsar iniciatives que apostin per l’ús definitiu de les energies renovables i la minimització de la petjada real de CO2, principal causant del canvi climàtic.

 

Gràcies al nou enllumenat amb tecnologia LED, l’emissió de diòxid de Carboni a l’espai públic d’Abrera es reduirà, cada any, en 350.000 quilos. El motiu és la reducció prevista en el consum, que és xifra en un 71%. D’aquesta forma, si prenem 2020 com a any de referència, on es va registrar un consum acumulat de 1.896.033 KWh, la previsió és que el comptador anual es situï en 606.731 KWh. Aquesta reducció prevista de consum i, per tant, d’emissions de CO2, equival a plantar, també cada any, 3.000 nous arbres al municipi.

 

La reducció prevista d’emissions de CO2 gràcies al nou enllumenat amb tecnologia LED equival a plantar 3.000 nous arbres cada any al nostre poble

 

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, remarca la transcendència d’aquest projecte “que considerem un dels grans projectes d’aquest mandat, ja que suposa una aposta decidida per reduir les emissions de CO2 amb un nou sistema més eficient que, a més, aportarà una millor il·luminació als nostres carrers de la que es beneficiaran tots els nostres veïns i veïnes”.

 

Naharro subratlla que el nou enllumenat de LED “és un projecte de poble, que al igual que tots els que fem i farem dins el programa ‘Abrera + Sostenible’, forma part d’un treball conjunt amb les famílies per poder, entre tots i totes, impulsar un municipi respectuós amb el medi ambient i que garanteixi el millor futur per a les noves generacions”.

 

Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible

 


Nou enllumenat a tot el municipi d'Abrera! E
l projecte preveu la substitució de prop de 3.500 llumeneres a tot el nucli urbà, als barris i als polígons empresarials

La renovació i adequació de l’enllumenat ja s'ha completat a tots els barris d’Abrera. Es va començar a finals de 2021 per Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba, per continuar durant aquest 2022, per Ca n’Amat, Sant Miquel, Les Carpes, el nucli antic i el barri del Rebato. Resta només pendent l'actuació als polígons industrials abrerencs, on la conversió a tecnologia LED s'iniciarà durant el mes de setembre de 2022.

 

En total, el projecte contempla la substitució de prop de 3.500 llumeneres al nucli urbà, als barris i als polígons del nostre municipi. La col·locació de les noves llumeneres suposa una intervenció ràpida i senzilla, ja que només es substitueix la bombeta de sodi per una de LED. Per aquest motiu, aquesta obra té afectacions mínimes, molt puntuals, per la circulació viària i els propis veïns i veïnes.

 

Nou enllumenat LED. Abrera + Sostenible

 


Més estalvi i menys contaminació lumínica

El nou enllumenat públic de LED té més avantatges en relació al medi ambient, apart de reduir les emissions de CO2. Per exemple, aquesta tecnologia redueix a un 1% el percentatge de llum que es projecte cap al cel, el que s’anomena ‘Flux d’Hemisferi Superior (FHS), i que és un dels causants de la contaminació lumínica. D’aquesta forma, des de l’Ajuntament d’Abrera també complim amb la llei estatal d’eficiència energètica en instal·lacions exteriors, que fixa en un 5% el límit màxim de FHS que pot emetre l’enllumenat exterior. A més, amb aquest canvi a LED, es minimitzarà la ‘llum intrusa’, que és aquella que es projecta a façanes i parets.

 

Les noves llumeneres, al consumir menys, impliquen també una important reducció de costos. La previsió és que, una vegada s’hagi tot el projecte, la factura anual que paga l’Ajuntament d’Abrera en concepte d’enllumenat públic es redueixi un 68%, segons un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona. Si prenem de nou com a referència l’any 2020, on el Consistori va haver de pagar un total de 245.756 euros, aquest import, amb el canvi a LED, passarà a ser de 78.642, el que suposa un estalvi anual de 167.114 euros.

 

 

Abrera és un municipi compromès: Fem d’Abrera un municipi més sostenible

 

Segons l’alcalde d’Abrera, aquest estalvi previst “ens dona més capacitat d’inversió per poder planificar i projectar noves actuacions destinades a una major sostenibilitat, com poden ser els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o, per exemple, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals”.

 

Equipaments públics com el propi Ajuntament, el Pavelló d'Esports Municipal, la Sala Municipal, Ràdio Abrera, les dependències d’Urbanisme, el Camp de Futbol Municipal o les pistes de petanca ja compten amb llumeneres LED. A més, ja s’ha projectat aquesta nova tecnologia a la deixalleria municipal.

 

Abrera + Sostenible! Vídeo nou enllumenat amb tecnologia LED

 

  • Per a més informació, podeu visualitzar el vídeo que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina i al nostre canal de Youtube fent clic aquí.

 

Abrera + Sostenible! Totes o tot fem Abrera!

Des de l'Ajuntament d’Abrera apostem per la tecnologia LED, una aposta decidida i de futur!

 

Abrera+Sostenible

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • Abrera + Sostenible! Renovem tot l'enllumenat públic d'Abrera amb tecnologia LED

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies