Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 17/07/2024 | 12:22 h
 • Festa Major 2022
 • Festa Major Jove 2022

Festa Major 2022: Per Sant Pere, festa a Abrera! Consulteu el programa d'activitats programades per dimecres 29 de juny!

Repassem les activitats programades a Abrera amb motiu de la nostra Festa Major!

29/6/2022

Dimecres 29 de juny, és festiu local a Abrera, i arrenquem les activitats de la Festa Major 2022, que se celebra en el nostre municipi del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol, amb més de 70 activitats gratuïtes per a tothom!

 


Activitats prèvies

El divendres 17 de juny, es va dur a terme la inauguració de l'exposició dels "40 (+1) anys de foc a Abrera", que repassa les quatre dècades de tradició del foc a mà de l'entitat Colla de Diables Bram de Foc, al nostre municipi. També es va dur a terme una taula rodona amb la participació de persones que han format part de l'entitat al llarg d'aquest temps. 

 • Consulteu tota la informació, aquí.

 

D'altra banda, diumenge 19 de juny, a les 19 h, vam poder gaudir a l’auditori del Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1) del tradicional concert de Festa Major de la Coral Contrapunt d’Abrera que, en aquesta ocasió, han estat acompanyats per l'entitat Amb Cor de Gòspel d’Abrera. 

 

El dimarts 28 de juny va tenir lloc un berenar-sopar de Festa Major de la Gent Gran, que va incloure una mostra de balls de l'activitat de Sevillanes i d'exercicis de l'activitat "Ens movem al casal", a més de l'entrega d'obsequis en agraïment a la col·laboració de l'Antonio, per l'activitat de 'Ens Movem', a la Isabel i la Manoli, pel grup de sevillanes i a la Mª Jesús Bernal, pel grup de Tall i Patronatge. A les 19 h, es va realitzar el pica-pica, per a totes i tots els i les assistents. 

 

Activitats prèvies de Festa Major 2022

 

També dimarts 28 de juny, a partir de les 19 h es va dur a terme el concert de l'Escola Municipal de Música d'Abrera, a la plaça de Pau Casals, amb l'actuació de corals, orquestres infantils i juvenils i combos de joves i adults de l’Escola, amb la participació d’Amb Cor de Gòspel.

 

Activitats prèvies de Festa Major 2022

 

Dimecres 29 de juny

 • Dimecres 29 de juny, Diada de Sant Pere, d’11 h a 13 h, hi haurà inflables i jocs d’aigua al pati de l’Escola Ernest Lluch
 • A les 13.15 h, podrem gaudir del concert vermut amb Standards Collective Quartet, a l’hort de la parròquia, en sortir de la missa de Festa Major
 • A les 19.30 h hi haurà classes de ioga a càrrec de Vive y baila al Parc de l’Estació i cal portar una estoreta, foulard o similar.
 • A les 19 h, la plaça de Rafael Casanovas acollirà  l’espectacle “Gelicadabra” de Fèlix Brunet i a la mateixa hora, però a la plaça de l’Esglèsia, hi haurà Sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa, amb la participació de les escoles Josefina Ibáñez i Francesc Platón i Sartí
 • I a partir de les 21 h, gaudirem d'un vespre musical a càrrec de Long Players a l’Hort de la Parròquia.

Activitats prèvies de Festa Major 2022

 

Programa d'activitats Festa Major 2022 - Dimecres 29.06.22

 

Dijous 30 de juny

 • Dijous 30 de juny, obrim les portes de Ràdio Abrera! Podreu visitar les instal·lacions de la nostra emissora, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, amb regals, actuacions i activitats a càrrec de diverses entitats del municipi i el sorteig en col·laboració amb el comerç local. A continuació us avancem el programa: 

Al matí, a les 10 h tindrem l’actuació de Zumba a càrrec de Vive y Baila

A les 11 h, la Coral Contrapunt d’Abrera ens oferirà un petit concert

A les 12 h hi haurà actuació de Hip Hop a càrrec de les Juventudes Rocieras d’Abrera

I a les 13 h, actuació de Balls de Saló a càrrec de l’Associació Cultural Pas a Pas.

 

I a la tarda, de 17 h a 18.30 h gaudirem d’una petita mostra de cultura popular abrerenca! Podreu venir a conèixer el Climentet, la bèstia de la Colla Infantil Bram de Foc, amb la participació de l’Associació Cultural i Folklòrica d’Abrera

A les 18.30 h hi haurà actuació de Dansa del Ventre a càrrec de Vive y Baila

A les 18.45 h, hip hop amb el grup Urban Unity Dance Fam del Casal de Joves d’Abrera

A les 19 h gaudirem d’un petit concert del grup Amb Cor de Gospel d’Abrera

A les 19.30 h, hi haurà actuació de flamenc a càrrec de les Juventudes Rocieras d’Abrera

I a les 20 h clourem la jornada de Portes Obertes amb el sorteig de regals de Ràdio Abrera i vals de compra de l’Associació de Botiguers i Serveis d’Abrera, el Mercat Municipal d’Abrera i el Montserrat Centre Abrera.

 

Podeu consultar la informació detallada de les Portes Obertes de Ràdio Abrera al web www.radioabrera.cat.

 • També dijous 30 de juny, d’11 h a 14 h, hi haurà inflables i jocs d’aigua al pati de l’Escola Ernest Lluch
 • A les 18 h, l’Escola Francesc Platón i Sartí ofereix una orxatada amb fartons a la plaça de Pau Casals, on a les 19 h, tindrà lloc l’espectacle “Absurd” a càrrec del Circ Vermut
 • I també a la plaça de Pau Casals, a les 22 h hi haurà el concert EFEME4.

Programa d'activitats Festa Major 2022 - Dijous 30.06.22

Divendres 1 de juliol

 • D’11 h a 14 h hi haurà activitats d’aigua i festa de l’escuma al pati de l’Escola Ernest Lluch
 • A les 18.30 h, a la plaça del Doctor Trueta, hi haurà el concert familiar “Balambambú” a càrrec de Pentina El Gat
 • A les 20 h, a la plaça del Pau Casals, hi haurà concert de tarda amb l’Orquestra Montgrins
 • A les 21 h hi haurà batukada a càrrec de Tokem x Tu des del carrer del Rebato fins a la plaça de la Constitució, on a les 22 h, tindrà lloc el pregó de Festa Major a càrrec de la Maga Melanie
 • Tot seguit, a les 22.30 h, començarà el Correfoc de Festa Major amb el piromusical a la plaça de l’Església
 • I ja a la nit, a les 23.30 h, hi haurà concert d’Eima a la plaça de Rafael Casanoves
 • A les 00 h hi haurà ball amb l’Orquestra Montgrins i SalsaAbrera a la plaça de Pau Casals
 • I al parc de Can Morral, dins la Festa Major Jove, a les 00 h, actuarà el grup FourThem i a partir de les 02 h, Festa d’aniversari de Bigfriday.

Programa d'activitats Festa Major 2022 - Divendres 01.07.22

 

A més, durant aquests dies i fins el diumenge 3 de juliol es pot visitar a la Casa de Cultura d'Abrera l’exposició 40+1 anys de Foc de la colla de diables Bram de Foc.

 

Les activitats de la Festa Major d'Abrera s’allargaran fins al diumenge 3 de juliol. En total, hi ha programades més de 70 activitats i propostes gratuïtes, amb una "Hora tranquil·la" de 18 h a 19 h, sense música, com a mesura inclusiva per facilitar l’accés a persones amb Trastorns de l'Espectre Autista i similars, i també comptarem amb un servei de bus nocturn per facilitar la tornada a casa del veïnat dels barris abrerencs.

 

Les activitats de la Festa Major d'Abrera s’allargaran fins al diumenge 3 de juliol. En total, hi ha programades més de 70 activitats i propostes gratuïtes!

Entrevista de Festa Major a Ràdio Abrera - Jesús Naharro, alcalde d'Abrera i Anabel Gómez, directora de Ràdio Abrera.jpeg

 

Restriccions d'aparcament i de trànsit

A Abrera estem de Festa Major i des del Servei de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera informen que degut a la instal·lació de la fira i les atraccions es produiran unes restriccions d’aparcament i de trànsit al carrer de Rosers, la rambla del Torrentet i el carrer de Martorell.  

 

 • Fins les 8 h del proper dimarts 5 de juliol, ja no es pot estacionar a la rambla del Torrentet, el tram entre el carrer de Rosers i el carrer de Manresa, i al carrer Martorell, entre la rambla del Torrentet i l’avinguda de Lluis Companys. 
 • Fins les 6 h del dilluns 4 de juliol, tampoc es pot estacionar a la rambla del Torrentet, el tram entre el carrer de Rosers i el passeig de l’Església. 
 • I a partir de les 6 h de dimecres 29 de juny i fins les 02 h del dilluns 4 de juliol, quedarà restringida la circulació per la rambla del Torrentet totes les tardes, fins al diumenge 3 de juliol, en horari de 17.30 h a 02.30 h. 

Restriccions d'estacionament i trànsit per la Festa Major 2022

 

Des de l’Ajuntament hem habilitat dos aparcaments públics a l’entrada del municipi, als solars que hi ha paral·lels a l’autovia A2, davant el recinte d’atraccions i l’Escola Franscesc Platón i Sartí. 

Zones d'estacionament per la Festa Major 2022

 

S'han habilitat dos aparcaments públics a l’entrada del municipi, als solars que hi ha paral·lels a l’autovia A2, davant el recinte d’atraccions i l’Escola Franscesc Platón i Sartí

D’alta banda, el proper divendres 1 de juliol, des de les 22.30 h fins a les 23.30 h, es celebrarà el correfoc de Festa Major i aquest any també, comptarem amb el correfoc infantil, que tindrà lloc el dissabte 2 de juliol de les 21.30 h a les 22.00 h. Com a novetat d’enguany, el diumenge 3 de juliol tindrem una cercavila de cultura popular i tradicional a les 12.00 h. 

 

El recorregut dels correfocs serà c. de Lluís Companys, c. de Casamada, pl. de la Creu, (c. Nou, c. de Sant Pere, c. del Mig, c. de la Font, només correfoc de divendres), c. Major, ps. de l'Església i pl. de l'Església. I el recorregut de la cercavila serà: pl. de la Creu, c. Nou, c. de Sant Pere, c. del Mig, c. de la Font, c. Major, ps. de l'Església i pl. de l'Església.

 

Recorregut dels Correfocs i Cercavila de Festa Major 2022

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem que durant els dies esmentats en els carrers citats, retireu els vehicles i protegiu les finestres, balcons i portes dels vostres domicilis per evitar danys i molèsties.  

 

L’objectiu d’aquestes mesures és millorar la seguretat i contribuir a que la Festa Major sigui un èxit! Per això, preguem a la ciutadania disculpin les molèsties i seguiu les indicacions i els avisos de la Policia Local

L’objectiu d’aquestes mesures és millorar la seguretat i contribuir a que la Festa Major sigui un èxit! Per això, preguem a la ciutadania disculpin les molèsties i seguiu les indicacions i els avisos de la Policia Local. També agraïm la col·laboració i participació de tothom! 

 

Banner Festa Major d'Abrera 2022.jpg

 

Gaudim de la nostra Festa Major 2022! 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies