Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 08:03 h

Commemorem el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

21/6/2022

El 21 de juny es commemora el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Així, des de l'Ajuntament d'Abrera, formant part del Consell de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, volem donar tot el nostre suport a les persones afectades per aquesta malaltia i també a les seves famílies. 


L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal, i que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

 

Commemorem el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

 

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs

L'ELA esdevé la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència, després de la demència i la malaltia de Parkinson. Al costat de les seves variants (esclerosi lateral primària, atròfia muscular progressiva i paràlisi bulbar progressiva), és la malaltia de neurona motora més freqüent en les persones adultes. Afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys, però també pot afectar persones més joves o persones d’edat més avançada.

 

Els homes presenten una incidència lleugerament més elevada que les dones. Afecta a persones de tot el món, de qualsevol raça i origen ètnic. Es calcula que hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya, 4.000 a tot Espanya i 350.000 a nivell mundial. Cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.

 

La simptomatología de l'enfermetat es caracteritza per debilitat muscular, pèrdua de l'autonomia motora, la comunicació oral, la deglució i la respiració. D'altra banda però, els sentits, l'intel·lecte i els músculs dels ulls es mantenen intactes.

 

Commemorem el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

 

 

 

L'ELA esdevé la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència, després de la demència i la malaltia de Parkinson. Afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys, majorment homes, i es calcula que hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya, 4.000 a tot Espanya i 350.000 a nivell mundial

Commemorem el Dia Mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera, formant part del Consell de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, donem tot el nostre suport a les persones afectades per aquesta malaltia i també a les seves famílies! 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies