Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 00:40 h

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats, amb una degustació al vestíbul del Centre Polivalent del Rebato

Continuem oferint cursos a les persones desocupades del nostre municipi. Consulteu l'oferta formativa!

16/6/2022

Recentment, hem tancat la part teòrica del curs d'auxiliars de restauració i preparació d'àpats, que té l'objectiu de formar als i a les alumnes en les competències tècniques per a treballar en el sector de l'hostaleria com a auxiliar de cuina i/o cambrer/a. Ha constat de 130 hores teòriques, que s'han cursat de manera presencial en horari de 9 a 14 h.

 

L'acte de final de curs, ha comptat amb l'assistència de l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, la regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, la cap del departament de Promoció Econòmica, Tamara Mendieta, i la tècnica municipal del mateix departament, Montse Tomás.


Curs d'auxiliars de restauració i preparació d'àpats

La part teòrica del curs d'auxiliars de restauració i preparació d'àpats, ha constat de 130 hores teòriques, que s'han cursat de manera presencial en horari de 9 a 14 h. S'han utilitzat 3 espais diferents per a la formació: Aula de promoció econòmica petita per a la part teòrica, el bar del mercat municipal, per a les classes de sala i la cuina situada al Centre Polivalent, per a les classes d'auxiliar de cuina. D'aquestes 130 hores, 10 són de competències digitals per a la restauració, on els i les alumnes han après a utilitzar un programa digital de comandes i s'ha muntat un punt de venda, per a simular la seva utilització.

 

L'acte de final de curs, que va consistir en una degustació de productes, elaborada pels i per les alumnes de la formació, va comptar amb l'assistència de l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, la regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, la cap del departament de Promoció Econòmica, Tamara Mendieta, i la tècnica municipal del mateix departament, Montse Tomás. 

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats


El curs ha tingut un total de 13 alumnes, dels quals 7, són joves de 16 a 24 anys. Ara, 12 dels 13 alumnes començaran les pràctiques en restaurants del municipi a partir del proper dimarts 21 de juny. L'alumne que no començarà les pràctiques, ja ha trobat ocupació. 

 

Curs d'Auxiliars de restauració - 11.05.22

 

Els bars i restaurants que participaran acollint alumnes són: 2002, Sant Ermengol, Los Tostones, El Paladar, Can Martinet, La Fonda, Abby, el bar del Casal de la Gent Gran i La Tapa de Lucifer. 

Guadalupe Marcos, regidora de Promoció Econòmica

La regidora de Promoció Econòmica a l'Ajuntament d'Abrera, Guadalupe Marcos, ha fet una molt bona valoració del curs, ja que "ens han fet una presentació de tot el que han après a fer durant el curs, ens han presentat uns canapès amb molta cura, molt bon gust i molt bona presentació. Ara els hi toca realitzar les pràctiques i esperem que aquesta necessitat de cambrers que hi ha al món laboral, sigui una oportunitat perquè puguin trobar una feina. Els hi desitjo a totes i tots que tinguin un futur molt brillant!".

 

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats

 

Eva, professora del curs

La docent encarregada d'impartir el curs, l'Eva, també ha fet una valoració molt positiva del transcurs de la formació, perquè "al final totes i tots estan molt motivats i vam començar el curs preguntant quin era l'objectiu d'ells i tots van respondre el mateix: treballar. Així que ara tenen la possibilitat d'entrar dins el sector de l'hostaleria, a sala i a cuina. Ara els hi toca fer les pràctiques en establiments d'Abrera. N'hi ha que faran les dues opcions, sala i cuina, i d'altres que només en faran una d'elles. Esperem que aquest estiu ja surtin contractes i que comencin a treballar".

 

Alumnat de la formació

Els i les alumnes també han explicat com s'han trobat realitzant la formació:

 • "M'ha agradat molt aquest curs perquè he après molt i tenia molta por de treballar a un bar o restaurant sense saber res. Ara he après moltes coses i ho agraeixo enormement. És una experiència que tornaria a viure!".
 • "Me ha parecido un curso muy bueno, he aprendido mucho en cocina, cocteleria i ser camarero. Cuando empecé el curso no tenia nociones básicas de preparar cócteles ni nada, y ahora que hemos finalizado la formación ya tengo bastante más conocimiento y se me ha facilitado mucho porque la dinámica del curso ha sido muy divertida y se aprende bastante".

Cloem la part teòrica del curs d'Auxiliars de restauració i preparació d'àpats

 

Ampli ventall de cursos pels nostres veïns i veïnes

Des del Departament de Promoció Econòmica treballem amb l'objectiu d'oferir un ampli ventall de cursos de diferents especialitats que recullin els interessos de les persones aturades del nostre municipi. La regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, destaca que "el mercat laboral requereix una preparació constant i, és per això, que des del Departament de Promoció Econòmica plantegem aquestes formacions. La nostra feina és aconseguir que tothom que s'adreci al nostre servei pugui trobar un lloc de treball i, amb aquest objectiu, any rere any, programem formacions en funció d'aquelles peticions que el mercat laboral ens demanda i, tot i que tenim algunes que repetim perquè el nivell d'inserció al món laboral és alt. Animo tothom a consultar les formacions que oferim i s'inscriguin en aquelles que s'adeqüin al seu perfil professional".

 

Des de l'Ajuntament programem formacions en funció d'aquelles peticions que ens demanda el mercat laboral i el nivell d'inserció és alt. Animem tothom a consultar les formacions que oferim i a inscriure's en aquelles que s'adeqüin al seu perfil profesional

A continuació us donem tots els detalls de les formacions que començaran properament i també podeu consultar el calendari dels cursos que tenim previst impartir durant aquest any 2022 a Abrera. Preneu nota i inscriviu-vos! 

 

 '20 COSES QUE ELS AUTÒNOMS HAN DE SABER I NINGÚ ELS HI EXPLICA'

 

Els dilluns 13 i 20, i els dimecres 15 i 22 de juny, s'imparteix en format online, la formació '20 Coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica'. L'objectiu de l'acció formativa és donar eines i tècniques útils als i a les alumnes que vulguin dedicar la seva activitat laboral com a autònoms i autònomes. 

 

Formació '20 Coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica'

 

OPERARIS/ES D'ALIMENTACIÓ

 

Fins al divendres 8 de juliol, s'imparteix al Centre Polivalent (pl. Rebato, 1), el curs d'operaris i operàries d'alimentació, en format presencial. L'horari serà del 8 al 23 de juny, de 9 h a 14 h, i del 27 de juny al 8 de juliol els i les alumnes realitzaran pràctiques de 6.30 h a 12.30 h.

 

La realització del curs quedarà condicionada al nombre d'inscripcions. 

 

Curs operaris/es d'alimentació

 

INSTAGRAM INICIAL PER A COMERÇOS

 

Pensat per potenciar la comunicació dels comerços locals des dels recursos que ofereix la xarxa social d'Instagram, aquest curs presencial es realitzarà els dimarts 5, 12 i 19 de juliol; i els dijous 7 i 14 de juliol, en horari de 14.30 h a 16.30 h, a les Aules de Promoció Econòmica. 

 

Curs Instagram incial per a comerços 

 

CURS DE PREPARACIÓ PROVES ACTIC II

 

Fins al dimecres 22 de juny, impartim la formació de preparació de les proves d'ACTIC II (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de nivell 2), en format presencial a les Aules de Promoció Econòmica, en horari de dilluns, dimecres i divendres de 16 h a 18.30 h.

 

En total el curs constarà de 25 hores d'aprenentatge per a preparar les proves de competències de l'ACTIC II.

 

Curs de preparació de les proves d'ACTIC II 

 

 Consulteu el calendari dels cursos que tenim previst iniciar al nostre municipi durant l'any 2022. Properament us concretarem les dates d'inici de cadascuna de les formacions. Preneu nota i inscriviu-vos!

 

JULIOL

 • Curs de Conducció de carretons de 5 dies

 

SETEMBRE

 • Curs de Vetllador/a escolar de 40 hores

 

OCTUBRE

 • Curs d'Auxiliar de magatzem de 200 hores
 • Curs d'Excel de 20 hores

 

NOVEMBRE

 • Curs de Conducció de carretons de 5 dies
 • Curs de Manipulació d'aliments de 4 hores

 

Des del departament de Promoció Econòmica treballem amb l'objectiu d'oferir un ampli ventall de cursos de diferents especialitats que recullin els interessos de les persones aturades del nostre municipi i que facilitin la seva inserció laboral

 

CURS D'ACTIVITATS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

 

El curs, de 920 hores, va començar al gener i està previst finalitzar-lo al juliol. Permetrà a les persones que el superin l'obtenció del certificat de professionalitat, adreçat a a persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya. Fins al moment, els i les alumnes han realitzat el mòdul d'ofimàtica i actualment estan cursant el mòdul d'atenció al client.

 

El proper passat dilluns 4 d'abril vam iniciar el mòdul de comptabilitat en el qual l'alumnat aprendrà tot el que fa referència al Pla general contable i a les aplicacions informàtiques de comptabilitat, amb un total de 120 hores. Properament també és previst impartir els mòduls de nòmines i tresoreria, amb una durada de 90 hores cadascun d'ells.

  

El curs s'imparteix de manera presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 15.00 h. El contingut global de la formació inclou:

 • Informàtica
 • Comptabilitat
 • Recursos humans
 • Tresoreria
 • Pràctiques en empreses

 

Curs d'Activitats de gestió administrativa 2022 (5).jpg

 

 

CURS DE CONDUCCIÓ DE CARRETONS

 

Del dilluns 28 de febrer al divendres 4 de març vam realitzar un curs de Conducció de carretons, que ha permès a les persones participants l'obtenció del carnet de carretó frontal, retràctil i transpalet. La formació es va fer de forma presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 13.00 h, i va comptar amb classes pràctiques. Aquesta formació s'adreçava preferentment a persones majors de 18 anys, que es trobaven en situació d'atur i que estiguessin inscrites al Servei Local d'Ocupació d'Abrera.

 

CURS D'ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DE MAGATZEM

 

Vols completar o millorar la teva formació? Consulta l'oferta de cursos que oferim a les persones desocupades del nostre municipi

 

Dilluns 21 març, vam encetar el Curs de gestió de magatzem, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu. La formació té una durada de 310 hores teòriques i 80 hores de pràctiques en empreses, i que permetrà a les persones que el superin l'obtenció del certificat de professionalitat de nivell 3

 

El curs s'imparteix de manera presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 14.00 h, i també es faran pràctiques en empreses. El contingut del curs inclou:

 • Organització de magatzems
 • Gestió de les operacions d'emmagatzematge
 • Optimització de la cadena logística
 • Pràctiques en empreses

CURS DE MONITORS/ES DE LLEURE

 

Des del dilluns 28 de març fins al dimarts 10 de maig de 2022 també estem impartint un curs de Monitors/es de lleure de 310 hores teòriques i pràctiques. S'adreça a persones majors de 18 anys i les classes es fan de manera presencial al Centre Polivalent del Rebato (Pl. del Rebato, 1), de dilluns a divendres en horari de 9.30 h a 13.30 h.

 

Curs Monitors i monitores de lleure.jpg

 

 CURS DE PREPARACIÓ PROVES ACTIC I

 

Del dimecres 16 de març al dijous 31 de març hem impartit un curs de preparació de les proves d'acreditació de competències en tecnologies de la informació la comunicació ACTIC de nivell I. S'ha fet de manera presencial a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), els dilluns, dimecres i dijous en horari de 15.30 h a 18.40 h.

Curs d'ACTIC I.jpg

 

FORMACIÓ "COM TRANSMETRE LA TEVA MILLOR VERSIÓ"

 

El dijous 5 de maig passat, va finalitzar la formació presencial ''Com transmetre la teva millor versió", que enguany ha comptat amb un grup d'una dotzena de persones, que han participat en les 4 sessions realitzades a les aules de Promoció Econòmica, en horari de matí, de 9.30 h a 12.30 h. Van treballar l'autoconeixement personal per afrontar correctament les entrevistes de selecció i per definir els seus objectius professionals i personal.

L'activitat ha estat molt ben valorada pels i per les participants i tots recomanarien fer-la!

 

Formació presencial ''Com transmetre la teva millor versió

 

CURS DE DIRECTOR/ DE LLEURE

 

Fins al dimecres 25 de maig, vam impartir un Curs de Director/a de lleure. Es tracta d'una formació que ha combinat formació presencial i online, amb un total de 320 hores lectives:

 • 165 hores teòriques (85 presencials i 80 online)
 • 120 hores de pràctiques
 • 35 hores de projecte

 

La formació presencial s'ha realitzat a les aules de promoció econòmica, a l'edifici del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), de dilluns a divendres en horari de 15.15 h a 19.15 h.

 

Curs Director/a de lleure

  

Més informació i inscripcions

Per formalitzar les inscripcions, podeu adreçar-vos directament al Departament de Promoció Econòmica en el nostre horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h, a través dels següents canals:

 • Presencialment a la primera planta del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20)
 • Trucant al T. 93 770 01 02  
 • Per correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat  

 

A Abrera, treballem per millorar la formació dels nostres veïns i veïnes!

Apunteu-vos als cursos que impulsem des del nostre departament de Promoció Econòmica!

 

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies