Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 24/05/2024 | 12:48 h
 • Assistim a la presentació de la nutricionista i la referent de benestar emocional del Centre d’Atenció Primària d’Abrera
 • Professionals del Centre d'Atenció Primària d'Abrera

Visitem el Centre d’Atenció Primària del nucli urbà d’Abrera per conèixer els i les noves professionals per reforçar l’atenció presencial i telefònica, així com l’activitat a la comunitat

30/5/2022

L’equip d’atenció primària (EAP) d’Abrera ha incorporat des del mes d'abril nous i noves professionals per reforçar l’atenció presencial i telefònica, així com l’activitat a la comunitat. Concretament, al nostre ambulatori comptem amb 1 nutricionista a temps parcial i 1 referent de Benestar Emocional Comunitari (BEC), s’han incorporat 4 metges de família i s’han consolidat les places d’1 infermera, d’2 auxiliars d’infermeria i 5 professionals d’atenció a la ciutadania .

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera, vam assistir a la presentació de la nutricionista i la referent de benestar emocional comunitari, i valorem positivament les noves incorporacions a l’ambulatori abrerenc que han de suposar una millora en l’atenció que reben els nostres veïns i les nostres veïnes.


El dimecres 11 de maig el nostre alcalde, Jesús Naharro, la segona tinent d’alcalde, Guadalupe Marcos, la regidora de Salut Pública i Benestar, Sara Roca, i la Cap de l’Àrea de Serveis a les Persones, Silvia Ros, van visitar el Centre d’Atenció Primària (CAP) del nucli urbà del nostre municipi per assistir a la presentació de la nutricionista i la referent de Benestar Emocional Comunitari que s’incorporen de nou a l’equip d’Abrera i desenvoluparan les activitats a la comunitat.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha posat en relleu la incorporació de "nuevos y nuevas profesionales para reforzar la atención presencial y telefónica en el CAP de Abrera. Concretamente, en nuestro ambulatorio contamos con 1 nutricionista a tiempo parcial y 1 referente de Bienestar Emocional Comunitario (BEC), se han incorporado 4 médicos de familia y se han consolidado las plazas de 1 enfermera, 2 auxiliares de enfermería y 5 profesionales de atención a la ciudadanía. Valoramos positivamente las nuevas incorporaciones en el ambulatorio de nuestro municipio, que supondrá una mejora a la atención que reciben nuestros vecinos y nuestras vecinas".

 

Assistim a la presentació de la nutricionista i la referent de benestar emocional del Centre d’Atenció Primària d’Abrera.jpeg

 

 

Les noves incorporacions permetran avançar cap a una millora de la salut nutricional entre la ciutania i promoure la prevenció del benestar emocional a la comunitat

 

 

Comptar amb una nutricionista ens permetrà avançar cap a una millora de la salut nutricional entre la ciutadania, amb incidència en aquells sectors més desfavorits, i centrar-se en aspectes com ara la hipertensió, la hipercolesterolèmia, el sobrepès i l’obesitat, el dèficit de ferro i l’excés de consum d’alcohol.

 

Les tasques d’aquests nous professionals s’adrecen a prevenir i tractar problemes associats a una mala alimentació, amb la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles. La manera de fer-ho serà treballant de forma multidisciplinària amb la resta de professionals, en coordinació amb infermeria i en col·laboració amb els agents de salut pública. 

 

Pel que fa als trastorns relacionats amb la salut mental, els professionals de Benestar Emocional Comunitari (BCE) treballaran de manera coordinada amb els professionals d'infermeria, de medicina i de treball social per incrementar, millorar i promoure la prevenció del benestar emocional a la comunitat.

 

L’Equip d’Atenció Primària d’Abrera incorporarà nous i noves professionals per millorar l’atenció dels nostres veïns i les nostres veïnes, tant de manera presencial com telefònica, i amb activitats a la comunitat

 

 

En els mesos vinents es preveu que l’EAP d’Abrera continuï enfortint-se amb nous i noves professionals per millorar l’atenció a la població d’Abrera, tant de manera presencial com telefònica, i l’activitat a la comunitat. Així, a més de la incorporació de la nutricionista a temps parcial i la referent de BCE, es reforça l’equip d’Abrera amb les següents mesures:

 • Incorporació de 4 metges de família que estaven pendents de cobrir.
 • Consolidació de les places d’1 infermera, 2 auxiliars d’infermeria (TCAI) i 5 professionals d’atenció a la ciutadania (AC).
 • Incorporació a temps complert de la treballadora social.
 • Reforç de l’atenció telefònica amb una nova centraleta amb més capacitat per a atendre trucades entrants i sortints.

 

Professionals del Centre d'Atenció Primària d'Abrera.jpg

 

Els i les professionals dels equips d’atenció primària ofereixen a la població atenció sanitària de proximitat. En aquests moments, a Abrera tenim tres centres que són competència de la Generalitat de Catalunya.

 

Els equips d'atenció primària (EAP) són el conjunt de professionals que atenen la població d'una determinada àrea bàsica de salut (ABS) en els centres d'atenció primària (CAP) i els consultoris locals. En el cas d'Abrera, tenim tres centres, que són competència de la Generalitat de Catalunya. A continuació us oferim tota la informació al respecte:

 

EAP del centre urbà

  • Lloc: c. de Manresa, 9-15 baixos
  • Horari: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h.
  • Telèfon d’atenció, T. 93 770 25 61
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01
  • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

  Servei de Pediatria

 • Lloc: Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1)
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 h a 20 h
 • Per concertar visites: 93 001 27 40
 • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

EAP a Can Vilalba

  • Lloc: Av. de la Circumval.lació, 5
  • Horari: dilluns, dimarts, dimecres i divendres 8:00 a 13:30 h i els dijous a la tarda de 14:30 h a 20:00 h
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01 - T. 93 770 49 39

 

EAP a Santa Maria de Vilalba – ACTUALMENT TANCAT PER CATSALUT A CAUSA DE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

 • Lloc: c. del Castell Voltrera, 5
 • Telèfon T. 93 770 30 38 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies