Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 07:58 h

Felicitem l'alumna de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Marina Vinyals, que ha estat semifinalista del Concurs de Lectura en Veu Alta del Baix Llobregat. Moltes felicitats!

L'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera participa en l'activitat Cantània 2022-23

18/5/2022

El Concurs de Lectura  en Veu Alta del Baix Llobregat, es va celebrar el dilluns 9 de maig de 2022 al Caixa Fòrum de Barcelona. Darrerament, es va comunicar als i a les alumnes participants en el concurs la seva classificació en el mateix. Així, fa unes setmanes es va comunicar a l'alumna de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Marina Vinyals, que era semifinalista.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem a l'abrerenca Marina Vinyals, per la seva gran feina en el Concurs de Lectura  en Veu Alta del Baix Llobregat i la seva magnífica posició com a semifinalista. Moltes felicitats, campiona!


L'alumna de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Marina Vinyals, ha quedat semifinalista a la final del Concurs de Lectura en Veu Alta del Baix Llobregat, que es va celebrar el dilluns 9 de maig passat al Caixa Fòrum de Barcelona. La mateixa Marina Vinyals, ha fet una valoració molt positiva de l'experiència, ja que "quan vaig arribar hi havia molta gent i l'auditori era molt gran. Hi havia els altres semifinalistes de totes les categories. Va arribar el moment, vaig llegir durant un minut la lectura que havia escollit. Estava nerviosa, però penso que ho vaig fer molt bé!".

 

Felicitem l'alumna de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Marina Vinyals, que ha estat semifinalista del Concurs de Lectura en Veu Alta del Baix Llobregat. Moltes felicitats!

 

"Va arribar el moment i vaig llegir durant un minut la lectura que havia escollit. Estava nerviosa, però penso que ho vaig fer molt bé!"

A banda, Vinyals també ha explicat que en aquest moment tan important, "em va acompanyar la meva família, la Lena i la Laura". I  tot i que finalment no va resultar guanyadora del Concurs de Lectura en Veu Alta, la Marina afirma que "ha estat una gran experiència. Estic molt contenta!". Finalment també ha volgut agraïr "a la meva família per donar-me tant suport i a l'Escola Francesc Platón i Sartí, per confiar en mi. Moltes gràcies!".

 

Podeu escoltar les declaracions de la Marina Vinyals, a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

L'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera participa en l'activitat Cantània 2022-23

D'altra banda, l' alumnat de 4t de primària de l'Escola Francesc Platón i Sartí, han participat aquest dilluns 16 de maig en el projecte Cantània 2022-23, que ha tingut lloc a l'Auditori de Barcelona. L'alumnat de l'escola abrerenca ha fet de cor a l’espectacle “Clara, l’art per dins”; una activitat que han preparat durant tot el curs. Un total de 800 nenes i nens de diferents escoles han acompanyat a les solistes durant l’actuació. Des de l’escola, han explicat que “ha estat molt emocionant i un plaer actuar a un escenari com el de l’Auditori”.

 

L'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera participa en l'activitat Cantània 2022-23

 

El projecte Cantània, és una activitat participativa en la que s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi perquè creïn l’obra atenent les característiques d’aquesta activitat concreta: Gran cor de nens i nenes a l’escenari, treball bàsicament a una veu, 10 músics professionals d’alt nivell i duració aproximada de 45 minuts.

 

Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació:

  • 1ª) Sessions de formació amb el professorat
  • 2ª) Treball del professorat a la seva aula
  • 3ª) Concerts finals interpretats pels alumnes inscrits

 

Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l’organització com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte pels alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a totes i tots. 

 

L'Escola Francesc Platón i Sartí d'Abrera participa en l'activitat Cantània 2022-23

 

Aquest curs 2022-2023 se celebren els 34 anys de Cantània. Aquest projecte es du a terme per primera vegada el curs 1989-1990 a partir de la voluntat de les mestres de música de les 9 escoles municipals de Barcelona de fer alguna activitat conjunta. L’any 1997 s’obre a totes les escoles de la ciutat. L’any 2002 es comença a escampar per tota Catalunya i, finalment, l’any 2005 el projecte arriba arreu del món. 

 

Podeu consultar tota la informació sobre la iniciativa Cantània 2022, a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí. 

 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem a l'abrerenca Marina Vinyals, per la seva gran feina en el Concurs de Lectura  en Veu Alta del Baix Llobregat i la seva magnífica posició com a semifinalista i també a l'alumnat de l'Escola Francesc Platón i Sartí, per la seva actuació al Cantània 2022.  Moltes felicitats!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies