Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 15/07/2024 | 01:36 h

Continuem amb les visites dels i de les nostres escolars a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

11/5/2022

Aquest 2022 des de l'Ajuntament d'Abrera continuem amb les visites escolars a la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros (Federico Garcia Lorca, 17). Estan adreçades a tots els nivells educatius, des de l’Escola Bressol fins al Batxillerat, tenen com a objectiu donar a conèixer la biblioteca i el seu funcionament.

 

El mes de març passat, ens van visitar alumnes de 1r i 2n de l'Escola Francesc Platón, de P4, 2n i 5è curs de l'Escola Josefina Ibáñez i alumnat de 4t i 5è curs de l'Escola Ernest Lluch. I el mes d'abril, va visitar la nostra biblioteca dues classes de 3r i dues de 1r de l'Escola Ernest Lluch. Moltes gràcies a totes i tots!


Durant el mes de maig, els i les nostres escolars, continuen amb les visites a la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros. Concretament, El dimecres 4 de maig passat, ens van visitar dos grups de 2n de l'Escola Ernest Lluch i aquest dilluns 9 de maig, ho han fet els i les alumnes de P4 del mateix centre. 
 
Continuem amb les visites dels i de les nostres escolars a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera
 
Properament, el dilluns 16 de maig serà el torn de 4t de l'Escola Josefina Ibáñez i els i les alumnes dede la mateixa escola, ens visitaran dos dies després, el dimecres 18 de maig. 
 

Les visites a la Biblioteca Josep Roca i Bros s'adapten a les necessitats dels diferents nivells educatius, i sempre van acompanyades de material per treballar a les aules. Al llarg de tot el curs escolar 2021-2022 ens visitaran prop de 800 escolars! Us hi esperem!

 
El dimecres 2 març, ens va visitar el grup de 2n de l'Escola Josefina Ibáñez. Seguidament, el dimecres 9 març van realitzar la seva visita escolar, dues classes de 1r curs de l'Escola Platón i Sartí. A la setmana següent, el dimecres 16 març, ens van acompanyar dues classes més de 2n curs de l'Escola Platón i Sartí; el dilluns 21 de març van venir els nens i nenes de P4 de l'Escola Josefina Ibáñez i el dimecres 23 març, ho va fer el grup de 5è també del Josefina Ibáñez. 
 
Finalitzàvem el mes de març amb la visita escolar de dues classes de 4t curs de l'Escola Ernest Lluch, el dilluns 28, i el dimecres 30, ho feien els i les alumnes de dues classes de curs de l'Escola Ernest Lluch.
 

Continuem amb les visites escolars a la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros amb grups de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch i Josefina Ibáñez

 

El mes d'abril, van visitar la biblioteca dos grups de 3r, concretament el dilluns 4 d'abril i ja a finals de mes, el dilluns 25 d'abril, ho feien dos grups més de 1r del mateix centre.  

 

Aquestes visites s’adapten a les necessitats dels diferents nivells educatius i sempre van acompanyades d’alguna fitxa o material per practicar el que s’ha après durant la visita i s’han programat prèviament amb els centres. Al llarg de tot el curs escolar, prop de 800 escolars visitaran la Biblioteca Josep Roca i Bros. Amb aquestes visites, els i les alumnes es formen com a usuàries i usuaris en la recerca d’informació i funcionament del catàleg de la nostra biblioteca, es promou l’interès per la lectura i s'estableixen lligams amb els centres educatius de la vila.

 

"Aquesta iniciativa que té per objectiu que l’alumnat abrerenc conegui la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros i els recursos de què hi disposen" 

La regidora d'Educació, Giulia Mirto, ha destacat: "En el sí de les diverses activitats que treballem conjuntament amb els centres escolars d’Abrera, es troba aquesta iniciativa que té per objectiu que l’alumnat abrerenc conegui la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros i els recursos de què hi disposen. Un cop més agrair la col·laboració que sempre mostren els centres escolars amb les propostes que els fem per a continuar millorant les oportunitats i l’aprenentatge del nostre alumnat”.

 

"Amb l’organització d’aquestes visites adaptades als diferents nivells, poden conèixer la biblioteca més propera i aprendre'n el funcionament i l'ús. Volem que la Biblioteca sigui una eina de suport pràctica per a docents i alumnes"  

Per la seva part, la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha assenyalat que “des del govern municipal i la Biblioteca Pública d’Abrera volem apropar-nos millor a les necessitats de la comunitat educativa. Amb l’organització d’aquestes visites adaptades als diferents nivells, poden conèixer la biblioteca més propera i aprendre'n el funcionament i l'ús. Volem que la Biblioteca sigui una eina de suport pràctica per a docents i alumnes. Des d’aquí agraeixo tota aquesta feina, que és possible gràcies a la col·laboració i al treball continu que realitzen els nostres centres educatius i el personal de la biblioteca.”

  

Projecte 'Motxilla viatgera', en marxa!

Des de la biblioteca Josep Roca i Bros, un any més, s'ha posat en marxa el projecte 'Motxilla viatgera', adreçat tots els centres educatius del municipi (Escoles bressol, Escoles d'educació primària, Institut, Aula d'Adults) on es facilita material de tota mena a les escoles per tal de treballar els projectes d'aula amb els i les alumnes dels centres. 

 

El material pot ser lots de llibres, documents del fons històric, impressions i tot el que necessitin. Per tal de facilitar el seu transport es fa entrega d'una motxilla vermella, d'aquí el nom que rep la iniciativa. Per demanar-la només han de contactar amb la biblioteca a través del correu electrònic biblio@abrera.cat, trucant al T. 93 770 08 81 o presencialment. 

 

Projecte 'Motxilla viatgera' de la biblioteca Josep Roca i Bros

 

Més serveis i activitats!

Recordem que des de la Biblioteca Josep Roca i Bros (Federico Garcia Lorca, 17) s'han ampliat els horaris, oferint més servei als nostres veïns i veïnes de totes les edats, fomentant la lectura i amb diverses activitats i propostes culturals per als/les més petits/tes de la casa i per al públic adult. Preneu nota i bones lectures!

 

 Inscripció prèvia

 

Les activitats a la Biblioteca Josep Roca i Bros tenen places limitades i cal inscripció prèvia. Tot així, també es pot fer la inscripció presencialment el mateix dia de l'activitat, abans del seu inici, sempre que l'aforament ho permeti.

 • Inscripcions prèvies a través del correu electrònic biblio@abrera.cat o trucant al T. 93 770 08 81.

 

Més servei de dilluns a dissabte

Consulteu els horaris de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera!

 • Dilluns de 15.30 h a 20.30 h
 • Dimarts de 10 h a 13.30 h i de 15.30 h a 20.30 h
 • Dimecres de 15.30 h a 20.30 h
 • Dijous de 10 h a 13.30 h i de 15.30 h a 20.30 h
 • Divendres de 15.30 h a 20.30 h
 • Dissabtes matí de 10 a 13.30 h
 
Per a  més informació podeu adreçar-vos directament a la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera (c. de Federico García Lorca, 17) en l'horari següent: tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 20.30 h i matins de dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 13.30 h. O a través dels següents canals: 
 • Per correu electrònic: biblio@abrera.cat
 • Per telèfon: 93 770 08 81
 • Per les xarxes socials de la biblioteca i l'Ajuntament

 

 

"Escolta la biblioteca!" a Ràdio Abrera

Des de la Biblioteca Josep Roca i Bros volem apropar totes les nostres novetats, els nostres serveis i les activitats que organitzem al llarg de l'any a tothom! Per això us oferim l'espai de col·laboració amb l'emissora municipal Ràdio Abrera.

 

Sota el títol "Escolta la biblioteca!", dos cops al mes us oferirem un petit tastet de les novetats literàries, cinematogràfiques i musicals que vagin arribant al nostre fons documental. També en fem difusió d'aquelles iniciatives i projectes que engeguem des de la Biblioteca. Podeu escoltar tots els programes fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

                                                                             

Gaudiu de les propostes literàries i activitats de la Biblioteca Josep Roca i Bros!

 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies