Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 02:44 h

Aquest dissabte 7 de maig, vine al mercat de pagès del parc rural!

6/5/2022

El Parc Rural del Montserrat, del qual Abrera n’és un dels municipis fundadors, celebrarà aquest dissabte 7 de maig, la primera edició del mercat de pagès al municipi veí d'Olesa de Montserrat, al carrer dels Arbres i plaça de la Font. Aquest nou mercat té com a objectiu promoure la venda directa per part dels productors/es i elaboradors/es del parc, així com consolidar la marca Parc Rural del Montserrat entre les persones consumidores.


La primera edició del mercat de pagès és una oportunitat pels productors de l’entorn del Parc Rural del Montserrat, entre els quals es troben els productors abrerencs, per donar-se a conèixer, establir un nou punt de venda i tenir contacte directe amb els consumidors i consumidores. El fet que el client/a pugui parlar amb el mateix pagès/a o productor/a és un fet que avui dia es valora molt i que, tothom que assisteixi demà al mercat d’Olesa, ho podrà fer en persona.  

El mercat de pagès és una oportunitat pels productors de l’entorn del Parc Rural del Montserrat, entre els quals es troben els productors abrerencs, per donar-se a conèixer, establir un nou punt de venda i tenir contacte directe amb els consumidors/res.


Mercat de pagès i activitats

Per donar a conèixer el nou mercat i reivindicar l’espai agrari i els seus productes es duran a terme diferents propostes entorn del mercat de pagès. El mercat començarà a les 10 h del matí amb les parades dels productors i la jornada seguirà amb un taller infantil, visites guiades a l’exposició de temàtica agrícola ‘Temps de marges i barraques’ amb Joan Soler i un showcooking amb productes del Parc de la mà de Jordi Llobet -xef manresà amb una Estrella Michelin-. A les 13 h els assistents i paradistes podran gaudir d’un Concert amb Julivert. El mercat es tancarà amb un dinar popular amb productes del Parc Rural del Montserrat a càrrec de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets. El ​​mercat d’Olesa serà una jornada de caràcter festiu on s’hi han implicat entitats del municipi per dinamitzar-lo mitjançant activitats culturals, tallers i música. Això permetrà que els visitants no sols puguin comprar productes de qualitat i quilòmetre 0 sinó que també puguin compartir estones especials en família i celebrar una diada especial. 

Mercat del Parc Rural del Montserrat

 

Mantenim viva l'essència del territori

Recordem que del Parc Rural del Montserrat és una iniciativa dels municipis de l’entorn d’aquest emblemàtic massís muntanyós que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. És el primer parc rural d’Europa creat amb la finalitat de mantenir viva l'essència del territori i evitar la despoblació dels nuclis petits, potenciar els productes del territori, incrementar el paisatge agrari i facilitar el relleu generacional dels i les professionals dels àmbits agrícola, ramader i forestal. 


Associació del Parc Rural del Montserrat

L’objectiu dels municipis congregats en l’Associació del Parc Rural del Montserrat, com Abrera, és preservar i potenciar l’agricultura tradicional en aquest entorn, de forma que se’n conservin els valors paisatgístics, ecològics i culturals. Aquesta associació porta a terme diverses tasques relacionades amb l’agricultura i actualment està organitzant un banc de terres de cultiu que pretén oferir oportunitats als joves pagesos. Es tracta, doncs, de posar en valor la importància de l’agricultura sostenible i integrada al territori, de manera que es formi una identitat pròpia dins l’àmbit de les comarques que integren el Parc. 

 

L’objectiu dels municipis congregats en l’Associació del Parc Rural del Montserrat, com Abrera, és preservar i potenciar l’agricultura tradicional en aquest entorn, de forma que se’n conservin els valors paisatgístics, ecològics i culturals.

 

 

Senyalització identificativa del Parc Rural del MontserratUs informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies