Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 13:48 h
 • massa forestal abrera bosc

Des del dimarts 15 de març i fins el dissabte 15 d'octubre estarà prohibit fer foc sense autorització als terrenys forestals d'Abrera com a mesura de prevenció per evitar incendis forestals

A Abrera cuidem i respectem el nostre entorn natural!

15/3/2022

Des de l'Ajuntament d'Abrera, mitjançant un ban d'Alcaldia, informem que del dimarts 15 de març al dissabte 15 d'octubre de 2022 restarà prohibit fer foc en terrenys forestals per prevenir incendis al terme municipal d'Abrera. Es podran demanar autoritzacions per encendre foc, en el període esmentat, en casos excepcionals com ara per a la realització de focs per a tasques agrícoles o forestals. A Abrera, cuidem i respectem el nostre entorn natural!


Aquesta prohibició, recollida en el Decret 64/1995 del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals, que es recullen al ban d'Alcaldia de l'Ajuntament d'Abrera. 

 

Del dimarts 15 de març al dissabte 15 d'octubre de 2022 resta prohibit fer foc en terrenys forestals per prevenir incendis al terme municipal d'Abrera. Us detallem quines són les restriccions per evitar incendis als nostres boscos!

 

A continuació us detallem les restriccions per evitar incendis al bosc:

 • La norma regula que, entre el 15 de març i el 15 d'octubre, no es pot encentre foc, sigui quina sigui la finalitat, en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d´espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta. Especialment:

No es poden cremar restes de poda i d´aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d´Agricultura.

- No es poden fer focs d´esbarjo ni d´altres relacionats amb l´apicultura.

- Dins de les àrees recreatives i d´acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s´utilitzin barbacoes d´obra amb mata guspires.

 • Queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d´un foc.
 • No es poden llençar coets, focs d´artifici o d´altres artefactes que continguin foc.
 • Tampoc es poden utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Sol·licitud d'autoritzacions en casos excepcionals entre el 15 de març i el 15 d'octubre

No obstant la prohibició anterior, la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat podrà atorgar autoritzacions per encendre foc, en el període comprés entre el 15 de març i el 15 d'octubre, en casos excepcionals, com ara per a la realització de focs per a tasques agrícoles o forestals, d'acord amb el que estableix el capítol 4 del Decret 64/1995.
 
Les autoritzacions s'hauran de sol·licitar a l'ajuntament corresponent, a les oficines del cos d'Agents Rurals, al Consell Comarcal o a l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,  les quals resoldran les sol·licituds, i seran atorgades, si així s'escau, per la Generalitat de Catalunya.
 • Podeu accedir al tràmit per sol·licitar una autorització per a activitats amb risc d'incendi forestals entre el 15 de març de 2021 i el 15 d'octubre de 2022 fent clic aquí.
 
També podeu realitzar el tràmit adreçant-vos a la nostra Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Per demanar cita prèvia podeu trucar al T. 93 770 03 25 en el nostre horari habitual, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, i els dimarts i dimecres també de 16.30 h a 19 h, o enviar-nos un correu electrònic a l'adreça informacio@abrera.cat. L'atenció per cita prèvia a l'OAC serà els matins, de 9 h a 14 h.
 

Igualment, des de l'Ajuntament seguim impulsant l'atenció telefònica i l'assessorament en la tramitació electrònica. a través del nostre canal telemàtic: abrera.cat/tramits (feu clic aquí).  Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat un manual amb tota la informació al que expliquem, pas a pas, com fer un registre a la seu electrònica de l'Ajuntament. Trobareu més informació fent clic aquí.

 

Comunicació de crema entre el 16 d'octubre i el 14 de març

Fóra del període esmentat, és a dir, durant el període comprès entre el 16 d'octubre  i el 14 de març, les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya definits a l'article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de març, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament.

 

En aquest cas, la persona signant de la comunicació serà la responsable dels danys que pugui ocasionar i declara que coneix la legislació vigent sobre prevenció d'incendis i que es compromet a complir les mesures preventives de l'art. 14 del decret 64/1995, de 7 de març.

 • Podeu accedir al tràmit per fer la comunicació d'una crema entre el 16 d'octubre i el 14 de març fent clic aquí.

 

Si advertiu l'existència o l'inici d'un incendi forestal, cal que ho comuniqueu al telèfon d'Emergències 112. També podeu contactar amb la nostra Policia Local al T. 93 770 09 81 o a través del correu electrònic policia@abrera.cat

 

 

El Ban d'Alcaldia també recull diversos aspectes per a la prevenció d'incendis forestals que us detallem a continuació:

 • Els barris i urbanitzacions situats en zones forestals o a menys de 500 metres de zona forestal hauran de mantenir nets de vegetació els vials, les zones d’accés, les cunetes i totes les parcel·les perimetrals.
 • Els titulars de les línies aèries de conducció d’energia elèctrica hauran de mantenir netes de vegetació les zones de projecció dels conductors, d’acord amb el que estableix la normativa vigent sobre la matèria.
 • Les entitats propietàries o concessionàries de carreteres i altres vies públiques hauran de mantenir netes de vegetació les respectives zones de servitud d’acord amb la normativa vigent.
 • Els titulars de zones forestals han de realitzar els treballs de caràcter preventiu que es creguin necessaris en la forma i els terminis que assenyali la Direcció General del Medi Natural. Les capçades dels aprofitaments que no siguin retirades hauran de ser triturades i escampades a ran de terra. En cap cas es podran deixar dins d’una franja de 20 metres d’amplada a banda i banda dels camins.
 • Tota persona que adverteixi l'existència o l'inici d'un incendi forestal, cal que ho comuniqui immediatament al telèfon d'Emergències 112 o a qualsevol agent de l'autoritat que pugui localitzar. Podeu contactar amb la nostra Policia Local (C. Tarragona, 2) trucant al Servei de Seguretat al telèfon 93 770 09 81 o a través del correu electrònic policia@abrera.cat

 

A Abrera, cuidem i respectem el  nostre entorn natural!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies