Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 06/12/2024 | 17:49 h

Més de 500 persones han gaudit de la jornada de portes obertes d'aquest emblemàtic element del patrimoni abrerenc, declarat Bé Cultural d’Interés Nacional

Inaugurem els treballs de consolidació estructural del Castell de Voltrera d'Abrera amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i altres representants de diverses institucions

7/3/2022

A Abrera cuidem el nostre patrimoni! El dissabte 5 de març, més de 500 persones han visitat el castell i el nou mirador en la jornada de portes obertes al Castell de Voltrera d’Abrera, que hem organitzat per tal de donar a conèixer a la ciutadania aquest emblemàtic element del patrimoni abrerenc, declarat Bé Cultural d’Interés Nacional, on hem dut a terme uns treballs de consolidació estructural. Els i les assistents van conèixer la història del castell abrerenc i l'entorn amb les visites guiades comentades a càrrec de la historiadora abrerenca Maria Soler i el tècnic municipal, Gerard Bidegain. Moltes gràcies a tohom!

 

Prèviament, el divendres 4 de març a la tarda, el nostre alcalde, Jesús Naharro, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, van inaugurar els treballs de consolidació estructural del Castell de Voltrera d'Abrera i el nou balcó de Montserrat d'Abrera, (pl. del Castell de Voltrera s/n), al barri de Can Vilalba, acompanyats per representants de l'Estat, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix LLobregat, el nostre Ajuntament i consistoris veïns. Moltes gràcies a tothom!


Jornada de portes obertes

Amb la jornada de portes obertes d'aquest dissabte 5 de març i les visites guiades, hem donat a conèixer als veïns i veïnes d'Abrera aquest emblemàtic bé patrimonial del nostre municipi. També hem presentat el nou balcó de Montserrat d'Abrera, dins la iniciativa Els 7 miradors de Montserrat, que hem desenvolupat amb el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Més de 500 persones han assistit a la jornada de portes obertes. Veïnes i veïns de totes les edats, famílies, petits i grans han visitat el castell i el nou balcó de Montserrat i han seguit amb molt d'interès les visites guiades i presentacions, a càrrec de la doctora en història, Maria Soler, i el tècnic municipal, Gerard Bidegain. Moltes gràcies a tothom!

Més de 500 persones han assistit a la jornada de portes obertes. Veïnes i veïns de totes les edats, famílies, petits i grans han visitat el castell i el nou balcó de Montserrat i han seguit amb molt d'interès les visites guiades i presentacions. Moltes gràcies a tothom!

 

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica al nostre ajuntament, Arantxa Galofré, ha destacat: "Estem molt contents d’obrir de nou les portes al nostre Castell de Voltrera després d’uns treballs de consolidació estructural que ens han permès garantir l’estabilitat dels murs i la seguretat dels i les visitants. Aquest dissabte hem gaudit d'una jornada de portes obertes amb una alta participació. Moltes gràcies a tothom! No només hem consolidat les restes arquitectòniques, sinó que hem arranjat el camí i hem senyalitzat la zona per tal que els nostres veïns i veïnes puguin conèixer la història del nostre Castell de Voltrera".

 

Galofré també ha apuntat "a la vegada també inaugurem el mirador col·locat en l’esplanada del Castell amb unes vistes magnífiques a Abrera, els pobles del voltant i a la muntanya de Montserrat". El turó en el qual es troben les restes del castell de Voltrera d’Abrera és un mirador privilegiat sobre les valls dels rius Llobregat i Anoia i té comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el d’Esparreguera, tots dos a l’altra banda del riu Llobregat.

 

Més de 500 persones han gaudit de la jornada de portes obertes del Castell de Voltrera d'Abrera i el nou mirador de Montserrat d'Abrera 

Més de 500 persones han gaudit de la jornada de portes obertes del Castell de Voltrera d'Abrera i el nou mirador de Montserrat d'Abrera

 

Inauguració i visita guiada

Per part del govern de l'Estat ens han acompanyat en la inauguració la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Maria Eugènia Gay. De la Generalitat de Catalunya, el director dels Serveis Territorials a Barcelona del departament de Cultura, Andreu Felip. De la Diputació de Barcelona, el president de l’àrea d’infraestructures i espais naturals, Pere Pons, el gerent de Serveis d'Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic (SPAL), Joan Closa, i l'assessor del president de l’àrea d’infraestructures i espais naturals, Jordi Torrents.

 

Del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la consellera de Turisme, Gemma Rodríguez, la coordinadora del consorci de Turisme, Laura García, i el

Tècnic de Turisme del Consell comarcal, Xavier Lledó. Del nostre Ajuntament han assistit l'alcalde, Jesús Naharro, i diversos regidors i regidores i tècnics i tècniques municipals. De l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, l'alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, i de l'Ajuntament d'Esparreguera, el Primer Tinent d'alcalde, Juan Jurado.

 

També hem comptat amb la doctora en Història per la Universitat de Barcelona, Maria Soler Sala, el president de l’Associació de Veïns de Can Vilalba, Gerardo Luengo, i la jutgessa de Pau d’Abrera, Teresa Morral. Moltes gràcies a tothom!

 

Inaugurem els treballs de consolidació estructural del Castell de Voltrera d'Abrera amb la ministra de Tranports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i altres representants de diverses institucions

 

La inauguració i visita institucional s'ha iniciat amb els parlaments de les autoritats i una explicació de la visita guiada a càrrec de la doctora en Història, Maria Soler, i l’arquitecta tècnica  municipal, Judit Figueras. Seguidament ha tingut lloc l’obertura de les plaques commemoratives, a càrrec de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el nostre alcalde, Jesús Naharro. Després s'han dut a terme diverses fotografies amb els i les assistents a l'acte i ha tingut lloc la visita guiada pel castell de Voltrera d'Abrera.

 

L'acte també ha comptat amb la cobertura informativa de diversos mitjans de comunicació d'àmbit estatal, comarcal i local. Moltes gràcies a tothom!

  • Veieu el vídeo de la inauguració al canal de Youtube de l'Ajuntament d'Abrera fent clic aquí o a la part inferior d'aquesta pàgina.
  • Escolteu L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 07/03/22 amb els parlaments de l'acte d'inauguració del Castell de Voltrera i el Balcó de Montserrat d'Abrera fent cli aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Inaugurem els treballs de consolidació estructural del Castell de Voltrera d'Abrera amb la ministra de Tranports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i altres representants de diverses institucions

Inaugurem els treballs de consolidació estructural del Castell de Voltrera d'Abrera amb la ministra de Tranports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i altres representants de diverses institucions


Valoracions molt positives

Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana 

“Estic  a la meva comarca, al Baix Llobregat. I estar en un acte com aquest, trobo que és molt important. És important per municipis com Abrera però també  pel conjunt de municipis que participeu d’aquest projecte perquè, se’ns dubte, determina i reflecteix el caràcter d’aquesta ciutat, d’aquest poble, però també el caràcter de la nostra comarca, del Baix Llobregat. Una comarca que se’ns coneix molt per ser un motor econòmic per l’economia catalana per la seva transformació arrel del procés d’industrialització dels anys 60/70, però més enllà de tot això, també som una comarca, uns territoris, uns municipis que tenim molt de patrimoni i molta història. Hem fet un esforç molt gran, en els darrers anys, per posar en valor aquest patrimoni. Un patrimoni que ens explica, que ens connecta amb el nostre passat i estem molt satisfets de projectes com aquests. Aquest projecte forma part de l’1,5% cultural, destinats a obres públiques, a actuacions de tipus cultural. I ara ja no serà l’1,5%, ara serà el 2%. A partir d’aquests pressupostos hem decidit, i també perquè el ministre Miquel Iceta va decidir apujar aquest pressupost perquè hi ha actuacions que són necessàries. I, evidentment, des del Ministeri que treballem les infraestructures del present, però sobretot de futur, vam dir sí. També és veritat que les infraestructures del passat, des d’aquesta vocació de divulgació, d’explicació i difusió del que representem, ampliem aquest suport a aquest tipus d’actuacions. Per tant, des del Ministeri, insisteixo, moltes gràcies per convidar-nos en aquest acte d'inauguració. A partir de demà ja serà accessible per a la ciutadania d’Abrera. I desitgem que sigui un punt atractiu pel turisme de la comarca però en definitiva, un turisme que pugui ser una realitat i que serveixi com a motor de desenvolupament de la ciutat i del nostre entorn".

 

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera

“Avui estem parlant d’un punt d’inici de les explicacions de les restes del Castell de Voltrera. És un Castell que des d’Abrera, amb l’impuls que tenim des del Patrimoni,  el que hem de fer és preservar el que tenim per començar a estudiar i començar de zero. I això és possible amb el suport tècnic i econòmic que ens brinden altres institucions avui representades. I per això, vull donar les gràcies com alcalde del municipi. Perquè avui s’enceta un projecte d’investigació, consolidació i hem d’anar cap endavant.  Des d’un lloc estratègic, i un lloc, que pels que som d’Abrera, molt bonic amb un balcó que afronta i visibilitza el nostre municipi, la gent que hi viu, les nostres llars però sobretot, els nostres projectes i els nostres anhels de cap a on anem. Cap a una situació i una societat més igualitària i més justa. Torno a donar les gràcies als presents, a les autoritats que tenim representades avui aquí. I també a l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Can Vilalba que han fet possible aquest acompanyament i per fer possible aquest dia d’inauguració i de consolidació de les obres del Castell de Voltrera”.

 

Andreu Felip, director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

"En nom de la Conselleria de Cultura a tot el poble d’Abrera, felicitats! I un agraïment a totes aquelles institucions que cadascuna des del seu àmbit de competències ha fet possible que avui obrim el Castell.  És important aquest fet d’obrir-lo a la ciutadania, d’haver pogut consolidar-lo, d’haver pogut aconseguir, a  l’últim moment, que el castell continuï de peu perquè això ens permet, per una banda posar-lo en valor, però sobretot fer-lo accessible a la ciutadania. I potenciar-ne l’estudi i la recerca. Perquè és a partir del coneixement de la nostra història i del nostre patrimoni que construirem una societat més forta, més cohesionada, amb més autoestima i, evidentment, més culte i per tant més crítica i empoderada. En resum, una societat millor".

 

Pere Pons, president de l’Àrea d’Infraestructures i espai naturals de la Diputació de Barcelona 

“Per mi és un honor ser avui aquí. Fa dos anys parlàvem d’aquest indret i quan senties parlar l’alcalde amb aquella emoció... Deia ‘un gran mirador’. És un gran mirador. Sé aquí sempre és un orgull, un orgull per tots perquè és patrimoni de la demarcació i dels abrerencs i d’alguna manera de tots aquells i aquelles que estimen també les pedres. Aquest castell forma part del vostre Patrimoni Cultural, és un bé d’interès cultural, nacional. És, a més a més aquest balcó, un balcó que s’obre a la ciutadania. Estic segur que aquí vindrà molta gent a conèixer aquella part del territori que moltes vegades el trepitja però no el coneix ni el llegeix. És important mencionar que hem estat capaços de sumar vàries administracions. Aquí està l’Estat, la Diputació, l’Ajuntament, la Universitat i estic segur que també hi ha hagut veïns i veïnes que han participat i gent que s’ho estima. És un d’aquells grans exemples que podem estar orgullosos que quan la ciutadania i les administracions treballem, surten bons fruits. Aquesta entenc que serà una primera actuació. A partir d’aquí n’han de venir moltes d’altres. Estic segur que aquest serà un dels elements que es mereixen continuar endavant. El patrimoni cultural és patrimoni de tots i no podem tenir projecció de futur si no som capaços de preservar aquests elements del passat, que ens han de donar moltes noves oportunitats. Per tant, us felicito a tots plegats, felicito a tota la gent que ha intervingut i us animo a continuar amb la preservació del vostre patrimoni i indagar el castell i l’entorn perquè sigui present i futur per tot aquest poble”.


Gemma Rodríguez, consellera de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat

“Volia donar l’enhorabona a l’Ajuntament d’Abrera per la seva implicació, perquè sempre és molt fàcil treballar amb vosaltres. I el fet d’anar tant alineats i tenir els mateixos objectius, acaba donant resultats com el que veiem aquí, que són el Castell i el balcó. I quan parlo del Castell i del balcó, del que parlo és de posar en valor el patrimoni cultural i natural que tenim a la zona nord del Baix Llobregat, i del qual hem d’estar molt orgullosos. Apostes com la recuperació del Castell de Voltrera són importantíssimes, perquè són les que ens fan visibles. I ens ajuden a explicar la nostra història. El projecte dels set balcons és una de les diferents accions que des del Consorci de Turisme, treballem per dinamitzar la zona nord del Baix Llobregat.  I aprofitant el teló de fons de la muntanya de Montserrat, volem que els protagonistes sigueu tots vosaltres, els set municipis que en formeu part. Veure com s’està materialitzant aquest projecte, em fa sentir segura de que estem convertint en un atractiu potent aquesta zona, per donar a conèixer els set municipis, tant per gaudir-ho nosaltres mateixos com per ensenyar el nostre potencial al turista i al visitant. Ja no només de patrimoni i natura, sinó de la nostra història, la nostra restauració i comerços. Hem d’aprofitar projectes com aquests per demostrar que la zona nord som una part important de la comarca i que tenim molt per oferir, d’una manera sostenible amb tot allò que ens fa ser qui som. D’aquí al setembre, suposo que ens tornarem a veure perquè els set balcons de Montserrat estaran finalitzats. Al final, caminar cap als objectius i projectes conjunts i  els valors de ser de la comarca del Baix Llobregat són  els que ens fan ser un territori divers, preparat i segur per continuar sent un dels més visitats”.


                                                                                     Maria Soler, doctora en Història per la Universitat de Barcelona 
“És un plaer com a abrerenca que sóc i com a professora de la Universitat de Barcelona, està aquesta tarda aquí, en aquesta vista/mirador fantàstica que des d’on sóc jo veig, però que vosaltres també podreu gaudir-la ben aviat. Un espai que avui és un mirador, cert, però que té més de mil anys d’història i era un castell. És un dia extraordinàriament important pels abrerencs i abrerenques perquè sumen un element de patrimoni que fins ara era molt difícil d’accedir-hi. Obre una època nova pel Castell de Voltrera, però alhora és un castell del qual ens falta molt per conèixer. Cal estudiar-lo en detall. Per aquest motiu, ja fa un any, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament d’Abrera van establir un conveni de col·laboració per estudiar-lo, per poder fer excavacions arqueològiques. Per tal que, el que avui en dia veiem aquí, puguem explicar encara millor. Les parets parlen, que dic jo. Però no només parlen les parets, sinó que el que hi ha a sota, amagat, també ens parla. I els arxius i els documents que tenim als arxius. De manera que, a través d’aquest conveni, podrem estudiar el Castell de Voltrera d'Abrera en tota la seva integritat, per tal de conèixer el seu paper, la seva història, la seva trajectòria.".


A Abrera cuidem el nostre patrimoni!

Amb l’objectiu de protegir, conservar i posar en valor les restes del Castell de Voltrera i la capella de Sant Pere, situades al barri de Can Vilalba, des de l'Ajuntament d'Abrera hem finalitzat els treballs per a la consolidació estructural per garantir l’estabilitat dels murs i la seguretat dels i les visitants. L'actuació de consolidació i restauració l'hem dut a terme amb la col·laboració del Ministerio de Transportes, mobilidad y agenda urbana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’SPAL de la Diputació de Barcelona.

Amb aquestes actuacions volem fixar un punt de partida per continuar realitzant estudis que permetin aprofundir en el coneixement del patrimoni, per preveure i planificar intervencions pel gaudi del mateix per part dels veïns i les veïnes d’Abrera i la ciutadania en general. A més, mitjançant un conveni amb la Universitat de Barcelona (UB) encetem una nova etapa d’estudi científic d’un dels monuments més rellevants del nostre municipi.

 

 

Aquesta primera actuació s'ha considerat fonamental per tal  que, a partir d'aquí, puguin continuar les excavacions arqueològiques amb la voluntat que en un futur puguem seguir executant actuacions que descobreixin totes les estructures i elements amagats del castell.

El castell de Voltrera, mirador de Montserrat

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament ha treballat juntament amb el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat en la promoció de les restes del Castell de Voltrera dins la iniciativa Els 7 miradors de Montserrat.

La regidora Guadalupe Marcos ha afirmat que "des d'aquest departament ens interessa poder dinamitzar el nostre municipi i aquesta és una proposta que ens encoratja a tirar endavant i que puguem donar a conèixer Abrera a tots els ciutadans i ciutadanes. Per tant, aquesta iniciativa ens comportarà la visita de gent de fora, que després pot gaudir també de les diferents botigues o restaurants del municipi, i donarem una visió turística al nostre patrimoni"

 
Consolidació estructural de les restes del Castell de Voltrera d'Abrera

Des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i l'Àrea de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l'Ajuntament d'Abrera hem elaborat el projecte de consolidació de les estructures del conjunt arquitectònic del Castell de Voltrera i obrir un itinerari de visites.

 
Per això comptem amb diverses subvencions del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) a través de l’1,5% cultural i el Departament de Cultura de la Generalitat, així com la participació de la Diputació de Barcelona a través del programa de Gestió del patrimoni arquitectònic municipal, i la Universitat de Barcelona.

 

  • Veieu a la part inferior de la pàgina el vídeo del castell realitzat pel veí de Can Vilalba Rubén González, a qui agraïm la seva col·laboració.

 

Els treballs realitzats han inclòs les següents actuacions:

  • Consolidació estructural de les restes existents del Castell de Voltrera d'Abrera i la capella de Sant Pere mitjançant diverses actuacions:
  • Construcció de nous elements que donin continuïtat física i constructiva a aquells murs que han perdut matèria i estan en estat més precari.
  • Donar continuïtat als paraments de pedra amb reintegració de llacunes i reomplert d’esquerdes.
  • Eliminació de la vegetació que malmet la fàbrica dels murs i la posterior consolidació de les zones afectades.
  • Assegurar l’estabilitat lateral durant tot el procés d’intervenció.

 

  • Trobareu més informació sobre el desenvolupament de les obres de consolidació al Castell Voltrera d'Abrera al Servei de Patrimoni fent clic aquí

  

Nova etapa d'estudi científic amb la Universitat de Barcelona

Des de l'Ajuntament d'Abrera hem signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona per a l’estudi del castell de Voltrera d'Abrera (BCIN). El conveni s'ha establert amb l’Institut de Recerques en Cultures Medievals de la UB, amb la coordinació de les doctores Maria Soler i Marta Sancho, especialistes en història medieval.  Agraïm especialment la col·laboració i bona voluntat de la convilatana Maria Soler, qui va ser la primera dona alcaldessa del nostre municipi, amb la qual encetem una nova etapa d’estudi científic d’un dels monuments més rellevants del nostre municipi.

 

Agraïm especialment la col·laboració i bona voluntat de la convilatana Maria Soler, qui va ser la primera dona alcaldessa del nostre municipi, amb la qual encetem una nova etapa d’estudi científic d’un dels monuments més rellevants del nostre municipi

 

Els objectius del conveni signat entre l'Ajuntament i la Universitat de Barcelona són els següents:

  • Estudi i coordinació científica dels treballs arqueològics efectuats als jaciments del Castell de Voltrera d'Abrera (BCIN)
  • Divulgació a la ciutadania de la història del monument i dels treballs d’investigació que s’hi duen a terme mitjançant visites comentades, conferències, publicacions...
  • Garantir la bona execució dels estudis previs i plans directors que s’efectuï al jaciment per part de les institucions en les inversions i participar en la seva redacció, si s’escau.
  • Seguiment arqueològic dels treballs de consolidació estructural de les restes del Castell de Voltrera.
  • Vinculació de les pràctiques d’arqueologia del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona al Castell de Voltrera.
  • Dipòsit provisional de les restes arqueològiques mobles als magatzems de la Universitat de Barcelona.

 

Per l’Associació de veïns i veïnes de Can Vilalba les obres de consolidació al Castell de Voltrera d’Abrera també són molt destacables. Gerardo Luengo, president d’aquesta associació, va comentar que “hemos visto como el castillo desde hace unos años ha ido evolucionando a peor debido al estado de degradación natural que se produce en un conjunto como este, y gracias a l’Ajuntament el proyecto que venimos reivindicando desde el año 2011 hoy en día es una realidad, con lo cual estamos muy contentos y orgullosos del trabajo que se ha hecho. La principal apuesta del ayuntamiento fue la seguridad de que el proyecto de conservación y consolidación de nuestro Castell de Voltrera se llevaría a cabo tal y como hoy en día ese proyecto es una realidad”. Des de l'Ajuntament d'Abrera agraïm a l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba la seva implicació i interés en el projecte de consolidació de les estructures del Castell de Voltrera d'Abrera.

 

Castell de Voltrera d'Abrera, epicentre del barri de Can Vilalba

El conjunt format pel Castell de Voltrera d'Abrera i la capella de Sant Pere estan situats al barri abrerenc de Can Vilalba. S'hi pot accedir a través d’un petit tram de camí sense asfaltar que parteix del carrer de Madrid.  

 

D’altra banda, les restes arquitectòniques es troben en una plataforma al turó del Castell de 218 metres d'altitud situat a la Serra d’en Ribes, considerat un mirador privilegiat sobre les valls dels rius Llobregat i Anoia.

 

Des del Castell de Voltrera d'Abrera tenim comunicació visual directa amb el castell de Castellví de Rosanes i amb el castell d’Esparreguera, ambdós a l’altra banda del riu.

 

Història del Castell de Voltrera d'Abrera

El Castell de Voltrera d'Abrera va pertànyer a la baronia de Castellví de Rosanes. El terme de Voltrera és esmentat des del 996, però el castell no és documentat fins el 1027. Llavors n'era el senyor Ramon Guillem de Voltrera, que el posseïa com a feu del seu germà, el senyor de Castellví.

 

En temps de Ramon de Voltrera, feudatari dels Castellví a Voltrera des del 1196 fins al 1252, es trenca la tradició segons la qual el castell era tingut en senyoria directa pel germà del senyor de Castellví. Sembla ser que el llinatge posseïdor de la baronia s'esgotà per línia masculina i passà per matrimoni als Montcada.

 

El 1514 era dels Lobets, i per successió passà als Despalau i als Amat, senyors de Castellbell i el Vilar. Des del segle XVI s'anomena castell de Vilalba. Acabada la guerra de Successió hi residia Josep d'Amat, destacat partidari de Felip V. Per motius de seguretat, abandona el castell per viure a la Can Vilalba que era propietat de Manuel d'Amat, virrei del Perú i germà de Josep d'Amat, i que es trobava al peu del turó.

 

L’any 1110 és possible que ja existís la capella de Sant Pere. Però no serà fins molt més tard que se’n tindrà referències documentals.

 

"A Abrera sí que hi ha res", l'espai sobre patrimoni de Ràdio Abrera

Podeu conèixer més detalls sobre el Castell de Voltrera d'Abrera al programa de Ràdio Abrera "A Abrera sí que hi ha res" dedicat a aquest element patrimonial. Podeu escoltar-lo fent clic aquí.

 

Cada segon dimecres del mes Ràdio Abrera dedica "L'Entrevista del Dia", que s'emet a les 14.04 hores, a l’espai “A Abrera sí que hi ha res”. Podeu accedir a tots els programes fent clic aquí.

 

 

A Abrera, difonem el  nostre patrimoni!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies