Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 07:29 h

Commemorem, un any més, el Dia d’Andalusia amb la participació de l'entitat Juventudes Rocieras

7/3/2022

El 28 de febrer és el Dia d'Andalusia. Per celebrar-ho al nostre municipi, l'entitat Juventudes Rocieras ha organitzat novament un acte multitudinari, aquest diumenge 6 de març, al Gimnàs Municipal (Salvador Espriu, 1) amb música, dansa i gastronomia. Des de l’Ajuntament d’Abrera hem col·laborat un any més en l'organització de l'esdeveniment.


La festa va començar a les 10.30 h del matí, amb una missa rociera oficiada pel mossèn Francisco Garcia i amb la música del cor rociero “Nuevos Comienzos”. Seguidament, el nostre alcalde, Jesús Naharro, acompanyat pel regidor de Cultura, Francisco Sánchez, la presidenta de Juventudes Rocieras, Antonia López, i una representació de l'entitat, va agraïr l'assistència a l'acte a totes les veïnes i veïns, a l'entitat, al mossèn que va oficiar la missa i al cor rociero per la seva magnífica actuació, a banda de l’agraïment especial a les participants que van obtenir el primer premi del Concurs de Disfresses de Carnestoltes (200€), quantitat que donaran per ajudar Ucraïna".

La presidenta de Juventudes Rocieras, Antonia López, ha explicat en declaracions a Ràdio Abrera que aquesta jornada és un dia "festiu, d'alegria, de diversitat però també un dia que hem de recordar en l'actualitat. El año pasado fué imposible celebrarlo y este año hay que seguir para adelante, con mucha precacución pero sin renunciar a estar juntos y reunidos".

 

Seguidament, la festa va continuar amb actuacions de dansa, a càrrec dels diversos grups de ball de Juventudes Rocieras. Des de la mateixa entitat, Patricia Malo també ha fet una valoració molt positiva d'aquesta fita perquè "hay mucho trabajo detrás, todas y todos nos volcamos para que todo salga a punto y que todo el mundo disfrute de este día, y es muy bonito. Bailar es muy importante en esta vida y más hoy en día".

 

Per a les alumnes de l'entitat, aquesta commemoració també ha estat molt important i emotiva:

- "Vamos a bailar una rumba y a pasarnoslo bien"

- "Yo voy a bailar tanguillos y vamos a disfrutar y a bailar"

- "A mi me gustan todos los bailes pero los que más me gustan ahora son los tanguillos"

 

Un any més, els i les assistents van gaudir de la gastronomia típica andalusa amb les "migas de la Antonia" i del servei de bar a càrrec de "El Refugio". 

 

 

Una commemoració de la celebració del referèndum sobre el procés autonòmic d'Andalusia

El Dia d’Andalusia se celebra el 28 de febrer per commemorar el dia de la celebració del referèndum sobre la iniciativa del procés autonòmic d'Andalusia de l'any 1980, que va donar peu a l’autonomia plena a la comunitat andalusa. Des del nostre municipi, amb la commemoració d'aquesta data, homenatgem la cultura i la terra que va veure néixer a molts dels nostres pares i mares, veïnes i veïns.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies